Strelec.si - Slovenski strelski forum
Cenovno ugodni Kitajski red dot - Printable Version

+- Strelec.si - Slovenski strelski forum (https://www.strelec.si/forum)
+-- Forum: Debate (https://www.strelec.si/forum/forum-6.html)
+--- Forum: Strelska oprema (https://www.strelec.si/forum/forum-25.html)
+--- Thread: Cenovno ugodni Kitajski red dot (/thread-21741.html)Cenovno ugodni Kitajski red dot - ssime - 30-07-2018

Pozdravljeni,
Verjamem, da nas je veliko uporabniko, ki vsaj obcasno nabavimo kaj cenovno ugodnega preko e-bay ali aliexpress ... Sedaj sem v iskanju pike (red dot). Trenutno gledam nekaj v tej smeri oziroma stilu.
https://www.ebay.de/itm/Tactical-Fast-Aim-Reddot-offene-Bauweise-fur-schnelles-Visieren-Weavermontage/323341649949?hash=item4b48aa081d%3Ag%3A1HMAAOSwFrtbRFh1
Ali so take in podobne pike vredne tistih 50eur oziroma ali drzijo piko na mestu. Vase izkusnje in priporocila?

l.p.simon


RE: Cenovno ugodni Kitajski red dot - Robert91922 - 30-07-2018

Ena od lastnosti cenejših pik je slabša svetlobna prepustnost, imel sem že 3 različne v rangu od 50 do 150 €, pa z nobeno nisem bil zadovoljen, kar se tega tiče.  Tudi pika je pri največji jakosti razmazana, precej slabše definirana. O zdržljivosti na veliko strelov ne bi vedel, ker do tam nisem prišel.
Po 3 nakupih, testiranju in prodaji s 25-30% izgube sem globoko vzdihnil, še globlje segel v žep in kupil Aimpoint. 
Te pa svarim pred nakupom Aimpoint izdelka, ker ko ga enkrat imaš, se hitro znebiš še drugih red dotov srednje kvalitete v rangu 200-300€, če jih imaš.
To so lastne izkušnje.
Enako sem počel s strelnimi daljnogledi (za lov): najprej nekaj za 150, potem za 250, pa za 350€. Ko sem prišel do Leupolda VXR za 800€ sem se ustavil in ta ostane na puški.  Če bi ga takoj kupil, bi prišparal cca 250€, ker ne bi testiral predhodnih.   
Sicer pa vseeno probaj najprej tisti red dot  za 50€. Če ga vržeš stran, je to še vedno samo 50€. Naslednje vmesne stopnje pa raje preskoči in kupi raje nekaj za 400€ minimalno, pa 5 let ali več garancije naj ima.


RE: Cenovno ugodni Kitajski red dot - ales1a - 30-07-2018

Kupil Bushnell TRS za dobrih 20e na wishu (redna cena s postnino je cca 30e). Po pravici povedano in po raziskovanju tujih forumov se sedaj ne vem ali je original ali zgolj kopija. 
Postrelil sem strelov (cca 60) na AK puski (pol od tega je bila nastrelitev). Pika zaenkrat se stoji skupaj in koliko kaze drzi nulo. 
Prej sem imel vortexa stikefire 2 katera je dosti vecja in je (predvidevam) zaradi tega bila lepsa slika. 
Ampak tudi s to ni problemov na 50-100m. 

50e ne bi dal.za kitajsko piko brez garancije. 20 pa brezproblema reskiram


RE: Cenovno ugodni Kitajski red dot - savinjčan - 31-07-2018

Kaj pa holosun z 2 moa?


RE: Cenovno ugodni Kitajski red dot - Barbapapa - 31-07-2018

Jaz sem nekaj različnih pred časom (za test) uvozil s kitajske in moram rečt, da so zelo različni. Eni so po kvaliteti izdelave, velikosti ter obliki pike kar zadovoljili moje potrebe in pričakovanja, drugi pa...Nekje sem bil najbolj zadovoljen s klonom Docterja Sight III ali Trijicon RMR, ki imata dokaj pravilno obliko pike in tudi močnejše kalibre zdržita brez težav. Vse je odvisno kaj pričakuješ in kaj zadovolji tvoj okus in željo. Če nisi preveč zahteven in ne prisegaš na original, so za svojo ceno zelo dober nakup. Enega še imam če te zanima (aka Trijicon RMR).


RE: Cenovno ugodni Kitajski red dot - Desc - 02-08-2018

Prisegam na domačo kvaliteto (khmm) in ko sem včeraj videl, da se da kupiti tudi Iskrško bencinsko kosilnico nisem odlašal. Kdo neki bi kupoval Kitajska jajca. :-D

https://mtehnika.mercator.si/izdelek/18106190/bencinska-vrtna-kosilnica?utm_source=ceneje&utm_medium=products&utm_campaign=ceneje_products&utm_content=pp_1


RE: Cenovno ugodni Kitajski red dot - Robert91922 - 02-08-2018

ok, pol pa počakmo, da Iskra naredi še en poceni red dot, oziroma, da na enega nobrand kitajskega nalima svojo nalepko tako kot na kosilnico  ;)


RE: Cenovno ugodni Kitajski red dot - Ivan 22Lr - 02-08-2018

(02-08-2018, 15:52)Robert91922 Napisal: ok, pol pa počakmo, da Iskra naredi še en poceni red dot, oziroma, da na enega nobrand kitajskega nalima svojo nalepko tako kot na kosilnico  ;)
:-D :-D Clap Clap Clap


RE: Cenovno ugodni Kitajski red dot - Desc - 02-08-2018

Saj se to že dogaja. Mislim, da razumete mojo poanto. Pri red-dotih gre za svetovno bolj zveneča imena, če je pa zraven še tactical, so pa sploh zmagali. Vstopni model BMW-ja sedaj delajo tudi za evropski trg (prej so ga le za kitajski), pa verjetno nikjer na njem ne piše Made in China. Poglejte na Alibabi še malo za umetne kolke in žilne opornice, z vsemi evropskimi certifikati, večino pa verjetno izvozijo pod raznimi zahodnimi znamkami. Včasih so v Iskri še "peš" lepili nalepke, sedaj pa že vse naredijo Kitajci.


RE: Cenovno ugodni Kitajski red dot - Barbapapa - 02-08-2018

:))
pa še kako je res. Ko primerjaš recimo en tak izdelek s tistim z Alibabe ali pa Ebaya, vidiš, da sta prišla praktično z istega traku v fabrki, le da so originalni lepše zapakirani in morebiti so jih prej probali na kontrolnem testu, da ni tehničnega in vizuelnega škarta vmes. Seveda za originalne dobiš tudi certifikat in možnost reklamacije, kar pa pomeni tudi bistveno višjo ceno.