Strelec.si - Slovenski strelski forum
Delovanje upravne enote corona virus - Printable Version

+- Strelec.si - Slovenski strelski forum (https://www.strelec.si/forum)
+-- Forum: Debate (https://www.strelec.si/forum/forum-6.html)
+--- Forum: Zakoni, predpisi in uvozi (https://www.strelec.si/forum/forum-27.html)
+--- Thread: Delovanje upravne enote corona virus (/thread-25906.html)

Pages: 1 2


Delovanje upravne enote corona virus - josko007 - 26-03-2020

Živjo
A je kdo v zadnjem času (čas od karantene naprej) prodal kako orožje? Jaz prodajam kos, kupec ima nabavno dovoljenje ali mu lahko prodam, kako je potem z izpisom iz orožnega lista(čas 8dni)?


RE: Delovanje upravne enote corona virus - gg - 26-03-2020

pojdi na spletno od svoje UE, kjer ti vse pise. Tudi telefonska kjer lahko poklices in jih vprasas kako postopat.


RE: Delovanje upravne enote corona virus - deadbeef - 26-03-2020

Prej pokliči na UE... mislm da se je treba naročit, vseh nenujnih postopkov ne delajo.


RE: Delovanje upravne enote corona virus - thesilos - 26-03-2020

pač proda se lahko in izpolni papirje, kdaj bo pa vpis pa bodo na UE povedali in pri kršitvi teh rokov trenutno ne bodo težili


RE: Delovanje upravne enote corona virus - thesilos - 26-03-2020

v vsakem primeru pa kot pravijo ostali pokliči referenta in povej, ker če bo vedel, da boš kasneje izpisal bo drugače, kot da boš samo uletel


RE: Delovanje upravne enote corona virus - SU84 - 26-03-2020

Odvisno od upravne enote verjetno.

Pri nas vem, da je ne bi imel novi kupec kje registrirati.

Je s tem v prekršku kljub moratoriju rokov itd. ? Kaj lahko sploh počne z njo dokler nima orožne listine ? Nimam pojma.

Sam bom raje malo počakal.


RE: Delovanje upravne enote corona virus - RWS - 26-03-2020

Meni so pojasnili, da v kolikor ima oseba veljavno nabavno dovoljenje je nakup dovoljen, priglasitev pa se opravi, ko bo le to mogoče, ker so zaradi trenutne situacije vsi upravni postopki zamrznjeni.


RE: Delovanje upravne enote corona virus - upor500 - 26-03-2020

... mogoče ne bi bilo slabo na UE s priporočeno pošto poslati fotokopijo prejetega nabavnega dovoljenja ...

lp upor500


RE: Delovanje upravne enote corona virus - Tono - 27-03-2020

Pozdravljeni,

ker sem se predolgo obiral in tuhtal o nakupu kosa, mi je maneverski prostor na koncu prekiržala korona. Nabavno dovoljenje mi je poteklo, in v izogib tuhtanju in morebitnemu preblisku organa na UE, da me zaradi zamude kaznuje, sem dovoljenje raje pravočasno vrnil.

Kako pa je s fizičnim obiskom UE pa se je dobro pozanimati po telefonu. Z registracijo kosa ne bi čakal, ker nikoli ne veš, kako hitro bo korona psihoza pozabljena.

Lp,

Tono


RE: Delovanje upravne enote corona virus - bugimajstr - 27-03-2020

(26-03-2020, 13:38)josko007 Napisal: Živjo
A je kdo v zadnjem času (čas od karantene naprej) prodal kako orožje? Jaz prodajam kos, kupec ima nabavno dovoljenje ali mu lahko prodam, kako je potem z izpisom iz orožnega lista(čas 8dni)?
 brez problema prodaš. izpolneš listino o izposoji orožja in dopišeš zravn da je kupnina bila plačana in da bo prepis takoj ko bo to mogoče. tako sem se pozanimal na naši ue in tako sem prodal kos.


RE: Delovanje upravne enote corona virus - Bobo - 27-03-2020

(27-03-2020, 06:21)bugimajstr Napisal:  brez problema prodaš. izpolneš listino o izposoji orožja in dopišeš zravn da je kupnina bila plačana in da bo prepis takoj ko bo to mogoče. tako sem se pozanimal na naši ue in tako sem prodal kos.

bugi, tole zgoraj velja samo v primeru, da kupec že ima OL in izpolnjuje pogoje za izposojo. V nasprotnem primeru si pa orožje posodil osebi, kateri ga po zorotu ne bi smel posojat.


RE: Delovanje upravne enote corona virus - carcano - 27-03-2020

Prejšnji teden nabavil en kos orožja, po zakonu čas za vpir / registracijo 8 dni. Kličem UE in mi referentka pojasni, da je časa za vpis 6 mesecev, po potrebi tudi dlje, itak, da sem z izpolnjenim nabavnim dovoljenjem pravno formalni lastnik. Kako je z izpisom, ne vem. Kliči UE.


RE: Delovanje upravne enote corona virus - Marks - 27-03-2020

rebec oglašuje orožje tu gor, tako da jst mislim da to mora laufat...


RE: Delovanje upravne enote corona virus - volodja - 27-03-2020

Pozdrav
Že spet razlike od UE do UE. Pri nas ni možno trenutno dobiti nabavnega dovoljenja, ker so uradniki samo dežurni za nujne primere in ni uradnih ur, z tem seveda tudi ni možno osebno izpolnit zahtevo in plačat takso. Rešujejo samo "nujne" primere ki so možni po računalniku.

lp


Delovanje upravne enote corona virus - thesilos - 27-03-2020

Narobe si razumen, novih nabavnih nikjer ne izdajajo, razen spet če ma kdo kje veze.

Obstajamo pa posamezniki, ki ze imamo nabavna dovoljenja, eni so kupili kose ravno pred zaprtjem, eni jih kupujejo te dni.

Jest imam nabavno na pošti in čakam, da
ga poštar po 14 dneh vrže v kaselc, sem ujel še zadnje dni.

UE pravi da se posel lahko sklene, vpis pa se bo izvedel kasneje.

Izpolnjeno nabavno ni papir sedaj samo za 8 dni ampak pač velja do odprtja UE. Tako kot pretečena osebna, prometno dovoljenje za avto etc...

Poslano z mojega ANE-LX1 z uporabo Tapatalk


RE: Delovanje upravne enote corona virus - tastar - 27-03-2020

Par tednov nazaj sem šel na UE po nabavno, pri referentki sem se pošalil,
da sem malo pohitel, ker čez teden / dva ne bom vedel, kako naj dokažem,
da res nujno potrebujem nabavno za en B-1 kos. Cool

Pa se je situacija poslabšala prej, kot bi si človek mislil Doh


RE: Delovanje upravne enote corona virus - josko007 - 30-03-2020

Telefonski klic ni uspel 3 ure čakanja ☹️ so mi pa na mail odgovorili, hvala tudi vsem ostalim.

Zakon o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19)(Uradni list rs, št. 36/2020), v 6. členu določa, da roki v upravnih in drugih javnopravnih zadevah, ki nimajo značaja upravne zadeve po 2. členu Zakona o splošnem upravnem postopku (Uradni list RS, št. 24/06 – uradno prečiščeno besedilo, 105/06 – ZUS-1, 126/07, 65/08, 8/10 in 82/13; v nadaljnjem besedilu: Zakon o splošnem upravnem postopku) (v nadaljnjem besedilu: upravne zadeve), za opravljanje procesnih dejanj strank in za izpolnitev njihovih materialnih obveznosti ter roki za opravljanje procesnih dejanj upravnih in drugih državnih organov, organov samoupravnih lokalnih skupnosti in nosilcev javnih pooblastil in za izdajanje upravnih aktov ne tečejo. Roki za uveljavitev materialnih pravic v upravnih zadevah, ki se iztečejo v času izvajanja ukrepov po tem zakonu, se s tem zakonom podaljšajo tako, da se iztečejo osmi dan od dneva prenehanja ukrepov v skladu z 2. členom tega zakona.
V primeru, da boste prodali orožje, bodite pozorni, kdaj bodo ukrepi po ZZUSUDJZ prenehali in v roku 8 dni od dneva prenehanja ukrepov uredite odjavo orožja.


RE: Delovanje upravne enote corona virus - jabolko - 30-03-2020

(26-03-2020, 17:50)upor500 Napisal: ... mogoče ne bi bilo slabo na UE s priporočeno pošto poslati fotokopijo prejetega nabavnega dovoljenja ...

lp upor500

Ne vem no, meni je slabo sploh pa nepotrebno  Pray


RE: Delovanje upravne enote corona virus - mojster - 30-03-2020

Upravne enote še vedno izdajajo nabavna dovoljenja in vršijo vpise orožja v orožne listine. Zadnje dovoljenje, ki smo ga prejeli, je bilo izdano 25.3.2020...


RE: Delovanje upravne enote corona virus - Rombon - 30-03-2020

(30-03-2020, 22:00)mojster Napisal: Upravne enote še vedno izdajajo nabavna dovoljenja in vršijo vpise orožja v orožne listine. Zadnje dovoljenje, ki smo ga prejeli, je bilo izdano 25.3.2020...

Nič več, včeraj je začel veljati Zakon o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-COV-2 (COVID-19) z že kar neverjetno uradno kratico ZZUSUDJZ (Uradni list RS, št. 36/2020). Zakon se glede ukrepov v upravnih in drugih javnopravnih zadevah nanaša na omejitev teka rokov, omejitev poslovanja s strankami in na omejitev osebnega vročanja v upravnih postopkih. V času izvajanja začasnih ukrepov se razen v nujnih zadevah ne bo izvajalo osebnega vročanja na podlagi 87. člena Zakona o splošnem upravnem postopku. Prav tako se ne bo opravljalo vročanja v prostorih upravnih organov. Ukrepi bodo veljali do prenehanja razlogov zanje, kar bo Vlada Republike Slovenije ugotovila s sklepom, objavljenim v Uradnem listu Republike Slovenije, vendar najdlje do 1. julija 2020.

Lep pozdrav, Marko