![]() |
... slovenski Janez Stenj se obstreljuje s pijanim voznikom - Printable Version +- Strelec.si - Slovenski strelski forum (https://www.strelec.si/forum) +-- Forum: Debate (https://www.strelec.si/forum/forum-6.html) +--- Forum: Razno (https://www.strelec.si/forum/forum-29.html) +--- Thread: ... slovenski Janez Stenj se obstreljuje s pijanim voznikom (/thread-31827.html) |
... slovenski Janez Stenj se obstreljuje s pijanim voznikom - Panther - 06-07-2023 Citat:https://www.rtvslo.si/crna-kronika/streljanje-v-smarjeti-ranjena-policistka/674301Baje je domačin ustrelil v policijsko vozilo in v ramo zadel policistko, nakar se je ustrelil... RE: Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem - John - 06-07-2023 Glede na zadnje dogodke že čutim popravek zakonodaje….. RE: Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem - dani_79 - 06-07-2023 Policista nista uporabila strelnega orozja.... Kaj cakata da v garderobo na policijski postaji prideta? Ocitno za kaj drugega kot alko frulico in radar poloznice res niso... Cloveku sta pustila da je sel domov kjer bi lahko masaker naredil onadva pa nista niti krogle izstrelila?? Adijo pamet... RE: Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem - Symon - 06-07-2023 (06-07-2023, 17:19)fritz Napisal:(06-07-2023, 16:46)Symon Napisal: Streljanje na Dolenjskem Kdo so PES-i ne vem ampak priznan, da sem se uštel. Je pa očitno nekaj v zraku, že drug incident v kratkem. ![]() RE: Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem - dani_79 - 06-07-2023 Bolj kot o tem beres slabse je.... 10 strelov je ustrelil v policijski avto in odsel domov brez vsake reakcije... Zgleda sta bila tudi ta dva policaja izobrazevana med covidom preko neta... RE: Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem - Mat - 06-07-2023 (06-07-2023, 18:29)dani_79 Napisal: Policista nista uporabila strelnega orozja.... Kaj cakata da v garderobo na policijski postaji prideta? Ocitno za kaj drugega kot alko frulico in radar poloznice res niso... Cloveku sta pustila da je sel domov kjer bi lahko masaker naredil onadva pa nista niti krogle izstrelila?? Adijo pamet... jep, malomarnost in odklonitev... če bi tale po poti naredil masaker bi bila za policista prava ''veselica''... RE: Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem - slavcr - 06-07-2023 Točno to sem pomislil, ko sem to bral - kako je lahko nikome ništa 10 X streljal na 2 policista in se potem mirno odpeljal domov? Zakaj plačujemo take drek - "policiste"? Niti sebe nista bila sposobna braniti pred "prebivalcem vasi iz okolice". (Če bi bil 'civil', bi bilo objavljeno njegovo ime, priimek, starost, število otrok, ... o necivilih pa je to za policijske, politikarske in novinarske ničvredneže tabu.) Morala bi ga ubiti na licu mesta! Policist v službi mora biti nedotakljiv! Ju bo kdo povprašal, zakaj ju plačujemo? Ne pa da imata "pogovor s psihologom". RE: Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem - fritz - 06-07-2023 (06-07-2023, 18:41)Symon Napisal: Kdo so PES-i ne vem ampak priznan, da sem se uštel. Posebna etnična skupina. Tako jim pravijo na Dolenjskem. RE: Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem - slavcr - 06-07-2023 PES ![]() Nisem še slišal. Dobra, bravo! RE: Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem - rpoulson - 07-07-2023 Na podlagi informacij, ki so znane, je težko komentirati zakaj policista nista streljala. Lokacijo bežno poznam in nasproti avtobusne postaje je vzdolž ceste naselje. Sicer ne vem, s kje in kakšne razdalje je storilec pod (močnim) vplivom alkohola streljal. Kje sta se nahajala policista in kakšen zaklon sta imela na voljo (verjetno le avto?). Mogoče ognja nista mogla vrniti, mogoče ga v šoku nista bila sposobna? Da se razumemo, ne bi hotel izpasti kot dežurni branitelj "lika in dela" modrih in tako kot vse organizacije ima tudi policija svoje težave (Krško, itd...). Še vedno se mi zdi zadržanost pri uporabi strelnega orožja bolje, kot streljanje "na pamet". Recimo v Grosuplju jim je uspelo razorožiti strelca, brez da bi tekla kri, sicer na delu niso bili prometniki, a vseeno. Zgolj v razmislek: recimo, da je bil strelec s puško na razdalji 50+m, ne verjamem da bi ga zadela s kratkocevnim orožjem in adrenalinom, ki ga je bilo verjetno v tistem trenutku na odmet... RE: Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem - SU84 - 07-07-2023 Kalašniki in mp5tke so pa za lepo vidt na postaji, ne za jih jemat v avto s sabo ? RE: Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem - fire - 07-07-2023 (07-07-2023, 06:12)SU84 Napisal: Kalašniki in mp5tke so pa za lepo vidt na postaji, ne za jih jemat v avto s sabo ? Običajno je dolgocevno v gepeku ,kot je videti iz posnetke pa je avto naluknjan zadaj. Lahko je filozofirati kaj bi če bi,ko ti letijo krogle okoli glave pa je situacija zelo drugačna. RE: Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem - dani_79 - 07-07-2023 A ne bi morali biti policaji usposobljeni za taksne primere? Saj ne govorimo o Micki iz drugega nadstropja... Ce nista bla ta dva na covid net izobrazevanju potem tudi normalna izobrazevanja niso ok? Kaj niso policaji tisti katere naj bi narod poklical na pomoc kao v teoriji? Njima psiholog obicnem narodu pa poziv naj poklicejo 113? ?? RE: Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem - jps - 07-07-2023 Hja, rezultat teh dveh policistov je res bolj... a lahko rečem uradniški? Če hoče policija (p)ostat resna firma, bi morali na podlagi tega dogodka narediti izboljšave. Pa koga znotraj organizacije fajn v rit brcnit. Ampak... mene daje bolj taktično-tehnični firbec:) Kakšna je sploh oprema policista? Imajo/-te kakšno dolgocevno orožje v patrulji ali ne (v avtu seveda)? Kakšne naboje uporabljajo/-te? Kakšno balistično zaščito? Pustimo specialce, to je itaq next level, zanima me "baza". JPS RE: Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem - Symon - 07-07-2023 Aha pol je nov izraz za Brazilce PES. ![]() Drugače pa v takem primeru je najbolj žalostno to, da ko je prenehal streljati onadva po zakonu ne smeta streljati nanj v hrbet, ker se je nevarnost (za njiju) zmanjšala. V takem primeru bi bilo skoraj moralno, da ga ustavita, tudi s streljanjem v hrbet. Glede na njegovo stanje bi bilo čisto možno, da bi šel še kam nadaljevati s pohodom. Ne bom pa komentiral njuno reakcijo ker nihče izmed nas ni bil tam. Prepričan sem, da v garderobi znata rokovati z orožjem, v taki situaciji pa ne moremo vedeti. Bi pa mogoče glede na vedno več čudnih situacij bilo vredno razmisliti v policiji o dodatnih izobraževanjih na tem področju. RE: Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem - Ales - 07-07-2023 (07-07-2023, 08:25)jps Napisal: Hja, rezultat teh dveh policistov je res bolj... a lahko rečem uradniški? Če hoče policija (p)ostat resna firma, bi morali na podlagi tega dogodka narediti izboljšave. Pa koga znotraj organizacije fajn v rit brcnit. Ne spoznam se na policijo, zato je moj komentar zelo laičen, ampak vožnja s tistimi specialci na 'strehi' oklepnika, ko je imel samo eden viden manjši ščit, pa 4 zadaj stoječimi na zadnjem odbijaču mi je delovalo bolj kot ljudski prevoz v Indiji. Kar se običajne policije tiče, se mi zdi, da imajo dolgocevno avtomatsko orožje v prtljažniku, domnevam da so tam tudi neprebojci. Glede na to, da je Slovenija kljub temu, da se situacija slabša, v zadnjem letu dni pa sploh, še vedno precej varna država, najbrž ni potrebe, da policija vozi delno oklepljena vozila, v neprebojcih pa z avtomati in šrotaricami na dosegu roke. Razen mogoče na Dolenjskem? Saj jaz imam o policiji in policistih sicer dobro mnenje, akcije specialcev z achletinerjem (vpad v skaldišče banan, intervencija v Grosupljem) pa me kot laika vseeno nekoliko čudijo. RE: Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem - volvo2 - 07-07-2023 Par dni ali mogoče 2 tedna nazaj,vam je ta novi minister, ki gleda hkrati "naprej in navzgor "lepo povedal ,da državljani ravnajte samozaščitno. Če še komu ni jasno kaj to pomeni,si je sam kriv.Kot potrditev teh besed in prikaz v kakšnem stanju je naša "policija" je pa tale dogodek od včeraj. RE: Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem - SU84 - 07-07-2023 (07-07-2023, 07:21)fire Napisal:(07-07-2023, 06:12)SU84 Napisal: Kalašniki in mp5tke so pa za lepo vidt na postaji, ne za jih jemat v avto s sabo ? Spredaj bi moralo biti ne v kofanu. Kdor je pameten ga ima pri sebi. Kdor ima kratek spomin in želi biti del statistike pa kar naj vozi še naprej zadaj. RE: Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem - SU84 - 07-07-2023 Pa sej se čudim, da ne kako budalo kakšnega več povozi že med kontrolo. Skor vsak ki ga vidim ustavlja avtomobile vase, namesto da bi jih vlekel za sabo notr in imel recimo svoj avtomobil za zaščito vmes. Pa jim lepo povejo v Tacnu da ne tega delat. RE: Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem - deadbeef - 07-07-2023 (06-07-2023, 18:43)dani_79 Napisal: Bolj kot o tem beres slabse je.... 10 strelov je ustrelil v policijski avto in odsel domov brez vsake reakcije... Zgleda sta bila tudi ta dva policaja izobrazevana med covidom preko neta... To je čista resnica. Pomoje sta se policista skrila za avto ali nekej ali pa celo tekla stran. Glede na to da nista odgovorila z orožjem. |