Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
... o 1 idpa multigun na evropskih tleh
#1
Jbg. Evropsko prvenstvo, vabilo pa Objavljeno 5 dni pred tekmo. :-(
Odgovori
#2
Pa najbrž nima veze, če ni kake večje mednarodne udeležbe . Evropsko pač Čebulovec edišn
Odgovori
#3
Pridi ti pa bo eden več in Rajko se vsaj potrudi in naredi tekmo pa naj bo taka kot je
še zmerom bolše kot da jo ni...
Odgovori
#4
Vabilo je objavljeno na evropski strani IDPA že od maja meseca, vsi zainteresirani člani
so za tekmo vedeli. Kdor ne mara IDPA in ni včlanjen se lahko vzdrži komentarjev.
Gospod t organiziraj tudi ti kakšno tekmo pa mislim da se jo bova udeležila skupaj
z tinčkom.

rajko.r
Odgovori
#5
Evo bom in upam, da res prideta, če vaška tekma ni zadost pa organiziram kasneje celo Evropsko ter Svetovni pokal ,a pri nas je za kaj takega treba 4 leta prej vložit kandidaturo pa eno leto pred dogodkom je konec prijav :D

http://erabsf.org/European%20Championship.htm
Odgovori
#6
Glede na to, da sem danes govoril z Fincem, ki gre na to tekmo in je prišel iz Ouluja za tole je več kot očitno dovolj zgodaj objavljeno. Tko, da morda malo manj vtikanja nosu v posle drugih in malce več posvečanja lastnim in malce manj nevoščljivosti....
Odgovori
#7
> Mato said:
> Glede na to, da sem danes govoril z Fincem, ki gre na to tekmo in je prišel iz Ouluja za tole je več kot očitno dovolj zgodaj objavljeno. Tko, da morda malo manj vtikanja nosu v posle drugih in malce več posvečanja lastnim in malce manj nevoščljivosti....



Pa je mr.T tokrat le imel prav :-" ... Ene 10 Italijanov, dva finca in par nacionalno nedoločnih tujcev (po imenih) ter ene pet, šest Slovencev - skupaj 20 tekmovalcev ni kaj več kot... no recimo klubski trening s prijatelji iz tujine. Pa slaba reklama za pomembne nazive tekem ala Evropsko prvenstvo IDPA.

In Rajko, ne rabiš se mi zdej spet kurčit, tako kot nazadnje, ko sem relativno nežno pokomentiral eno tvojo prireditev pred letom ali dvema. Še vedno te ne poznam, zato ne jemlji tega spet osebno. Zgolj pripomba in to je to O:-) .



Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#8
> bobi said: - skupaj 20 tekmovalcev...

Mogoče so bile norme za nastop na prvenstvu previsoke?
Vsak lolek verjetno ne more zastopati države na mednarodni sceni ali ja? :D

P.s.: Se opravičujem, ker sem "prešaltal" v dinamiko. ;)
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#9
heh,berem... spet nek kritiziranje...jamraška populacija.......eno leto se spet prijavljati pred tekmo?...nekateri ne vemo kaj bo jutri kaj šele čez eno leto, najlažje je kritizirati..težje organizirati, zakaj je bilo samo toliko ljudi?...ker je potekalo več tekem hkrati..pa vsi nimajo vseh orožij, konec koncov pa ..važno je da uživaš v streljanju pa narediš dober trening zase ;), Rajko tebi pa vsa čast..dobr voziš strelsko sceno
Odgovori
#10
> 12,7 said:
> ...najlažje je kritizirati..težje organizirati, zakaj je bilo samo toliko ljudi?...ker je potekalo več tekem hkrati..pa vsi nimajo vseh orožij, konec koncov pa ..važno je da uživaš v streljanju pa narediš dober trening zase ;),...


Katerega dela **EVROPSKEGA PRVENSTVA** nisi razumel .50 kaliber?!? Kaj bluziš z "dober trening zase", pa "potekalo več tekem hkrati", pa "vsi nimajo vseh orožij"?!? Dober trening zase narediš na eni "obični" tekmi, ne pa na **EVROPSKEM PRVENSTVU**. Verjetno bi tudi mr.T organiziral **SVETOVNO PRVENSTVO** v sniper shootingu z njegovim najljubšim orožjem T-34, ampak se je prej pozanimal in ugotovil, da bi prišli samo ene štirje in da se mu ne splača. Pa če je na Rajkotovo EVROPSKO PRVENSTVO prišlo samo ene pet, šest "naših", kakšna je to organizacija in klub/zveza?!? Ali ima samo toliko strelcev?!? Ali si kolegi strelci ne bi mogli med seboj posoditi orožja in opreme za EVROPSKO PRVENSTVO?!?. A zdaj razumeš kaj je bilo tisto, kar mi ni dalo miru, da sem napisal, kar sem napisal?! In ne, skoraj nikoli ne komentiram tekem, organizatorjev, števila udeležencev, hitrosti objavljanja rezultatov, slabo malico, oddaljenost tekme,... Izjemo naredim samo pri "naduvanih" samovšečnežih, polnih samih sebe, ki ti POVEJO!!! kako je z IDPA v Sloveniji, ker SO SI GA ONI uvozili v Slovenijo pred sto leti in so zdaj glavni k.... u selu. Bejž, a res?!?


Jamraška populacija?!? Gospod Popolni, si morata biti pa hudo blizu z Rajkotom, da se ti je dalo kaj napisat po letu in pol od zadnjega prispevka in pametovat na tri šihte, a ne ;) ...


Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#11
This discussion was created from comments split from: 1 idpa multigun na evropskih tleh.
administrator / Strelec.si
Odgovori
#12
Vsi, ki se bavimo s strelstvom, vemo kaj pomeni pravo evropsko prvenstvo, npr. v IPSC-ju je organizator znan tri leta v naprej, kapicateta tekmovalcev je 1200, 24 prog 400 strelov min., ki je vedno polno zasedena, prijaviti se je potrebno 8 mesecev prej, in ne kdor hoče, vendar dobi vsaka država določeno število slotov, ki jih razdeli potem med tekmovalce. Slovenija je dobila npr 4 slote. Lahko pa jutri organiziramo EP v dinamiki, ki so jo bomo izmislili danes....ali pa danes narišem novo tarčo za precizno, jutri pa organiziramo prvo svetovno prvenstvo v preciznem streljanju na kvadratne tarče.
Spoštujem vsakega organizatorja, ki se trudi pripraviti tekmo, vendar s tem ko nabija neke velike nazive na vaške tekme, da bi pritegnil več strelcev, dela škodo športu in zbija ugled ostalim, ki to počnejo na nekem čisto drugem nivoju.
Odgovori
#13
ne vem kako je v strelskem športu ampak npr. v jadranju naziva "evropsko" ali "svetovno" prvenstvo ne smeš uporabiti, če ti tega ne dovoli Mednarodna Jadralna Zveza, ki postavlja kriterije kaj mora biti izpolnjeno, da je neko tekmovanje nivoja EP ali SP.
Gre za postavljanje nivojev za vse org. in enakih kriterijev tudi za tekmovalce, ki se potem kitijo z naslovi.
Odgovori
#14
Hvala Noob in Kristian za bolj "tehničen" odgovor od mojega. Mislil sem točno to, a nisem mogel/znal postreči s številkami/dejstvi. K pisanju me je pripravilo predvsem lepljenje velikih nazivov ala EVROPSKO PRVENSTVO na klubske tekme s par prijatelji iz tujine, pa še tega verjetno ne bi naredil, če me ne bi pred časom zmotil napuh organizatorja/idejnega vodje Rajka in njegovo samooklicano "lastništvo" nad "IDPAKARKOLI".


Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#15
Hehe Bobi te je pa zakuru tale naš Rajko. Drugače kolikor je meni znano, pa lahko da se motim, je IDPA zaščiten naziv in ga lahko uporabljajo samo njegovi člani, ki so plačali članarino. Le-ta se plača direktno v ZDA, za razliko od preteklih let, ko se je plačevalo lokalno, v ZDA pa niso imeli pojma, da v SLO sploh kdo strelja IDPA. Torej vsak član, ki ima poravnano članarino lahko tudi organizira tekmo, vendar poda določenimi pogoji. Vsi ostali, ki organizirajo tekme, kjer se strelja po pravilih IDPA uporabljajo le-ta naziv proti pravilom oz. dovoljenju krovne IDPA zveze. Glede na to kako so amerosi občutljivi na določene zadeve me še čudi, da ni že padla kaka mednarodna tožba do zdaj.

Pri nas je organizatorjev tekem (kjer se strelja po pravilih IDPA; takih ali drugačnih) ene par, kdo od njih pa ima dejansko plačano licenco pa ne vem, niti me ne zanima. To se boste pa že zmenili med sabo. Tisti, ki ga pa res to zanima pa mislim, da lahko celo preveri na spletni strani. Vem, da se je pred časom govorilo, da ima edino Rajko plačano članarino/licenco.
Odgovori
#16
Bobo, tole o licenci ni in niti ni bilo sporno in me tokrat ni prav dosti brigalo, me je pa precej brigalo, ko mi je ob eni drugi priliki Rajko pametoval o tej licenci, ko si jo je ravno priskrbel (lani). Vem, da je bil eden od prinašalcev IDPA-ja v Slovenijo pred davnimi leti, mi gre pa na k.... obnašanje vsakega takega naduvenka, ki ima tolerančni prag kot triger na moji anšicki.


Bom še enkrat napisal kaj me je zmotilo: "Ene 10 Italijanov, dva finca in par nacionalno nedoločnih tujcev (po imenih) ter ene pet, šest Slovencev - skupaj 20 tekmovalcev ni kaj več kot... no recimo klubski trening s prijatelji iz tujine. Pa slaba reklama za pomembne nazive tekem ala Evropsko prvenstvo IDPA."


Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#17
BOBI daj no prosim Rajko Rošeto zvani BANANA pa res ni noben naduvanko čeprav ga je skupaj precej ampak prav u redu oseba predvsem pa pravi strelski zanesenjak sej mu tudi jaz kakšno povem predvsem v zvezi z prevodom pravil ma glih takih izrazov
si pa res ne zasluži mater te je neki raspizdilo...ajd.
Odgovori
#18
No Tine, mogoče imaš prav. Mogoče si Rajko takih izrazov res ne zasluži, ampak težko pozabljam [-( ... Mogoče je res samo "bolj robat :ar! " pri izražanju (počakaj, da pride njegov odgovor na tole pisanje, pa boš videl), ampak na forumu ga pa res ne prebavljam.

Glede na to, da ima v tej "družbi neprebavljivih" še ene par kompanjonov - "ta belga", "zig laverja", "strelo mk kvina" in še kakšnega, pa zna biti, da sem težava kar jaz :-SS .


Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#19
Jabolko, se strinjam. Rajko je prav fajn možakar in ne morem reč prav nič slabega o njem. Poleg tega je s srcem in dušo pri streljanju in je precej naredil za ta šport.

Kar se tiče imen tekmovanj, si lahko vsak misli svoje, ampak nekateri vseeno peljejo stvari in se trudijo. Bodimo malo pozitivni no.
administrator / Strelec.si
Odgovori
#20
Zmenjeno 8-> .


Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)