Ocena teme:
  • 2 Glas(ov) - 3.5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prva pištola z napisom Made in Slovenia - REX zero 1
Če se boš odločil za REXa me pokliči na 031/611-666. lp
Odgovori
Velja.
Odgovori
Ja fantje, kaj pa je pri tem NAJBOLJ HECNO?

Da rex 1 stane pri nas 720EUR:
http://www.proarmis.si/orozje/kratkocevn...ka-pistola

IMPORTED TO USA z vsemi kurac palac stroski postnine in vsega kurca pa stane MSRP $599 = 544EUR

http://www.fimegroup.com/Rex-Zero-1/

Ja fantje, ko Gorenje…Dajmo maznit nase domace slovencke, ker zunaj itaq za burek nimamo, ce neomo spusli cene za 30% MSRP!!!! Pazi ce je MSRP 544EUR, pol se tak prodajajo pod 500EUR ziher….
Odgovori
Mnja, prvo kar je, tam ni DDVja, tako da prideš cca 135€ nižje že samo zaradi tega.

Drgač pa, lupljenje evropejcev, ja, sigurno. Tudi če gledamo ceno Vihtavourija v ZDA, človeku naredi slabo. Ampak pač, drugi trg, je treba prist noter nekako, če že ni produkt "made in usa.
Odgovori
j
Ja Mariborčan, sprašujem koliko stane vaša buteljka pristnega vina v Ameriki, in na Slovenskem trgu si mogoče že izračunal? Verjetno se v to še nisi spuščal, ker si zaveden Štajer pa ti to ne pride na misel, ker ga sami radi pijete. Saj te nihče ne sili, da kupiš Slovenski proizvod, naprimer Kitajski izdelek pride izpod 100€ kupiš ga za 500€ pa se do sedaj ni nihče oglasiv, kar je pa SLO je pa takoj špetir. lp
Odgovori
Čisto za informacijo ta tečnim - tudi pri nas se ga da dobit za nižjo ceno, med 500 in 600. In to če si navaden smrtnik, brez činov in strankarskih izkaznic. Iz prve roke.   ;)
Odgovori
Fantje, ko smo ravno pri ZDA in davku. DDV-ja ZDA v takšni obliki ne poznajo, nekatere države tudi nimajo dohodnine (Florida, Nevada, Teksas, ect.) Davčna zakonodaja pa je urejena na zvezni ravni posameznih držav, npr. nekatere države imajo t.i. prometni davek (sales tax) na določene skupine artiklov. Ne smemo pa pozabiti na carino, ki je zelo različna za posamezne izdelke, sicer v povprečju okoli 3%, nekaj višja za motorna vozila in kmetijske izdelke (predvsem tam kje še posebej ščitijo lastno gospodarstvo), kako je za orožje ne vem.

Skratka, proizvajalec (v tem primeru Arex), zagotovo dobavlja američanu za zelo nizko ceno. K končni prodajni ceni moramo prišteti še transport, carino (ki bi znala biti kar višja glede na ameriški orožarski lobi), maržo uvoznika-distributerja in maržo prodajalca, na koncu pa še morebitni prometni davek (odvisno od države).

Zakaj torej v SLO sorazmerno visoka cena, verjetno zaradi dejstva (splošno ljudsko izročilo :-D ), da tisto kar je prepoceni ponavadi ni zaupanja vredno.

Osebno sem ponosen, da imamo v Sloveniji tudi svojo proizvodnjo pištol, verjetno brez "pravih kontaktov" ne bo enostavno priti do uspeha, ampak vseeno želim vso srečo.
Ja, in tudi jaz bom nabavil svoj prvi slovenski kos, zato ker ga pač kot Slovenec moram imeti :) in verjemem da ni slab, hkrati pa niti ne pričakujem evolucije. Pač soliden kos za sprejemljiv denar.
Odgovori
Če bi v Arexu karkoli na slovenske strelce in na Slovenijo dali bi slovenskim športnim strelcem ponudili pištolo za "burek", jo spravili med ljudi, na domači trg, ter pokazali da podpirajo strelce... tako pa neka cenena reklama prek prisiljenih tekem ravno ne verjamem da bo dala učinka, ampak ok saj razumemo, trg je tako mali da jih boli k za slo, čeprav ravno ta majhnost dokazuje da jih praktično ne bi nič stalo. Odločli so se za pot kakršno so se ampak jamrat potem, da so strelci tisti ki ne podprejo domače industrije (ko pa je ravno obratno) je malo boso in neresno!
Odgovori
Pa saj tudi Beretta 92FS pri nas stane 1.000 eur, ista pištola je v ZDA $600. Takle mamo.
Odgovori
Mike če hočeš 226 ne cincaj..... Kupi rex-a.... Manj denarja za enako pištolo.....
Še eno vprašanje za lastnike rexa.... A nabojniki imajo še vedno polžasto vzmet, ali so že šli na klasiko?
Odgovori
Na predstavitvi pištole konec leta 2013 so obljubljali MPC 350-400€, kar so nekateri takoj ocenili kot nerealno in so pač upoštevali mnenje ter dvignili ceno. Škoda, da niso bili tako ažurni glede drugih pripomb.
Odgovori
(15-02-2016, 09:23)NooB Napisal: Mike če hočeš 226 ne cincaj..... Kupi rex-a.... Manj denarja za enako pištolo.....
Še eno vprašanje za lastnike rexa.... A nabojniki imajo še vedno polžasto vzmet, ali so že šli na klasiko?

A si siguren, da gre za enako kvaliteto in zanesljivost kot jo ima P226 ? (kakršna pač je)  
Pred leti sem si od kolega sposodil Sig P226 za ene tri mesece, z njim odstrelil cca 500 kosov raznega streliva (125gr, 135gr in 145gr krogle, tudi hollow pointe XTP 147gr), da sem se je malo navadil, potem pa odstrelil eno IPSC in dve  IASC tekme in je lepo delovala tudi na šibkejše strelivo s PF cca 125 do 128. Govorim o original Sig P226.    
V tej temi pa je Jabolko omenil, da je Rex 1 precej izbirčna glede streliva in da je le eno progo odstrelil brez zastoja šele, ko je pištolo predstavnik firme temeljito podmazal tik pred progo. 
Če bi Arex znal in hotel svojo pištolo ustrezno promovirat, bi dal npr. 20 kosov v izposojo in testiranje enemu organizatorju dinamičnih tekem, ki bi organiziral dve tekmi, na katerih se strelja samo s temi testnimi kosi, strelivo pa prinese vsak svoje.   Seveda naj bi se teh tekem lahko udeležil vsakdo, ki ima orožni list z vpisano ustrezno vrsto in kategorijo orožja in ne le člani dveh ali treh klubov, kot je bil to zdaj primer.
Odgovori
Tako bom povedal:

Slovenca bo pokopalo hohštaplerstvo, snobizem in laž. Od prvega človeka v državi do hlapca.
Laž v tem, da je to zmeraj nekdo drug. Potrebna bo katarza. Cankarjeva in Prešernova dela so v veliko pomoč.
Odgovori
Jaz pa predlagam, da naredimo svojo fabrko, izdelamo svojo pištolo in implementiramo svoje poslovne modele.  Mrgreen
Odgovori
Žal imajo prav eni in drugi.

Ne bom solil pameti nikomur, res pa je, da bi lahko glede na precejšnja vložena sredstva, ki so šla v razvoj in izdelavo takega kosa mirne duše ustanovili klub REX (lahko z omejenim članstvom in preizkušenimi strelci), kjer bi bili člani deležni podarjenega kosa, ki bi ga uporabljali na tekmah. Ravno naša majhnost bi bila odličen poligon za preizkušanje orožja, odpravo napak in izboljšanja. Najslabše, kar se lahko zgodi, da jo nek ameriški "gun guru" spljuva zaradi kakšne nedodelanosti in adijo trg čez lužo...
Odgovori
(14-02-2016, 16:59)kimber Napisal: Če narediš razpis, kjer je med razpisnimi pogoji DA/SA , potem ti seveda Glock ne bo hodil v zelje.

Mene malce čudi, da oglašujejo proizvod kot "defence pistol" ima pa manualno varovalko, dvojni način proženja, dekoker, zunanje udarno kladivce, nekompatibilne merke in vodila zaklepa polne dolžine.

(14-02-2016, 19:50)Ales Napisal: defence pistol pomeni, da nima nič od tega?
Zame osebno ja (YMMV).
Odgovori
Burt, zelo lep komentar nekateri ga bodo razumeli drugi spet ne..lp Doh
Odgovori
(15-02-2016, 17:45)strela Napisal: Burt, zelo lep komentar nekateri ga bodo razumeli drugi spet ne..lp Doh

A pol ti spadaš pod druge, ko take neumosti  objavljaš... Eek
Odgovori
(14-02-2016, 23:46)mariborcan Napisal: Ja fantje, kaj pa je pri tem NAJBOLJ HECNO?

Da rex 1 stane pri nas 720EUR:
http://www.proarmis.si/orozje/kratkocevn...ka-pistola

IMPORTED TO USA z vsemi kurac palac stroski postnine in vsega kurca pa stane MSRP $599 = 544EUR

http://www.fimegroup.com/Rex-Zero-1/

Ja fantje, ko Gorenje…Dajmo maznit nase domace slovencke, ker zunaj itaq za burek nimamo, ce neomo spusli cene za 30% MSRP!!!! Pazi ce je MSRP 544EUR, pol se tak prodajajo pod 500EUR ziher….

Poglej, da zdaj preveč ne posplošujem. Nisi odkril Amerike, čeprav odkrivaš Ameriko.

To, kar si ti odkril na tej pištoli, vem jaz dobro že nekih 10-15 let.

Vzroki pa so globoki, od tega, da so davčne obremenitve visoke, prispevki, promet majhen. V Sloveniji zaslužiti je zelo težko.

Na to moraš gledati takole:
- koliko me material stane (pištole * št. kosov)
- manipulativni stroški (uvoz, papirji)
- stroški dela (plače)
- materialni stroški (amortizacija, elektrika)
- MOJA MARŽA
===========
= maloprodajna cena

Problem v grobem je, da so stroški visoki, št. prodanih kosov pa majhno.

Dokler bo spin samo v Sloveniji bo to na žalost tako, kot si ugotovil sam.
Odgovori
Tudi jaz kupujem pištolo, nekaj v stilu CZ 75, CZ 85. Iščem kos železa in ne plastike :-D  Sig p226 mi je predrag, čeprav bi bila prva izbira, ampak kaj čmo, limit pač. Pa nova mora bit.

V oči mi je padla tudi Rex Zero1 Standard. Saj nič ne rečem, na pogled kar solidna, pa cena sprejemljiva zame. Potem pa človk začne razmišljat, da ni preizkušena zadeva, nekateri mojstri na forumu z večimi izkušnjami totalno popljuvajo testiranje.
Sam najbolj pa me zmoti to, da proizvajalec "nima tolk jajc" da bi nekaj pištolc dal preizkušenim strelcem v uporabo in rekel, fantje streljajte, nč pucat, pa da vidimo kako se obnese. Po nekaj 1000 strelih pa se vidi kako iz kakšnga testa je.

Ne vem no, nekako nimam najbolj zaupanja v to pištolco, kaj pa če zaustavijo proizvodnjo čez let ali dve, pa ni rezervnga dela in sličnega. Potem jo pa res lahka samo v hosto zalučaš.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 3 Gost(ov)