Ocena teme:
  • 2 Glas(ov) - 3.5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prva pištola z napisom Made in Slovenia - REX zero 1
No pol je povsem ok, glede na to, da tudi izdelavo hvalijo in finish ne vem od kje problem glede tega izdelka sploh, ker se mi zdi da je denar/kvaliteta bistveno nad povprečjem. Edino vprašanje je kaj je po 20/30/50k strelih za tiste, ki jo mislijo res nucat za vse ostale pa se mi zdi povsem ok nakup?
Odgovori
Barvo Maks! Verjetno najbolj realno mnenje.
Zdaj pa k Streli na tekmo, da narediš še rezultat!

Poslano z mojega SM-T705 z uporabo Tapatalk
Odgovori
Moje mnenje o rexsu, učeraj sva z Maksom skupaj streljala szds tekmo in lahko potrdim pištola deluje brez problema skozi vseh 6 prog ampak gremo lepo po vrsti. Po tekmovanju sem tudi sam ustrelil par okvirjev nabojev seveda napolnjenih saj kralji strelstva itak vsi polnemo, LOS 149 gre in Frex red na faktor 135 delovanje pištole brez napake odsun normalen natančnost pištole velik plus se pravi uzorna glede na to da so mi bili merki celo sprejemljivi no sprednja fibra seveda dobrodošla in za razliko od Maksa ki mu meče visoko je meni točno, tako da glavo v idpa tarči zadane kot za šalo ne glede na razdaljo super vendar prav nič bolše kot z mojim stock 3 ki ima za sabo 30 tisoč nabojev. Proženje prvi strel dvojno delovanje apsolutno neprimirno pretrdo enojno u redu repetiranje pištole spet minus neprimirno klub temu da je povratna uzmet že mehkejša je uzmet kladivca nenormalno močna zaklep se lepo prime ne drsijo prsti vendar kot sem reku to je za tekmovalca z kilometrino nekako na meji nikakor pa ne za tistega ki mu je pištola namenjena policaj vojak civilni uporabnik saj bo naredu zastoj že ob repetiranju ali zgrešu prvi strel zaradi trdote petelina. Debelina ročaja preglomazna manka možnost menjave delov na zadnjem delu ročaja ali povečan gumb za izmez magacina tako kot je je neprimirno.
Po rastavljanju in ogledu delov...lepo natančno izdelano vendar se prvi utis koj pokvari ko izvem da pištolo dobiš z nespoliranim delom kjer teče kladivce zaščita zaklepa je delana na cel zaklep. Druga stvar ki mi je padla v oči je debelina vodil zaklepa ki so res narejeni na minium  [Maks pomeri prosim] Tanfoglio 1,80+mm tukaj je po občutku pod 1mm kar mi na dolgi rok nikakor ne deluje ok saj sem videl že preveč počenih zaklepov 
Torej moje mnenje brez minimalnih dodelav ne bo šlo drugo vprašanje ki se mi koj postavi zakaj bi dal za Rexsa ki je nov izdelek in niti ne vem kaj se bo z njim dogajalo več kot naprimir za HS za katerega na brzino ocenjen po mojem istem kriteriju ne najdem ene stvari ki bi me motila...edino zato ker je pač naš domač izdelek komur to neki pomeni.


Priponke Male slike
   
Odgovori
(06-03-2016, 09:28)Mato Napisal: No pol je povsem ok, glede na to, da tudi izdelavo hvalijo in finish ne vem od kje problem glede tega izdelka sploh, ker se mi zdi da je denar/kvaliteta bistveno nad povprečjem. Edino vprašanje je kaj je po 20/30/50k strelih za tiste, ki jo mislijo res nucat za vse ostale pa se mi zdi povsem ok nakup?

V redu.

Pa čisto tako... Ti menda ne čakaš, da bo pištola ko nova, ko bo dala 50 tisoč strelov skozi?

Tudi hrvaško XD(M) so hvalili, pa dejansko je robustna.

Samo tista ena spojka pa zna pokat.

Eni prodajajo neke nadomestne, ki so iz večkrat zvite pločevine.

Ampak dejansko pištola ne zdrži 50 tisoč strelov out of the box.

Katera tvoja zdrži toliko? Najmanj cev bo znucana, morda ne pri 9x19, pri .40 S&W bi pa *ZAGOTOVO* bila.

Recimo cev od SIG 226 je iz dveh delov (ki sta spojena - verjetno s cyro hlajenjem), ker sta jekli različni. XD ima cev iz enega kosa.
Odgovori
Jabolko, od kje pa tebi toliko mehaničnega izrazoslovja in pisanja, jaz sem pa resno mislil, da si bolj sadjar, ker te kličejo jabolko Blush . A niso strelci pri tebi ponavadi naročali "voće, povrće i kivi". Zna biti moteče za koga, ko potem debatiraš o orožju, kot da ga poznaš, samo zato, ker si par patronov nafilal pa par sto šusov ustrelil čez dve ali tri pištole (pa ne vem, če ni bila vsaj ena od teh MK).
No, ampak za poskus komentiranja stvari, ki jih imamo vsi radi, ti dam enga pluska Mrgreen .

Ajd!

P.S: Vi vem da ne, ampak jaz pa malo pogrešam 357 Shrug . Dva meni ljuba seniorja sta boljša kot samo edenBeer .
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
(06-03-2016, 12:21)bobi Napisal: Jabolko, od kje pa tebi toliko mehaničnega izrazoslovja in pisanja, jaz sem pa resno mislil, da si bolj sadjar, ker te kličejo jabolko Blush . A niso strelci pri tebi ponavadi naročali "voće, povrće i kivi". Zna biti moteče za koga, ko potem debatiraš o orožju, kot da ga poznaš, samo zato, ker si par patronov nafilal pa par sto šusov ustrelil čez dve ali tri pištole (pa ne vem, če ni bila vsaj ena od teh MK).
No, ampak za poskus komentiranja stvari, ki jih imamo vsi radi, ti dam enga pluska Mrgreen .

Ajd!

P.S: Vi vem da ne, ampak jaz pa malo pogrešam 357 Shrug . Dva meni ljuba seniorja sta boljša kot samo edenBeer .

Ma lej prvi utis, povem kar opazim če bo komu kaj pomagalo Hand
Odgovori
(06-03-2016, 11:56)jabolko Napisal: Proženje prvi strel dvojno delovanje apsolutno neprimirno pretrdo enojno u redu repetiranje pištole spet minus neprimirno klub temu da je povratna uzmet že mehkejša je uzmet kladivca nenormalno močna

Jabolko, hvala za deljenje izkušnje!!

Nekaj me zanima glede DA: Na Wikipediji piše, da ima Sig P226 "Double action trigger pressure approximately 9.9 lbf." Rex pa ga ima cca. 12.

Ali je morda lahko morda sploh kakršen koli dober razlog za trši DA (to pri Rexu omenjajo skoraj vsi), ali pa je AREX preprosto zamočil in naredil pretrd DA?

Prav tako se ponavlja mnenje, da je REXov ročaj primeren le za velike roke. Ali je po velikosti enak kot pri P226 ali je večji?
Odgovori
DA je zato tako trd, da vžiga tudi najtrše netilke.... Za lažji DA se preprosto zamenja vzmet kladivca, koliko nizko se da, bom vedel v kratkem, ko dobim iz tovarne lažje vzmeti.... Ima pa sigurno kaj nekaj rezerve na magtech netilkah, ki jih trenutno uporabljam....

Ročaj pri Rexu je drugačen kot pri P226 in bi rekel, da je večji....
Odgovori
Zastopstvo za REXa v US&A
http://www.fimegroup.com/home.php
Odgovori
(06-03-2016, 18:30)NooB Napisal: Ročaj pri Rexu je drugačen kot pri P226 in bi rekel, da je večji....

Aha... ali je za to lahko kakšen poseben, praktičen razlog, ali pa je inženir pri AREXU zgolj pač imel večjo roko? ;)
Odgovori
(06-03-2016, 22:31)Bacekjon Napisal:
(06-03-2016, 18:30)NooB Napisal: Ročaj pri Rexu je drugačen kot pri P226 in bi rekel, da je večji....

Aha... ali je za to lahko kakšen poseben, praktičen razlog, ali pa je inženir pri AREXU zgolj pač imel večjo roko? ;)

Tisti predstavnik proizvajalca, ki je imel čez predstavtev v tržiću, ima prave 'lopate'
Odgovori
Mislim, da tale slika dokaj dobro pokaže katero je ciljno tržišče za Rex 0-1

https://www.facebook.com/TeamMiculek/pho...=3&theater
Odgovori
Jaz vsakemu, ki dela posle na tujih tržiščih čestitam in dajem kapo dol!
Odgovori
S hčerko sva šla streljat...jaz zato, da sem preizkusil REXSA, hčerka pa zato, ker še nikoli ni streljala......spodaj je slika njenih prvih 5 strelov!  Clap


Priponke Male slike
   
Odgovori
Bravo hcerka!
(Oddaljenost tarce?)
Odgovori
Še moje skromno mnenje okoli Rex-a .... čeprav nisem streljal, samo malo "prešlatal".

Ogroomen ročaj, za manjšo roko zelo moteč. Izdelava na oko izgleda dovršena, tako da na splošno lična zadeva. Bomo videli kako se bo obnesla v praksi.
Odgovori
(11-04-2016, 22:57)JRC Napisal: Bravo hcerka!
(Oddaljenost tarce?)

Po mojem mnenju 10 do 15m streljala sva v Dolu ...nisem vprašal na koliko ima postavljene mize......inštruiral je Boško.

Ko sem jaz začel strelat jo je takoj odkuril.... :))

LP
Odgovori
Zadovoljen z nakupom :-D :-D :-D .  Sedaj iščem primeren tok.   ALi kdo ve kaj točno paše ?   In ne prosim ideje, ki sta mi jo servirala že dva trgovca. "Nabavi za Sig-a in odreži spodnji del"
Odgovori
http://www.theakforum.net/forums/112-k-v...erica.html

Malo googlaj pa bo.........
Odgovori
Nisem vedel, da ima Rex dozivljenjsko garancijo.  Clap
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)