Ocena teme:
  • 2 Glas(ov) - 3 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Remote video sistem
#41
Glavne komponente so antena, ojačevalc/oddajnik (ob predpostavki da je end user recimo mobič(problematično) ali tablica (bistveno bolje oz. prenosnik (perfect)) ker gre za LOS niti ni tak problem dobit range (analogni oddajnik/sprejemnik dela preverjeno na 1km BP verjetno kot pravi mr.T krepko nad 1.5km) problem nastane ko hočeš uskladiti €, domet in kvaliteto.

Če bi delal sistem za organizatorja, ki je komercialno usmerjen bi sigurno delal takega za 10 kamer, en switch/router z integrirano anteno in pametnim ojačevalcem in to je to vendar potem skupaj s kamerami govorimo o zneskih okoli 1-1.5k€ (Ubiquiti ali Mikrotik oprema) bi pa rad najdu junaka, ki bo pri nas to investiral na pamet. Že tako je malo interesa po organizaciji in večina nas raje strelja kot se poja po strelišču in menjava tarče da o postranskih zadevah kot je nabiranje denarja in življenje od organizacije dogodka nezahtevnim strankam in posledično "vse je ok mentalitete" ne govorim...

Tole kar bo (omejeno s pasovno širino 54mbit/4/4 kar v realnosti pomeni nekje 36/4/4 -> se pravi 2mbit(250kbyte/s) po kameri) je nekje bogi minimum, ki ga lahko sestaviš z recimo nekje do (odvisn od količine vloženega dela in kaj vse se da doma najdt) 200€ v opremi (rabljena routerja okoli 2x20€, antena 40€, akumulatorji recimo nekje 30€, konektorji, ojačevalc ipd še dodatnih 50€)  in nato še kamere (morajo biti vodoodporne in pa seveda podpirati upravljanje s kvaliteto slike oz. še bolje za naš namen frami/s ker gledamo statiko je vseeno a gledaš 5 fps ali 25 fps medtem ko pri količini podatkov zadeva vsekakor ni irelevantna).

Zadeva je vsaj na prvi pogled dokaj enostavna za postavit, več al manj dela ok vsaj na 400m (Bloška je super ker je dvignjeno in zemlja ne duši signala) zdej bo verjetno ok tud na 1km je pa zgolj za 4 kamere, kar je pa minus in pa malo tečno bo za postavljat zarad ogromne antene, ker sem pač mal zajebal...
Odgovori
#42
Torej sistem preverjeno deluje na 1km (sicer z ta hudo anteno ampak povsem vsaka resničnih -24db usmerjena antena bo ok). Skupna cena je med 500-600€ če seveda nimate določenih stvari že doma (da greste vse z nule kupovat) od tega je glavni strošek vodoodporna kamera (4x). Zadeva je zelo simpl za nadgradit, naredit po svoje glede na komponente itd...

Filmčk posnet s tekme:

https://www.dropbox.com/s/h9b3la0t9ed3cn...8.mp4?dl=0

Vse kar rabite je (malo preverite za ugodnejše cene ali ekvivalentne izdelke):

Kamera: http://www.aliexpress.com/item/3-0-Megap...76565.html   Nujno vsaj 6mm lečo

Kablovje:  UTP mrežni kabel poljubnih dolžin (realno vsaj enega 30m in ostalo med 10 in 15m)

Posebno kablovje: http://www.aliexpress.com/item/Passive-P...39894.html

 Router: Linksys wrt54gl (gor dajte DDWRT) dobite na bolhi za 20-30€ rabljene nekatere že naložene z DDWRT

Konektor za anteno RP-TNC (konektor na Linksysu) na ojačevalec signala ali direktno na anteno (odvisno od porta na naslednjem kosu) (recimo primer: http://www.aliexpress.com/item/New-SMA-M...96885.html )

POE vmesnik za router/kamera (pasivni injektor): http://www.aliexpress.com/item/8Ports-Pa...37371.html  (8 port je tako da v teoriji futra 8 kamer in duplira signal 2 routerjev)

Ojačevalec 2w-5W: http://www.aliexpress.com/item/2014-New-...95268.html

Antena: Jaz sem kupil sicer preveliko http://www.amazon.com/TL-ANT2424B-Direct...B003CFATOW

Se dobijo tudi manjše yagi antene ki so resnično 24dbi (pozor 16dbi antene so pogoste ampak 9dbi je OGROMNA razlika pri signalu)

Akumulatorji: http://www.akumulator.si/katalog/225/12v...ardno-rabo

Škatla v katero gre vse ala nekaj takega, sam sem sicer kupil v Bauhaus eno mal večjo (po 3 gumice na vsaki stranici)...

http://www.merkur.si/gradnja/elektroinst...ip55-fi-29

Seveda še drobni material kot so aligatorčki in štrom konektorji za vse skupi futrat in tripodi za kamere in stojalo za anteno.

Praktično NI IZGOVORA, da nekdo, ki se hoče iti resno F-class ob vseh strašnih vložkih v opremo, ki jo ali pa ne rabi nima več česa takega (to je recimo template za 4 kamere komot se zraven doda še en router za še 4 kamere ali pa vse skupaj poenostavi za eno ali dve kameri) sploh pa vsi tisti organizatorji, ki mislijo resno lahko komot nekaj takega pripravijo.


V delu je še en sistem (Kristian bo več povedal ali pa ne o tem), ki bo verjetno še bolj preprost in učinkovit kot je ta...
Odgovori
#43
Z Kristianom sanjava/delava sistem, ki bo luknje tudi označeval in prvi preizkusi softwer domačice so zelo spodbudni. Za razlik od sistema zgoraj ne bo čisti video prenos ampak prenos samo posamezne slike v določenem intervalu. Tako bo sistem imel večji domet oz manj zahtev glede prenosa podatkov na razdaljo.

Software obdeluje video iz gornjega sistema ,fast forward.

Odgovori
#44
Mato, mr.T in Kristian -> Bow 

Saj ne rabim, ampak tvoj seznam Mato, deluje tako... no, zame vsaj, strašno učeno in sofisticirano :-D , da se ga nikoli ne bi lotil sestavljat sam. Vsa čast torej.

Vidva, po svetu hodeča snajperista, sta pa tudi strašna. En predlog, ki sta ga verjetno že imela sama - označevanje samo zadnjega zadetka, ali zadnjega zadetka z drugo barvo). Ni bistveno pri celem projektuThumbup , samo ideja pač.

Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
#45
Video je predvajan fast forvard (nekaj sekund namesto nekaj minut)če opaziš je luknja najprej rdeča potem zelena drugače pa se lahko tudi popaj ali marija prikaže če se zadevo tako programira. Glavni išijas tega sistem je koliko majanja tarče lahko tolerira saj se tako njemu vidno pojavljajo nove luknje .
Odgovori
#46
mr.T je kot stara baba, stvari preprosto ne more zadržati zase... sicer sem hotel stvari držati v ilegali, dokler so v razvojni fazi, ampak ker je že spustil mačka iz žaklja, pa neka.

Pred cca 3.leti sva naredila prvi analogni video sistem, ki je simpl kot pasulj, dela na jurja in še čez, narejen je iz video komponent, ki so se valjale po predalih in par ebay nakupov, za vse skup cca 200€. Vmes je bil kakšno leto na posoji pri strelskih kolegih, pa še zmeraj dela b.p. Organizatorji tekem v SLO razen velikih besed kaj drugega niso spravili skup, zato je F Class bolj pobožna želja in večina še naprej bolj ali manj strelja na pamet.
Mato & Co so letos naredili sistem, ki deluje na prenosu digitalnega video signala, prenaša se preko lokalnega WiFi omrežja. Na ta načnim lakho priklopiš med 4-6 kamer in so lep primer kaj se da, če je volja.

Tale moj sistem ravno tako uporablja digitalno IP kamero, le da celotna arhitektura temelji na Raspberry Pi računalniku. Tisti, ki ga poznate veste o čem govorim, ostali si ga pa lahko poiščete po internetu, če vas zanima. Stvar je odlična, skrajno modularna, na voljo je kup dodatkov za male pare, tako da je vse skupaj kot legokocke za odrasle.

Za Raspberry dobiš kamera modul za cca 25€, leče (take in onake, zoom, širokokotne in še kaj tretjega) se prodajajo za 8€, skratka, idej veliko, pa še denarnici prijazne so.

Kaj zdaj to pomeni... to pomeni, da dobiš digitalni video signal s HD resolucijo 1980 pixlov, ki se obdeluje na strani tarče. Šele ko se zgodijo spremembe, pošlje sistem sliko na stran strelca. Zaradi tega nisi omejen s prenosom podatkov, ampak lahko pošiljaš sliko visoke resolucije, ki jo gledaš na telefonu, tablici, prenosniku...jaz, ti, kdorkoli se prijavi na lokalno Wifi omrežje, ki ga vzpostavi Raspberry skupaj z wifi modulom in primernimi antenami.

To je to kar se tiče hardverskega dela... ker pa imaš čisti digitalni signal in obilo procesorske moči, je skrajno mamljiva ideja, kako bi v ozadnju tekel program za prepoznavanje zadetkov. Dandanes je računalniški vid, tako imenovan "Computer Vision", bolj vroča stvar kot Safetov burek. Vse kar leze in gre razvija module, Google ima par avtov, ki se že dobro leto vozijo križemkražen po US, skratka trenutno je to top šit, zato je na internetu na voljo zelo veliko programskih modulov, ki jih z relativno povprečnim programerskim znanjem lahko sestavljaš v celoto.

Torej, kamera pošlje sliko, program jo digitalizira in pregleda kaj se je z njo dogaja. Dokaj velika zoprnija je kalibracija programa, kakao filtrirati vse spremembe, ki nastanjeo zaradi senc (sonce+oblak =senca), tresenja tarče v vetru, muhe ki se vsede na karton in še kaj tretjega... Ko program ugotovi, da je nastala sprememba (povpreči XY zadnjih slik iz videa) označi nastalo luknjo in pošlje sliko kamorkoli že. Bodisi po kablu na drug računalnik, bodisi po svoji wifi mreži na karkoli je pripeto na to omrežje.

To kar ste videli je prvi realni test programa, do sedaj smo delali na tarčah za zračko (10x10cm) in se igrali s parametri.
https://www.youtube.com/watch?v=RTn6w-nkaVA

Video, ki je pripet v prejšnjem postu, je Mato posnel na Mlakah, mi smo ga poslali skozi program, ki ga je tako iz prve dokaj znosno obdelal in označil. To je bil prvi test da program ustrezno obdela tudi video, ki ga je posnel kdo drug, ne samo interna kamera...

Od tu naprej je še kar nekaj dela, predvsem na kalibraciji parametrov in uporabniškem vmesniku (trenutno je zadeva samo za geek-e, ker laufa pod Linux sistemom) vendar že delamo na HTML 5 modulu, tako da se bo dalo uporabljat v bolj običajnem okolju.

Kako so označeni zadetki je trenutno stvar dveh parametrov v kodi, lahko so krogci, lahko trikotniki, lahko je zelen, lahko rdeč... Ta sistem (bo lahko)  omogoča(l) tudi streljanje dveh strelcev na isto tarčo, 1,3,5 zadetki so ene barve, 2,4,6. pa druge barve in bo koj jasno kje je kdo zadel, skratka, možnosti je kokr ima kdo domišljije.
Odgovori
#47
(15-05-2015, 11:18)Kristian Napisal: Ta sistem (bo lahko)  omogoča(l) tudi streljanje dveh strelcev na isto tarčo, 1,3,5 zadetki so ene barve, 2,4,6. pa druge barve in bo koj jasno kje je kdo zadel, skratka, možnosti je kokr ima kdo domišljije.

Kaj pa ko bo strelec 2 ustrelil mimo tarče? Kako bo označeval zadetke od tega strela naprej? :) 

Samo v razmislek, ne glej na to kot na provokacijo. Drugače pa čestitke za tole. Zadeva izgleda dobro in sem prepričan, da ko boste stvikal da bo vrhunska.
Odgovori
#48
Ves čas poslušam strelske mojstre kako nese "luknja v luknjo" kako bi potem zgrešil  celo tarčo ?!?

je pa to seveda eno od vprašanj, na katero še ne vem odgovora, kakor tudi ne kaj se zgodi če ne označi luknje zaradi česarkoli že, itd.

Skratka, za vsako rešitev se najde problem ali pet... zato tudi nisem še hotel komunicirat okoli programja, ker je še zelo, zelo  work-in-progress. To kar ste videli so prvi realni preizkusi, tko da konceptno deluje, je pa še veliko dela za kalibracijo vsega skupaj.
Odgovori
#49
Sistem dveh strelcev na tarčo se v F klasi uporablja predvsem na streliščih z elektronskimi tarčami ,tako se poveča 'kapaciteta' strelišča ,tarče se sproti točkuje tako da je kar je nič gurkanja na koncu.

Drugače pa je ta sistem sigurno tehnološki preskok med sistemi tudi pred komercialnimi Target Vision in Target Cam. Genercijsko je analogni video prenos generacija1 , digitalni video z wifi gen 2 ,ta pa gen 3. Je pa kot rečeno še nekaj dela na tem in glede na naše strelske prioritete tehnika napreduje malce v ozadju v prvi prestavi.

Je pa seveda pomenljivo, da se razen Matota in skvadre javoranov pri bellybenchresterjih čisto nič ne dela na izboljšanu kvalitete strelstva razen investicije v krepela
Odgovori
#50
(15-05-2015, 13:46)Kristian Napisal: je pa to seveda eno od vprašanj, na katero še ne vem odgovora, kakor tudi ne kaj se zgodi če ne označi luknje zaradi česarkoli že, itd.

Če ste že vse to sprogramirali, pa dodajte še en stereo mikrofon, pa odpadejo problemi z muhami, pa če gledaš razliko med L in D signalom lahko določiš še kdo je streljal,...
Odgovori
#51
Trenutno ni cilj točkovanje tarč kot pri sistemih, ki koštajo XY,000.-Eur pa tudi tam nimajo mikrofonov z katerimi bi tuhtal kdo je počil vsak v svojo tarčo a pa točkovanje na vsak drug strel etc nobenih kompikacij še z mikrofoni za prepoznavat strele.

So pa ti top šit sitemi zelo pogosto avkustični,nobenih kamer ali videa in v primeru vojaških strelišč označujejo tudi zgrešene strele ko kaka 2m okoli tarče.




Odgovori
#52
kaj pa kakšni takšni sistemi, za tam kjer je gsm signal:
http://www.techrepublic.com/article/remo...roid-lost/
http://challengepost.com/software/phone-...mote-zpk3g
če obstaja to, da recimo z drugim telefonom oz tablico s sim kartico aktiviraš kamero na telefonu ki je poleg tarče, ta slika in ti pošlje sliko?
Odgovori
#53
Smile 
Na samih začetkih sem testiral take variante samo z dvemi terminali, pa na žalost ne deluje kot bi moralo. Naj problem je pokritost s signalom, če pa je že, ni stabilen in se na ta račun seja večrat prekine  Doh . Pomeni, da se je ves čas potrebno ukvarjati s povezavo in app, kar ti saj na tekmi defi jemlje preveč časa. 

Sam uporabljam dva Linksysa (WRT in WAP) z dvema china Yagicama kvazi 24dBi in kamero Foscam FI9831W. Velik + je kamera, ki ima remote krmiljenje v smislu pogleda in njena kvaliteta slike, katera se na N8000 z ustreznim SW lahko še zumira in pri tem ohrani dovolj dobro sliko. Zadeva je stestirana na na 1,4km in dela BP :) .  
Odgovori
#54
konektorji za anteno so prišli, zato je Jure lahko naredili test prenosa signala na 500 in 800m. Glede na to, da so s temi antenami že prenašali wifi na 5km daleč, ni bilo večjih presenečenj, padec signala je bil zanemarljivo majhen (med nič in skoraj nič).
Sliko smo sprejemali na prenosnik. Mikavna je tudi ideja da bi vse skupaj dali na HDMI izhod in priključili zaslon, ki se bolje obnaša v svetlobi okolja. Minus tega je, da bo treba še vedno spreminjati nastavitve preko telefona ali tablice.

V naslednjem koraku je plan narediti vmesnik v HTML5, ki bo omogočil preprostejše gledanje produktov na tel/tablici/prenosniku in seveda neko ohišje za Pi in kamero...

   
Odgovori
#55
Citat:aredili test prenosa signala na 500 in 800m........................., ni bilo večjih presenečenj, padec signala je bil zanemarljivo majhen (med nič in skoraj nič).
Glede na to da je test potekal v urbanem okolju  bo vrjetno na 'terenu' strelišča tudi deloval.

Pol pa nujno zadevo formatirat za kako SKB torbo, da bo enostaven za transport in postavitev.
Odgovori
#56
Bug 
Jebemusunce, napisal sem skoraj celo stran, pa je stvar med objavljanjem slik nekam izginila... Bom povzel na brzino:

v soboto smo na Bloški polici preizkusili video sistem Gen3. Sistem sestavljata dva Raspberry Pi2 računalnika, eden na lokaciji tarče (RPI1) in drug na lokaciji strelca(RPI2). Med njima je vzpostavljena WiFi povezava.Oba računalnika sta Access Pointa z WiFi modulom  za mobilne naprave (notebook,pametni telefon ali tablica) tako da se lahko uporabnik priklopi na sistem bodisi na lokaciji tarče(Wifi 1)  ali pa na lokaciji strelca (Wifi 2). Na lokaciji tarče je priklop potreben, da se vidi, če je kamera pravilno usmerjena.

Na RPI1 (tarča) je nameščena kamera, katere video stream obdeluje OpenCV python aplikacija. Aplikacija dela obdelavo slike (stabilizacija, detekcija sprememb, označevanje zadetkov, ....) in rezultat je znova video stream, (motion JPEG streamer), ki se ga lahko posreduje preko http protokola. Signal se oddaja preko usmerjene antene, ki je do sedaj preizkušena do cca 3000m za prenos WiFi signala.

Na strani strelca je postavljen drugi RPI (RPI2), ki obdela signal prejet od antene, in preko WiFi modula vzpostavi drugo brezžično omrežje, ka katerega se lahko priklapljaš z mobilnimi napravami (tel, tablica ali prenosnik). Sliko tarče opazuješ preko IP naslova kamere, direktno v spletnem brskalniku ala Google Chrome, in podobne na Androidu medtem ko iPhone ni delal, (ta jabolčna jajca so itaq samo za pedre;)...
Generalno je sistem deloval bistveno bolje od pričakovanj. Enostavno za postavit, enostavno za uporabljat, skratka, simplkopimpl™.


Zadeve, ki so še v razvoju in jih je treba rešiti:

1. namen testa je med drugim tudi verifikacija komponent, ki so bili na stojala vpeti z vezicami in / ali velikodušno količino daktejpa. Sedaj je treba zmodelirati neko primerno škatlo v katero gredo komponente in jo natisniti na 3d printerju. Pred njo ne bi bilo preveč zgrešeno narediti oklep iz kevlarja, za tiste dobre duše, ki ne morejo mimo tega da ima nekdo drug nekaj boljšega kot on ...

2. kamero smo postavili na max. oddaljenost do tarče, na stran in pod njo. Oddaljenost je bila 6m (max. smiselna), zadeva deluje OK,  opcije so še z menjavo leč na kameri. V naslednjem koraku bomo uporabili pan/tilt modul za R-PI, kar bo bistveno izboljšalo uporabnost sistema. Lahko imaš večji zoom in pogledaš eno tarčo nato pa obrneš kamero v drugo, lahko premakneš kamero če prijazen organizator premakne tarčo, da je ne vidiš. itd...


3. Da bi testirali sistem smo na strelčevi strani poizkušali max.število priklopov. Pri 4-6 uporabnikih, ki so opazovali tarčo vsak s svojim mobilnim telefonom se je pokazalo da sistem včasih kolcne (ne pokaže slike, oziroma malo več traja ko se uporabnikovi IP ji postavljajo v vrsto), ker je celoten prenos informacij potekal od RPI1 do uporabnika. Takoj je padla ideja da je to v resnici nepotrebno, saj bi lahko naredili zalogovnik slik (cache, od koder motion JPEG pobira slike) na strani strelca @ RPI2, ki je neobremenjen, saj samo pobira signal in dela lokalno WiFi mrežo. S tem bodo vsi zahtevki mobilnih naprav ostali na strani RPI2 in ne bodo obremenjevali celotnega sistema. S tem mislim, da se bo latenca sistema drastično zmanjšala. Dodatno lahko tudi zmanjšamo frame rate iz 22 slik/sekundo na 1-2 sliki/sekundo. Ker ne gledmo čedne sosede med tuširanjem, večji frame rate res ni (nujno) potreben...

4. Zaloga energije: sistem je deloval dobre 4 ure in porabil cca 25% baterije (od 100 do 75%). To je približno tako kot smo naračunali, saj je oddajna moč res majhna (300-500mW). Mobilni telefoni so bili večji problem, no ne ravno vsi (Sony je požrl samo 5% baterije) -  Samsungi pa imajo z zadnjim OS resne težave in žderejo baterije ko da je elektrike neskončno... Po drugi strani je bila tablica relativno OK. Prenosnika mi je bilo škoda za na teren. Glede tega bo treba še potuhtat kakšno ...

5. Open CV aplikacija za prepoznavanje slike in označevanje zadetkov trenutno sicer deluje, vendar zaenrkat še na okolju prenosnika. Tle smo prišli do nivoja našega znanja in smo poiskali pomoč programerja, ki Juretu pomaga pri izdelavi skripte, da bo mogoče to naložiti tudi na Pi-ja. Stvar se izvaja, tale test pa je pokazal še nekaj problemov, ki jih bo treba stjunat, recimo kako rešiti da se sonce prestavi in posveti skozi luknje na pol tarče, medtem ko je druga polovica v senci. Drug problem zna biti rotacija tarče (nihanje je OK) v vetru. Kako bo sistem to obdeloval je zaenkrat še uganka, bo pa treba sprobat in se igrati z nastavitvami. Kot ponavadi, je izzivov več kot dovolj.

6. Nazadnje in nenazadnje: sistem je modularen, tako da bi omogočal priklop do 10 kamer ob minimalni spremembi in dodatnih modulih. Enkrat bom zagotvo probal priklopit še drugi modul s kamero, vendar ker nisem organizator tekem in ker le-tem generalno dol visi za dvig kvalitete tekem ni ravno za pričakovati kakšen velik napor v tej smeri. Ampak, kar je zanimivo, da se in to relativno enostavno.

Da skrajšam, sistem je preživel prvi stik z relanostjo. Nismo še tam, da bi ga razglasili za končan projekt, vendar je na zelo dobri poti. Me happy.
Tle seveda ne gre brez hvale Juretu, brez katerega bi tele ideje ostale bolj na nivoju pogovora ob pivu. Kot zanimivost je Jure, kot zaprisežen pacifist, s takšnim veseljem streljal z mojo puško v plate na 500m, da ga skoraj nismo dobili stran... Come to the dark side, we have cookies   Rofl


Priponke Male slike
           
Odgovori
#57
Banalno vprašanje:
kje nabavljate Raspberry Pi + opremo za pametne dnarje?
Pri RS in Farnell element 14 mi ni ratalo. LP
Odgovori
#58
ni tolk banalno, je kar ključno...

Nemci @ http://www.watterott.com


dokler je bil funt nizek so bili zanimivi tudi Angleži ker so poštnine Royal Mail zelo poceni: http://www.hobbytronics.co.uk
Odgovori
#59
Kakor koli definitivno zanima stvar predvsem če bi se uspelo urediti optični zoom (PTZ kamera je skoraj nujna za "comfort" ker večino časa gre za umerjanje kamere) ker potem si dosti bolj fleksibilen pri postavljanju kamere. Edini minus, ki ga vidim je, da podvajaš WIFI (tako sem imel jaz na začetku pred to 24dbi anteno), ker doda k kompleksnosti oz. številu kosov potrebnih za delovanje (recimo najbolje mi je ker na liniji ne rabim nič razen sprejemnika je pa problem z linijo recimo prenosnik se je na Mačkovcu uspel sinhronizirat s samo 11mbit pri -50dbi signalu, kar ni dobro kljub dobremu signalu).

Ampak glede na štorije z Manjače bo treba zadevo upgradat na optični kabel ali pa nositi s sabo malo Krško, da bo dokaj variabilna oddajna moč predvsem navzgor :).
Odgovori
#60
jaz bom testiral s tako kamero za rPi

http://www.aliexpress.com/item/Raspberry...6,201409_5

druga stvar o kaateri sem razmisljal je pa uporaba xigbee mreze na 400 ali 900MHz. Manjsa oddajna moc ima vecji domet (do 10km).
Slaba stran je, da je prenos podatkov pocasen in ne mores videa prenasat. Ampak ce ti rPi na tarci analizira video in ti samo zadetke posiljas na oddaljeno lokacijo v obliki koordinat ne bo problema naredit sistema za tockovanje.

Poleg tega lahko z zigbee naredis mesh omrezje. Kjer se vmesne lokacije prevzamejo funkcijo posredovanja podatkov. V primeru, da bi uporabil low power module, ki grejo samo do 300m in se jih postavi vec vzdols strelne linije (recimo vsake 250m).
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)