Ocena teme:
  • 2 Glas(ov) - 3 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Remote video sistem
#21
Problem te kamere je postavitev, ki mora biti praktično "na tarči" ker nima optičnega zooma kar povečuje verjetnost zadetka.
Wifi ne nese 1km LOS tudi če na to kamero usmerjeno anteno obesiš ima prešvoh oddajnik, bi bilo pa super če bi delalo.
Teoretično imaš lahko vse kamere v enem WIFI območju (beri en AP ali router) vendar vprašanje, če sfolga prenos, ker gre za cheap kamero (podobno imam na kateri sem promet meril).

Kot rečeno 1 sistem je easy kvaliteten in robusten sistem 8-10 je pa že kr kompleksna zadeva sploh, ker je potrebnega kar nekaj testiranja in zapraviti 1k da potem ugotoviš da bi kaj tretjega bilo bolje, ga ni junaka ki bo to financiral za druge.
Odgovori
#22
Res je. Enako so spoznali fpv modelarji in sedaj vozijo zadeve merjene v kilo evrih.
Po drugi strani pa za domaco rabo 150 do 300 metrov resis z eno ip kamero in poceni tablico, znabit ceneje kot spektiv pa se problemi spektiva odpadejo.
lp Melly
Odgovori
#23
Hmm za 150-300m tega 100% ne rabiš morda na 300m pride prav 1/10 primerov na 500m 4/10 nad 500m pa tam 9/10 primerov. Spektiv je pač comfy in za 300m je strelski daljnogled čist dost dober (če je dober :)).

V bistvu gre samo za razmišljanje v smeri sistema, ki bi pokrival recimo 10 strelnih mest in bi se ga dalo zelo enostavno postaviti (beri malo kablovja, en vir elektrike, odporno na vreme) in da bi bil dokaj uporabniško prijazen. Problem je ker je zadeva pač draga in potrebno nekaj testiranja, da se najde prave komponente in kot pri vsakem projektu neke težave sigurno bodo in tudi realen strošek v € :).

Vsekakor pa dobro da je ta tema, da se da ideje na kup potem pa bo že vsak zase šel v realizacijo lastnega sistema oz. po potrebi se morda organizira kaj več.
Odgovori
#24
Pošteno povedano so praktično samo ti individualni sistemi zanimivo bo vidt kaj se da naredit v recimo temu drugi in tretji generaciji domače izvedbe zdaj ko pribljižno vemo kaj in kako bi lahko izboljšali,te multi kulti opcije so samo za prireditelje tekem a ker lahko hitro koštajo par K Eur se ni bat,da bi kdo od njih kaj takega sestavil lahko pa malce fantazirajo kako bodo strelci vse sami plačali, sestavili potem pa še 30 Eur prinesl.

Attached files [Image: 356b39e267acd08b9eb86cf2c637e7.jpg]
Odgovori
#25
Raspberry Pi kamera nekje 1.5m stran od tarc

Original 5M pix slika je tukaj "shrani.si/f/3q/FG/3Ay7Qm6F/image.jpg"

Po novem letu pa sprobam tudi Objektiv z 8x povecavo od mobitelov.

Attached files [Image: 2dc7739b59c26bc4011d2d67dfde5c.jpg]
Odgovori
#26
Slika je fajn a na kakem mini zaslončku boš to na terenu tako videl ,bolj kot kamere so se zaenkrat izkazali omejujoči budget zasloni .
Odgovori
#27
na laptop-u, nexus 7 tabla... :)
Odgovori
#28
da malo pogrejem temo..
Je kaj novega?
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
#29
Ja sistem za 4 kamere je postavljen, vse skupi če ne računam mojega dela pa nekaj komponent, ki so že bile nabavljene je cca 450€ (največji strošek kamere ~80€/kom s tem da so vodotesne in podpirajo POE) testiran dosedaj na 500m delal zadovoljivo, sedaj je še nadgrajen z boljšo anteno in pa AP na strelski liniji tako, da se mobičem ni treba matrat s wifi signalom...


Gre pa v grobem za  IPPOE kamera ->UTP->(Akumulator)(POE injektor 8 portni za max 2 Linksysa) (Linksyswrt54gl)->5wojačevalc->Grid 24dbi antena | elektromagnetno valovanje :)  | Yagi 16dbi antena->(Linksyswrt54gl "repeater bridge konfiguracija")12vLiion pack |UTP ali elektromagnetno valovanje za prenosnike/tablice/telefone/whatever k ma ekran in wifi/lan povezavo

Vseskupaj pa seveda vodotesno (do recimo temu večjega naliva merjeno po microNoetovi skali)Več  (video, screenshoti  in slike) pa po 11.4 ko ga bomo na Baču testiral na 1km. 
Odgovori
#30
izredni transport za prevoz antene  je že najavljen? ;)
Odgovori
#31
Ja tole z anteno sem res biznis naredu, k sem sam kupil namest dimenzije počekiral ampak ok, bo pa za čevape pečt za to zadevo je pa pri poznanih strelskih kolegih kvečjemu še mal poddimenzioniran....Upam sam da bo delala bolje k una mala kitajka s "16dbi" - sem jo doma zmeril pa vsaj na sobno razdaljo po meritvah je signal s te antene -6dbi medtem k je s kitajko bil -20dbi pri istih pogojih, kar pa sploh ni zanemarljivo...Sem pa slišal ob testu neke čudne glasove v glavi in pa malo mi je bilo bolj toplo v glavi....
Odgovori
#32
(30-03-2015, 21:36)Mato Napisal: ..Sem pa slišal ob testu neke čudne glasove v glavi in pa malo mi je bilo bolj toplo v glavi....

[Image: rofl.gif]
Antena je že v redu - moj kolega rad reče: "če je veliko in težko - pol je tudi dobro"


SUPER - hvala za info. Sam imam v mislih nekaj enokanalega, malo kot hobi projekt - malo za res. Tak za lastno uporabo do nekje 300m max. Katero kamero bi priporočal oz. s katerimi maš dobre izkušnje?
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
#33
Hikvision iz Aliexpress drgač pa če te ne skrbi voda ali pa boš sam kaj naredil je vsaka dost dobra (sam sem originalno nucal kr camcorder star)...
Če rabiš analogni oddajnik/sprejemnik ti ga za male pare prodam da ne naročaš iz Kitajske, ker očitno sestavljenega video sistema nben ne rab pa sem ga "bastardiziral" za tega tako, da so neke komponente viška...
Odgovori
#34
Aha. Analognega nebi sestavljal, ker mam doma nekaj verjetno uporabne ropotije v garaži (enga wrt54gl pa dostopno točko, pa eno panelko z 18dBi ki ima ruter v ohišju, ki se napaja preko POE). Tak da bi za začetek verjetno samo kamero rabil.
Kaj meniš, bi omenjena panelka nesla vsaj tam 100m?
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
#35
več verjetno problem pri nas je bil mobič, ki ima v primerjavi z laptopom toal zanič wifu anteno - mobi crknu na cca 300m v neoptimalnih pogojih prenosnik pa lovil še perfect na 400m
Odgovori
#36
Vse v zvezi z Brezžični prenos slike dobite na Modelarji.com
Odgovori
#37
https://www.youtube.com/watch?v=wDpTsc7hfsk

https://www.youtube.com/watch?v=lh-JAIWxJL8
Odgovori
#38
(31-03-2015, 23:12)HenrikVIII Napisal: https://www.youtube.com/watch?v=wDpTsc7hfsk
To kar dela Mato je za tele modele od Target vision znanstvena fantastika , Mato prenaša 4+ slike  tale TV pa še ene pogosto ne.
Odgovori
#39
(31-03-2015, 23:17)mr.T Napisal:
(31-03-2015, 23:12)HenrikVIII Napisal: https://www.youtube.com/watch?v=wDpTsc7hfsk
To kar dela Mato je za tele modele od Target vision znanstvena fantastika , mato prenaša 4+ slike  tale TV pa še ene pogosto ne.

OK! Kaj pa Đekson iz puščave? Ima sistem do 3km pa se mi zdi "modno in ugodno"
Odgovori
#40
Ta ta puščavski je pa še bolj enostaven ,takega sva z Kristianom sestavla za cca 300 Eur ,kolik daleč nese je stvar bolj kot ne antene  , trenutni konfiguraciji vsaj 1000m vrjetno še precej dlje


Domači je analogni , Mato dela pa Wifi sistem, ki dela na ios/android naprave 
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)