Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DRAGUNOV SVD 7,62X54
#1
Zanima me če kdo ve kje se da dobut dragunov svd?
Odgovori
#2
Vsake kvatre enkrat na egun med 2500-3500€. Airsoft v vsaki štacuni, Tigra oz. civilne kopije pa skoraj povsod...
Odgovori
#3
načeloma originalnega SVD v SLO ne moreš kupiti, ker je kategorija A6 (vojaško orožje) in te na upravni enoti projazno pošljejo domov. Razlog za to je (če te SVD zanima, potem ziher veš) da jih je Rusija klasificirala kot vojaško orožje in jih ne izvaža.
Tu in tam dobiš kakšnega, eden se pridaja v Italiji na "armiusate", eden pa je na češko/slovaškem "armybazar". Cena je preko 3 jurje. Enega ima baje ogledanega tudi Jurij (ProMuc) ampak ima isti problem (jurji in dovoljenje)
Ko bo čez XY let Rusija deklasificirala zadevo, se bodo pojavili na prostem trgu kot arzenalsko orožje, po ceni ki bo vsaj tam kot M76 ali še nižje.
Po kvaliteti je blizu tudi Norincov NDM 86, ki pa je običajno v kalibru .308 ostalo, vključno s Tigrom je pa bolj tko-tko. Tiger še posebej je bolj ne kot ja, saj ima tanjše ohišje kot SVD in se precej bolj zvija, posledično natančnost v x54R kalibru je slabša kot pri SVD.
Odgovori
#4
Avtentičen ruski Dragunov verjentno ni dobavljiv, a nekaj podobnega Dragunovu so izdelovali Romuni pod oznako PSL:
http://www.designatedmarksman.net/romanian_psl.html
http://en.wikipedia.org/wiki/PSL_(rifle)
Odgovori
#5
Povdarek na "nekaj podobnega" z dodatkom "na zunaj".

Kristian: Od kje ti info da je A iz prve roke al kaka "baba čula itd....", ker po vsej logiki ne more iti za vojaško orožje ker, ga vsaj pri nas (kakor mi je znano) vojska ne uporablja?
Odgovori
#6
originalni SVD je nekaj kar bi oči zelo imel, zato sem precej prekopal kako/kaj/kje.
Načeloma ne gre samo "za pri nas" ampak tudi drugje. Recimo M1 Garand može, medtem ko originalni M14 ne može. Po drugi strani pa može civilna verzija M1A. Po isti logiki SVD ne može, lahko pa dobiš SVD Tigr.
Glede na to da je SVD v aktivni uporabi ruske vojske, ter da so Rusi leta '94 sprejeli akt o prepovedi prodaje SVD, ti na naši upravni enoti ne bodo dali nabavnega dovoljenja na OL za šport (mogoče na OL zbiranje). Tega mi niso hoteli dati v Celju, niti v LJ. Nekaj se šušlja, da bi lahko eventuelno mogoče bilo dobiti poljske SVDje, ki so jih po vstopu v NATO izločili iz vojske, amak tudi tu se je zgodna končala pri dovoljenjih. Mojster Rebec bi o tem vedel povedati kakšno več.
Fantje, ki so se trudili dobiti enega v SLO iz Nemčije, so probali pomutiti da bi ga dobili kot Tigra, pa kokr vem od takrat vse tiho je bilo...

Uroš, PSL nima s SVD skoraj nič skupnega. SVD in NDM sta sorodnika FN FAL, ki ima kratek trzaj bata ter zelo kompaktno ohišje po višini. PSL je grobo rečeno kopija kalašnika z daljšo cevjo (ala M76), pri njemu se premika bar in zaklep po celotni dolžini repetiranja.
Odgovori
#7
jaz sem ga videl, ko sem bil na češekem v pragi, in sem bil v eni trgovini z orožjem, k so mel tok orožja, da sem mel jezil skor do tal. in med temi kosi je bil tud original dargunov. pa še cenejš orožje majo kot pr ns.
Odgovori
#8
Kaj pa tale? Romunski Cugir?


http://www.egun.de/market/item.php?id=5252847
Odgovori
#9
Romunski cuguir je tako kot jugo M76 izpeljanka kalašnikova in ni niti podobn Dragunovu .

Dragunov je bistveno bolj sofisticiran design 
Odgovori
#10
Dela na kratek trzaj bata, omenjene izpeljanke pa so "raztegnjeni" kalašniki. V Primeru dragunva je tako masa gibajočih se delov nižja.
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
#11
Dragunov je čisto next level , samo ohišje z zaklepiščem je vrjetno tudi v v najboljših cajtih koštalo več kot cel cugir al M76 .  'zaklepišče/ohišje' je kar precej kompleksen kos razkan iz polhnega kosa jekla z vsemi možnimi izrezi za manj teže  ,cev je vijačena ne prešana ,dostopenjski trigger je snemljiv kot enota, plinski sistem kratkega trzaja je zelo nizko profilen in precej lažji kot pri Cugir/M76 tudi masa gibajočih delov je manjša zaklep zaklepa z tremi bradavicami . 

Tudi same geometrija orožja je zelo drugačna cev je praktično v liniji z kopitom . Enivejs Dragunov se je več uvarjal z tekmovalnim orožjem kot vojaškim in tu se to vidi v detailih.
Odgovori
#12
(08-02-2014, 10:25)INTERNATIONAL1 Napisal: jaz sem ga videl, ko sem bil na češekem v pragi, in sem bil v eni trgovini z orožjem, k so mel tok orožja, da sem mel jezil skor do tal. in med temi kosi je bil tud original dargunov. pa še cenejš orožje majo kot pr ns.

A nam zaupaš, kje je ta trgovina? In kakšno robo so (v glavnem imeli)?

=b
Odgovori
#13
Izvoz iz Češke zaradi njihove zakonodaje ni možen za fizične osebe... Izvažajo le pravnim osebam, zato je smislno da se zberejo interesenti in "najde" uvoznika v Sloveniji...
Odgovori
#14
(22-01-2015, 11:20)Uroš Palhartinger Napisal: Izvoz iz Češke zaradi njihove zakonodaje ni možen za fizične osebe... Izvažajo le pravnim osebam, zato je smislno da se zberejo interesenti in "najde" uvoznika v Sloveniji...

Pa v redu. To razumem. Ampak vseeno bi si jaz konkretno kos ogledal, potem pa se že zmenil s kom za uvoz.

Zdaj pa si niti ogledati ne morem.
Odgovori
#15
(23-01-2015, 23:43)bbbbbb2011 Napisal:
(22-01-2015, 11:20)Uroš Palhartinger Napisal: Izvoz iz Češke zaradi njihove zakonodaje ni možen za fizične osebe... Izvažajo le pravnim osebam, zato je smislno da se zberejo interesenti in "najde" uvoznika v Sloveniji...

Pa v redu. To razumem. Ampak vseeno bi si jaz konkretno kos ogledal, potem pa se že zmenil s kom za uvoz.

Zdaj pa si niti ogledati ne morem.

Uvoz enega kosa se iz Češke ne izplača... K stroškom je treba prišteti stroške uvoznega dovoljenja za slovenskega prodajalca, stroške izvoznega dovoljenja, stroške prevoda v Češčino, prevoz (najmanj težav je z letalskim prevozom Turkish Air preko Istambula), za prevoz preko Avstrije potrebuješ še avstrijsko tranzitno dovoljenje ter ADR prevoz... 

Zato je najbolj rentabilno, da se za nakup iz iste trgovine na Češkem organizira čim več zainteresiranih kupcev v Sloveniji, ki skupaj poiščejo trgovca v Sloveniji, ki bi bil pripravljen uvoziti...
Odgovori
#16
do sedaj še od nobenega dealerja nisem slišal, da bi mu bilo zanimivo pobrati nekaj naročil in narediti uvoz....pa ne mislim samo Češke, tudi v Italiji najdeš krasno orožje
Odgovori
#17
(24-01-2015, 19:53)mariborcan Napisal: do sedaj še od nobenega dealerja nisem slišal, da bi mu bilo zanimivo pobrati nekaj naročil in narediti uvoz....pa ne mislim samo Češke, tudi v Italiji najdeš krasno orožje

Res ste nemogoči. Lepo sem vprašal, kje ta trgovina je na Češkem, pa evo - bom vprašal - kje je trgovina v Italiji?

Pa da si grem to ogledat...

Koliko pa kaj stane - bom že jaz naredil kalkulacijo. In ta slovenska zgodba da se nič ne izplača mi gre malo na živce. Bodite tako prijazni pa povejte, kje so te famozne trgovine, da si to grem ogledat in se kaj zmenit.

Kolikor sem jaz kupoval preko eGuna (pa ne da bi bila to zdaj pa neka huda izkušnja) - je vse šlo kot namazano, vse lepo izvoženo in uvoženo in vpisano v knjižico. Ne mi rečt, da pa Čehi pa to ornk hudo zaračunavajo... Doslej sem kupoval v Nemčiji (ko bi pričakoval človek, da pa je to uber drago - Nemci imajo principe) - pa dejansko sem stvari dobil zelo poceni s papirji v nulo.

Ni pa odgovora na eno zelo bazno vprašanje - a SVD DRAGUNOV 7,62x54R sploh je mogoče registrirati v Sloveniji ali ne?
Odgovori
#18
Glede na to, da ga nimajo pri nas v uporabi bi rekel da ja...
Odgovori
#19
Nekaj malega o SVD-ju in derivatirh v prilogi, v kolikor bi koga zanimalo.


Priponke
.pdf   Scan1.PDF (Velikost: 1,27 MB / Prenosi: 597)
Odgovori
#20
Posedujemo uradni dopis MNZ, v katerem nam zavračajo dovoljenje za vnos pušk SVD Dragunov. Obrazložitev: Je v obroržitvi številnih armad.
Na zalogi pa imamo nove ekvivalente: Ruski, Izhmash Tigr Ver.05 (isti proizvajalec kot vojaški SVD) in kitajski SDM - SVD.
Kitajski ima ceno 2.200,00 Euro z DDV, ruski pa 1.710,00 Euro z DDV.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)