Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tekmovanje z Glock 17
#1
Pozdrav!

Zanima me, na kakšnih tekmah se lahko tekmuje z Glock 17? Je to sploh primerna pištola za kakršnakoli tekmovanja? Ker jo nameravam nabavit.
Odgovori
#2
Tekmuješ lahko povsod, je pa vprašanje kako boš z rezultati zadovoljen, ker to niso ravno pištole za precizno streljanje  Mrgreen
Jaz imam 17L, ker je bil ugoden nakup, sicer so mi pa znalci bolj svetovali 34 kot pa 17, ker ima daljši razpon med prednjim in zadnjim merkom.
Odgovori
#3
IPSC, produkcija. Preciznjaka raje niti ne poskušaj, razen če ti je v veselje nesti 25-30€ organizatorju.
Odgovori
#4
Saj tarčo boš zadel, samo rezultati pa ne bodo bleščeči. Morda nekaj eur dodaš in vzameš kaj bolj preciznega.
Odgovori
#5
Po mojem je se vedno bistven strelec.
Ko je en dober vzel moj glock17L v roke je picil 9, 10,9...jaz to ne dosezem s sig x-six...
Odgovori
#6
Tale post že mal zahaja. Tudi z Yugotom so se znali nekateri zelo hitro peljati, marsikdo pa se niti z BMW M3 ne zna.
Je pa fino, če izbereš pištolo za tak namen, za kar je namenjena.

Poslano z mojega SM-G900F z uporabo Tapatalk
Odgovori
#7
Pretiravas, predvsem pa glock le ni yugo.
Ocitno je Topostrelec zacetnik, tako, kot jaz. Povej mi, zakaj bi morala zaceti s pistolami za 2 ali 3 jurje? 
Se pa strinjam, da se kupuje na osnovi namena. In ce jje vprasal, kje lahko tekmuje z glockom 17, je dobil odgovor (dinamika). Najbrz je ze kaj preizkusil in se je odlocil za g17.
Odgovori
#8
Fantje tudi sam sem kot začetnik začel na Glocku 17 in to v precizni panogi..
Glock kar se preciznosti tiče je zelo točna pištola,vendar je proženje tisto ki ga kot začetnik moraš osvojiti,da se da enakovredno streljati..
Vprašanje je bilo postavljeno,kje lahko streljaš pri nas na tekmah,bom odgovoril,da lahko tako v dinamiki in v preciznjaku..
Če boš Jerni dal poštimat prožilni mehanizem,boš zadovoljen in boš videl da se z Glockom da dobro zadeti,le treninga in treninga bo treba imeti..Čez čas ko pa osvojiš malo kilometrine,pa posežeš po kosu ki je narejèn za precizno streljanje..
Skratka,Glock v rokah dobrega strelca nič ne zaostaja za 1k,2k ali 3k kosi ki so namenski..
Odgovori
#9
(07-02-2016, 09:26)JRC Napisal: Povej mi, zakaj bi morala zaceti s pistolami za 2 ali 3 jurje?

tkole je... sm sem svoj čas trdil, da me pištola ne zanima in da jo bom kupil bolj za trening. Tako sem s pištolo za malo čez jurja postrelil za vrednost pištole steliva in kupil naslednjo za cca 1.4k, ker sem rekel da za pištolo pa res ne dam dva jurja. Po kakšni sezoni ali dveh sem imel dost in res kupil pištolo za dva jurja in se počutil ko debil. ČE bi že v začetku kupil dobro, bi streljal z dobrim kosom, imel boljše rezultate (ne mi prodajat buče, da se je treba učiti na slabši pištoli - na dobri se ravno tako dobro, predvsem pa hitreje naučiš, ker veš da si za napake kriv sam ne pa kos), predvsem pa ne bi izgubil še dodatno slabega jurja ob preprodajah vmesnih kosov.
Torej, če se npr. odločiš za preciznjaka, potem si moraš kupit najboljši kos, ki si ga lahko privoščiš in ti paše v roko. Verjemi da bo tako najceneje na dolgi rok...
Odgovori
#10
G17 je za dinamiko solidna izbira zato, ker je zanesljiv... Ni pa to nek top shit... Jaz ga sicer odsvetujem začetnikom zaradi kota ročaja, ker je tako specifičen, ko se enkrat navadiš Glocka težko s čim drugim streljaš dinamiko brez, da greš prej čez postopek učenja mišičnega spomina.....
Ampak glede na to, da si se že odločil za Glocka boš lahko vse streljal z njim.... edino vedeti moraš, če ti ga Jerna napili za precizno potem recimo IPSC tovarniška odpade, boš moral standard streljat...
Odgovori
#11
(07-02-2016, 09:26)JRC Napisal: Pretiravas, predvsem pa glock le ni yugo.
Ocitno je Topostrelec zacetnik, tako, kot jaz. Povej mi, zakaj bi morala zaceti s pistolami za 2 ali 3 jurje? 
Se pa strinjam, da se kupuje na osnovi namena. In ce jje vprasal, kje lahko tekmuje z glockom 17, je dobil odgovor (dinamika). Najbrz je ze kaj preizkusil in se je odlocil za g17.

Če še enkrat prebereš moj post, boš videl, da jaz Glocka nisem primerjal z Yugom. Glocka prav nič ne podcenjujem, tudi jaz kdaj pa kdaj z njim ustrelim po pol škatle. Po pravici povedano pa mi ne sede in z njim ne nastrelim ne vem kakšnega rezultata. 
Tudi v preciznem streljanju greš lahko z njim na vse tekme, tako golaž, kot tudi na AA, ki je v bistvu edina resna tekma v SLO. Kje boš pa rezultatsko, je pa druga pesem!  :))
Odgovori
#12
(07-02-2016, 09:54)Kristian Napisal: Torej, če se npr. odločiš za preciznjaka, potem si moraš kupit najboljši kos, ki si ga lahko privoščiš in ti paše v roko. Verjemi da bo tako najceneje na dolgi rok...
Kristian,delno imaš prav..
Vendar iz svojih izkušenj ti povem,da včasih kar je kao najboljše ni ravno za vsakogar tako..
Osebno mislim da SIG P210 ali Sig Sauer X-six sta vrhunska preciznjskarska kosa,vendar jaz osebno ne z enim ali drugim ne morem streljati,ker mi nikakor ne ustrezata tako v roki..Pa vseeno oba imam..
Je pa res da če se je človek odločil da bo streljal precizno,da v štartu kupi dober kos ki je za to namenjen in kar je najbolj važno da mu lepo sede v roko in povrhu še estetsko lep...
Odgovori
#13
Nevem od kje ljudem tak mazohizem, da iščejo neke nerealne rešitve (isto pri puškah), serijsko se pač preciznih kosov ne bo dalo nikoli res dobro narest ali pa stanejo enostavno toliko in toliko.  Pač ene stvari so za neki druge za neki drugega, grem pa stavit (da je pri pištolah isto), da bilo kdo ki vloži xy časa, da s krepelom strelja odlično in izvleče 110% iz nekega nenamenskega kosa bo ob istem vloženem času s nekim namenskim kosom dosegal bistveno boljše rezultate in bo tistih 110% verjetno manj kot pa xy% od namenskega kosa. 

Predvsem te stvari razumem kot neko samoopravičevanje, da ob manjku budgeta (takih in drugačnih razlogov sej vseeno) se še vedno da dobro streljat (kar je sicer res) in če že ni na voljo najboljši možni kos bo tudi nek cenovni kompromis najboljše (namenoma nisem napisal dobro ali povprečno ali "zame zadost" ista psihološka mehanika kot, ko nekdo kupi nek zajeb potem pa to hvali in opravičuje, da se pač ne bi počutil nategnjenega - djabe posla damage has been done in podzavest to ve tudi če si zavest laže).
Odgovori
#14
Kolikor sem bral po netu glede G17 vs G34 ali G17L, sem večinoma našel odgovore, da ni tako blazne razlike v natančnosti, četudi sta 17L in 34 daljši. Večina jih je bolj priporočala 17, ker da je bolj klasična, širše uporabna itd. itd. Ker sem pač začetnik, sem se zaenkrat odločil za 17, s katero sem sicer na strelišču že prej streljal, in po mojih občutkih (in občutkih inštruktorja) zelo natančno.

Vsekakor me ne zanimajo resna profesionalna tekmovanja prve lige, po drugi strani pa tudi ne "tekmovanja" 3 lokalnih pijančkov v Srednjem Dupleku, ampak nekaj vmes, kaka amaterska, neuradna tekmovanja.

Lahko rekreativno streljam sam zase, in to je bil vsekakor glavni prvotni namen. Ampak, če bi vsake toliko še kje malo neobvezno tekmoval, bi to prineslo malo adrenalina, in razbilo rutino rekreacije.

Ker vem da vsa ta tekmovanja imajo polno enih strogih in natančnih pravil, skozi katera se je težko prebit, sem zato postavil tukaj bolj splošno vprašanje, in se zahvaljujem vsem za odgovore, mislim da sem kar dobro izvedel, kar me je zanimalo.

Koliko pa je sploh legalno predelovat, oz. "pimpat" orožje?
Odgovori
#15
Predelave so čist odvisne od pravil določenega tekmovanja.... V IPSC ni dovoljeno praktično nič v tovarniški skupini do praktično vse v odprti skupini, konkurenčnost je potem druga zgodba...
Odgovori
#16
(07-02-2016, 12:31)NooB Napisal: Predelave so čist odvisne od pravil določenega tekmovanja.... V IPSC ni dovoljeno praktično nič v tovarniški skupini do praktično vse v odprti skupini, konkurenčnost je potem druga zgodba...

Zanima me uradna legalnost, v smislu, da to orožje s tem ne postane "prepovedano" ali kaznivo.
Odgovori
#17
V avtomat ga ne smeš predelat pa dušilca gor dat.... Pa vsi ključni sestavni deli, če jih daš aftermarket gor morjo met svojo serijsko št.( cev, zaklep, frame)...
Odgovori
#18
G19 in Jerna predelava. ?
http://www.strelec.si/forum/uploads/1938...922c4d.jpg
http://www.strelec.si/forum/uploads/1938...f98b09.jpg
http://www.strelec.si/forum/uploads/1938...467714.jpg
Odgovori
#19
To je tak če mastno pečenko z roko ješ preden pištolo šlataš pol ti pa miši ročaj zgrizejo  :)
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)