Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
POP TV neprofesionalnost
#61
Mr. T ne glih vsega govorit na pamet.
Sej 3% se ne zdi veliko, ampak nekaj je.
In ne....francoska policaja na ulici nista bla oborožena in to po lastni volji...verjetno je bla zadnja misel ki je šinila skozi glavo obema (tik predn je skozi šinilo še 124gr svinca)...ker bedak sm, s piščalko mu ne morem nč.

https://www.fbi.gov/about-us/office-of-p...-2000-2013

LP, Jure.
Odgovori
#62
3% je prekleto malo.

Vsi iz Hebdo scene so bili oboroženi !Ne preveč sezacionalističnim člankom nasedat vedno je treba pač lansirat storijo o žrtvah in nesrečnih herojih , počakaj zdaj kako se bo pojavil kak buzi, ki je pol kluba rešil samo pri izvajanju CPR ga je zadrga zajebavala, če si bil kdaj v Franciji bi videl ,da bolj oboroženi kot drugje v Evropi ,žandarji so sploh paravojaška formacija  imajo ponavadi jurišne puške v vozilu,  Edini delno brez so renta kiflci muncipalci (samo še korak za Zokijeve redarje) a teh v Parizu ni!!

*neoborožena je bile kvečjemu tista prometna policistka na začetni praksi, ki je umrla pri prometni kontroli xy terrorista , čisto nepovezani z Charlie Hebdo napadom,pa še to dvomim .

Žandarji
[Image: VBC-90_gendarmerie_side.jpg]

Citat:Kinds of Police :
There are 3 kinds of police in France :
- The Police Nationale
[Image: main-qimg-b934b01e69eb7dca3c4a5590bb57d4..._webp=true]
- The Gendarmerie Nationale
[Image: main-qimg-6e84ef90978c92d8d2b1761c10396a..._webp=true]
- The Police Municipale
[Image: main-qimg-5c303d7357353cf91b5fc2f0fddb4b..._webp=true]

Weapons and command :
- The "Police Nationale" policemen and the Gendarmes are always armed and are under the order of the country. Their usual gun is the SP2022.

[Image: main-qimg-f43971b26bb3a4a785b181474b4f86..._webp=true]

- The "Police Municipale" policemen can be armed (but only 40% are)

Place :
- Police Nationale works in cities with more than 20,000 inhabitants (50% of the population, 5% of the territory).

- Gendarmerie Nationale works everywhere else (50% of the population, 95% of the territory).

- Police Municipale can be bought by town councils everywhere in France except in Paris*.

*Paris is the only city in France which is not allowed to have a Police Municipale.

Missions :
- The Police Nationale and Gendarmerie Nationale can work on all the types of offenses.
- The Police Municipale work only on petty offenses.


Conclusion :
First, the policemen in Paris were armed with SP2022, because they could only be from the Police Nationale, but they couldn't do much against an AK-47.
Second, they didn't flee, they ran after the terrorists, that's why one was killed and why the terrorists crashed their car.
Odgovori
#63
ah dejta se zmenit... zastavam in mr eden se namreč laže oziroma naklada Nod
Odgovori
#64
.......počakaj zdaj kako se bo pojavil kak buzi, ki je pol kluba rešil samo pri izvajanju CPR ga je zadrga zajebavala

http://heavy.com/news/2016/06/joshua-mcg...an-rodney/
Odgovori
#65
(16-06-2016, 19:23)Barbapapa Napisal: Malo ne bi škodilo kakšno antropološko študijo prebrat, preden nekateri take kozle pišete. Slovenci smo patološko nagnjeni k samodestrukciji, ker smo bili vedno hlapci. In za take nas ima tudi domač elita, ki ti krade iz žepa in te hkrati gleda v oči brez strahu. Dejansko smo en fenomen, ker smo na ta način sploh preživeli in obdržali kulturo. Seveda pa nas ta ponižnost sedaj tepe na veliko (osebno in politično), ker nismo navajeni vloge gospodarja.

Morda ne bi škodilo pustit antropologe pri miru ker so v veliki večini zafrustrirani (zakajeni/zapiti) zablujenci, ki so mislili da bodo preiskovali plemena v pragozdu, končali so pa v sosednji vasi. Pri študiranje kolektivne zavesti je bolje kakega psihologa prebrat/predavanja poslušat, kakorkoli že, antropolog je zame študirana zguba z zgolj osebnim mnenjem zgrajenem na tujem znanju. 

Patološka nagnjenost k samodestrukciji je po domače povedano neumna fraza. Če bi narod res bil tak, potem bi izumrl. Pri nas je skoraj nasprotno, sposobni smo se prilagoditi čemurkoli, samo da preživimo. Zato je tako majhen narod tudi obdržal kulturo, jezik in (kao) neodvisnost. Vedno hlapci, res je. So pa ti hlapci vedno ob prvi priliki gospodarja "natknli na kou, in pole so grofico....." 
Ko sprejmeš enkrat podobo (ki ti jo takile strokovnjaki skozi članke in medije posiljujejo), potem rečeš "Ja, očitno je tako ker smo res takšni" in se vdaš v usodo. In to je njihov namen. Ovce. 
Pomislite, zakaj je tak beg možganov v tujino? Ker niso patološko nagnjeni k samodestrukciji, ampak bežijo ven, gradijo prihodnost sebi in potomcem. Ena generacija opranih možganov še ne velja za narod. 

Gre pa pri karakterju naroda bolj za odnos do življenja in njegovo razvrednotenje. Dr.Tušak ima npr. zelo zanimivo tezo zakaj so naši ekstremni športniki tako uspešni - po domače povedano smo slovenci edini, ki imamo jajca si vzet življenje. 
Poenostavljeno - vsi (!!!) narodi imajo določen procent ljudi, ki se jim zgodi v življenju trenutek, ko si na sence prislonijo pištolo (štrik, tablete, žiletka, karkoližepač). Le nekaj narodov je (med njimi jasno mi), ki to tudi izpeljejo, torej stisnejo petelina. Ker je življenje tako malo cenjeno oz. ga je vredno žrtvovati za dosego cilja. Kakšnega, pa ve vsak sam. Eni da bodo prvi preplezali Čingulungubambo, eni da se rešijo pufov.

Morda za vse tiste k smo fotri - kakšna je naša vloga v vzgoji samomorilca:
https://www.youtube.com/watch?v=yGL0EUSU...e=youtu.be


P.S.
Pa se vsem kolikortoliko spodobnim antropologom opravičujem. Ampak njihove analize slovenskega značaja (pa sem jih kar nekaj prebral še med študijem), so populistična skropucala nevredna kakršnegakoli akademskega naziva.
Odgovori
#66
[quote pid='122472' dateline='1466158694']

Patološka nagnjenost k samodestrukciji je po domače povedano neumna fraza. Če bi narod res bil tak, potem bi izumrl. Pri nas je skoraj nasprotno, sposobni smo se prilagoditi čemurkoli, samo da preživimo. Zato je tako majhen narod tudi obdržal kulturo, jezik in (kao) neodvisnost. Vedno hlapci, res je. So pa ti hlapci vedno ob prvi priliki gospodarja "natknli na kou, in pole so grofico....."
[/quote]

Primerov, ko smo slovenci šli do konca (ne nadse) je v zgodovini bolj malo. Kmečki punti so bili več ali manj maslo narodov malo nižje, čeprav smo tudi sodelovali. Ponavadi zaradi preživetja pokleknemo, v svoji biti pa obrnemo bes nase in na bližnje. Tak je pač naš način preživetja, ker nas je malo. Imamo pa tudi pozitivne lastnosti - trdoživost in trmo. Ta slednja nas včasih tudi "jaha" in kot vidimo, smo zelo uspešni v ekstremnih športih, tam kjer pa je potrebno sodelovati (skupinska igra) pa več ali manj odpovemo, ker se slejkoprej skregamo. :)
Odgovori
#67
(17-06-2016, 12:55)Barbapapa Napisal: [quote pid='122472' dateline='1466158694']
 Kmečki punti so bili več ali manj maslo narodov malo nižje, čeprav smo tudi sodelovali. 

[/quote]

Ne bo držalo. V času puntov in kasnejših nemškutarskih pritiskov, je bila narodova zavest na najvišji ravni, do revolucije v ww2 in po njej. Potem pa strmo pada...

Glej:  https://sl.wikipedia.org/wiki/Tolminski_...%8Dki_upor
Odgovori
#68
razen barbapape nobeden nima pojma kakšen narod sploh smo. jernej neki pametuje, ampak več kot neresnice ni sposoben sproducirat, da se ne pogovarjamo da je več kot kompetenten vse te zadeve zavreči.

skratka tipični slovenski narcisizem. še toliko bolj žalostno pa je, da se sploh ne poznamo, zato pa je naše drsenje navzdol neizbežno.
Odgovori
#69
Glejte, jaz nimam namena pljuvati po lastnem narodu (saj s tem tudi po sebi, kajne?), ampak treba se je soočiti z nekaterimi posebnostmi, ki jih imamo. Iz zdrave samokritike se da veliko naučiti - dobre lastnosti negujemo, slabim pa se izogibamo. Najbolj nas tepe mnenje, da smo nekaj posebnega in da nas "ostali" pač ne razumejo ali pa niso odkrili našega nebeškega potenciala. Najboljše zdravilo za tako nevarno razmišljanje je videti vsaj nekaj sveta, dobiti širino in se od zunaj ozreti v našo deželico. No, zdej pa obljubim, da ne bom več filozofiral, grem raje na strelišče :)
Odgovori
#70
imho najbolj nas tepe mnjenje da smo pošten in delaven narod...
Odgovori
#71
No, prosim če prenehamo s samopomilovanjem in obtoževanjem na vse strani. Vemo čemu je namenjen forum, ostalo gre v off-topic. ;)
administrator / Strelec.si
Odgovori
#72
(16-06-2016, 19:43)Desc Napisal: Dajte že nehat s temi hlapci, ker če bi bilo temu res tako, bi že davno izginili in bi govorili druge jezike.

Očitno niste brali nič drugega kot jugoslovensko zgodovino, kjer so bili Srbi junaki, Slovenci pa Bečki konjušari. Poiščite si na spetu zapise iz časov turških vpadov na naše (kakor za koga) ozemlje, potem imate še zapise Napoleonovega vojaka, Slovenca seveda.

Žalostno je, kako širijo floskule ljudje, ki tako malo vedo o naši zgodovini. Za začetek predlagam, da si preberete, kakšne Slovenske časopise nekje tam od sredine predprejšjega stoletja.

Na spletu se marsikaj najde kar je bilo (in je še) zamolčevano. Zakaj neki?

Zato ker je Slovenstvo tako tuje slojem, ki vodijo sedanjo Slovenijo, ker so jih vzgajali v duhu internacionalizma, kjer je narod - nič, glavna je razredna pripadnost. Ti bodo vedno in povsod dajali v nič vse kar je bilo v zgodovini junaškega in kar nas je obdržalo na površju.

Dejansko pa so največji hlapci prav ti, ki se trenutno klanjajo v Bruslju (pa ne vsi), čez kratek čas, pa bodo lezli v rit Putinu.

Joj, glej desc... Jeboga, Turke si začel vleči naprej... Dobro, da nisi šel do leta 0 ob Kristusovem rojstvu.
Pusti to, ker ti buljenje v stare cajtunge ne bo pomagalo kaj dosti.
Še več, glede na to, da govoriš o klanjanju Bruslju, imaš bolj malega pojma, kaj se v realnosti dogaja. Sploh ker sem jaz v tem istem Bruslju in vidim to bistveno drugače, ker vidim, med drugim, kako reagirajo drugi narodi.
Te bom podučil...
Prelomnica je 1992, osamosvajanje Slovenije. Bistvo je proces, ki se mu reče lastninjenje, to da cca 160 miljard kapitala (toliko je bila vredna kokoš leta 1992 - alles zuzamen).

10-15% je dogovorno poniknilo v žepe vseh uporabnikov družbenih stanovanj. Vse to so financirale firme, to je lepo - uradno po zakonih šlo v privat žepe.

Nekih debelih 25% je poniknilo v žepe s popravo krivic, takozvano nacionalizacijo, kjer je ogromno premoženja prešlo nazaj v roke (zopet legalno) v roke posestnikom. Neki primeri so se zalomili (neki posvojenci nekih Amerikanskih izbeglic so spyzdi.. pa bi zdaj nekaj radi). Pa potomci nekih grofov, ki so dokazovali, da so bili jugoslovani.

Potem so bila družbena podjetja, TAM, Metalna, Rog nenazadnje. To so direktorji in direktorčki in stečajni in vsi ostali posesali do daske. To je bilo nekje debelih 45% narodovega bogatstva.

Pazi, zdaj smo že na cirka 85% bogatstva Slovenije.

Vsi ti, ki so to lepo lastninili (po moji oceni je to cirka 10 12 tisoč ljudi v Sloveniji) so:
- dopustili da se je javni sektor razbohotil, da so vedno učitelji, polcaji, vojaki, zdravniki glasovali za nekaj kar bi se reklo kontinuiteta

Cirka 10% bogatstva je v upravljanju defakto penzijonerjev, SOD, KAD oz ene mišunge kontinuitete

Zdaj smo že na cca 90% bogatstva, v realnosti se še cufajo za nekih 5-7% bogatstva, seveda novi ljudje, ki zopet vidijo svojo priložnost pocuzati kaj.

Težava te zgodbe je, da nihče ali pa zelo malo ljudi se je ukvarjal s kore biznisom. Lep primer je Perutnina Ptuj. Mešetarili so z vsem živim, popušili do daske, ostali v dolgovih, zdaj pa je eno firmo za gojenje kur dobil nekdo drug v roke. Povem ti, čeprav z gojenjem kur ne moreš postati multimiljarder z najjačo jahto, so farmerji v Belgiji ki počnejo to isto, kar Perutnina Ptuj bogati ljudje, z reputacijo. Pač delajo nekaj in zaslužijo. In si kupijo debele BMWje in Merđote.

In Radenska. To je firma, ki je leta 1992 imela staro železno blagajno, v njem pa gotovino, kar pač niso imeli na banki ali v tujini. Ja, prav si slišal.

Majstore, pa ti so prodajali sladkano vodo. To ti je, z levo roko zvezano in prevezo čez oči, profitabilen biznis. Pa folk je ja vedno žejen. Ne v Sloveniji pa ne, tu pa gre vse v dolgove, da se Šrotarji petelinijo in kupujejo neke cajtunge in podobne klamfe. Dejansko se da z vodo lepo zaslužiti, Kofola (Čehi so lep primer).

Skratka, beda od bede.

Slovenija je,mimogrede, vredna zdaj cca 100 miljard, ah pa da ne pozabim, 30 miljard pufa, torej 70 miljard.

Kapiš? 110 miljard več ni.

Kaj ima Bruselj s tem?

Koliko sem jaz govoril z ljudmi, se hahljajo nad tem lastninjenjem in molijo boga, da Slovenija ne propade.  Kaj dosti pa ne morejo napraviti. Daleč pa od tega, da bi se kdo v Sloveniji komu klanjal. Evropskokomisijce recimo zelo skrbi, da je vojska in policija v pyzdi v Sloveniji in da je javni sektor do daske razbohoten. In da je penzijski sistem prešvohten. Generacija Y bo travo žrla, majstore. In zdravstvo.

Veš, realno, smejejo se že Avstrijci, ki imajo enega slabših zdravstvenih sistemov. Realno, če bi korupcija v zdravstvu gorela, pa to bi se vžgalo, da bi švasal plamen z modrim.

Dejansko se zdaj ljudje, ki so vse to posesali, bojijo, da se bo zgodba obrnila na rob, kot v Makedoniji. Kanglerjev primer je pokazal, da ko ljudem dopyzdi, noben zakon ne pomaga. Sploh pa, ker se javni sektor zaveda svoje razbohotenosti, kar se njih tiče, se Slovenija lahko zapufa še za par miljard.

Zdaj pa imajo aparatčiki problem, radi bi sistem poflikali, samo če bodo preveč zarezali v živo meso, bodo vse pretekle tekovine izgubili. Najmanj pa oblast.

Alternativa, reakcionarji, pa točno vidijo to isto sliko,pa samo čakajo, da se čoln prevrne. Če je to dobro ali slabo, bom prepustil tebi v razmislek. Če bodo rezali penzionerjem, ki realno dobijo malo, bodo ti guncali čoln. Če bodo rezali javnemu sektorju, bodo ti čoln navrtali. Čoln pa je defakto preobtežen. Gospodarstvo pa nategnjeno do daske v kazni in davke. Pa čisto tako realno ti povem, dosti slovenskih podjetnikov že ima denar zunaj države, tako da se javni sektor ne more dokopati do tega denarja. Nihče pameten (ki realno zasluži z normalnim poslom) ni nor, da bi se dajal v zobe grabežljivemu ministru.

Ena od alternativ je, recimo, da se izvoz še poveča, da dejansko čoln dobi boljši motor. To je rešitev, samo moraš vedeti, da recimo tudi ene velike slovenske firme, izvozniki - imajo denar zunaj. Če Slovenija ne bo postala prijazna do podjetništva, ne bo boljšega motorja. Ker obstajajo konkurenčnejše in prijaznejše države, recimo Nizozemska.

Veš, take štale v Beneluksu ni.

Evo to je pogled nekoga (mene), iz Bruslja.
Odgovori
#73
Kaj ko bi malo kak evrostat uporabili pri teh nabijanjih ,o zafrustriranem, nasilnem in (smo)morilskem narodu

Homicides, average per year, 2007–09 and 2010–12 (per 100 000 inhabitants)

[Image: 800px-Homicides%2C_average_per_year%2C_2...9_YB14.png]

Zdaj še Trumplandija

[Image: homicide_51yr.JPG?itok=-_z6lBiI]




Kar malce presenetljivo, da so krepela na nivoju prometnih nesreč 
[Image: 786_post-01.jpg]
Odgovori
#74
mr.T,

ker je toliko hvale in zagovornikov obeh strani, ali bi se dalo kje videti tudi primerjavo med Trumplandija / Putinlandija ?
Odgovori
#75
Putinland ima z 9/100K dvakrat nivo ZDA

Nisem opazil kake hvale Putinlandije , tu so blebetal on sloveniji in  nevem kakšni patologiji slovenceljna.

https://www.unodc.org/documents/gsh/pdfs...OK_web.pdf
Odgovori
#76
Res!


Priponke Male slike
   
Odgovori
#77
(18-06-2016, 11:04)mr.T Napisal: Putinland ima z 9/100K dvakrat nivo ZDA

Nisem opazil kake hvale Putinlandije , tu so blebetal on sloveniji in  nevem kakšni patologiji slovenceljna.

https://www.unodc.org/documents/gsh/pdfs...OK_web.pdf

Hmmm... Zbral si najjačo UN študijo o ubojih.

No, morebit pa nismo tako slabi. Stran 45, slika 2.1.1, Italia Nostra.

Pa jug Italije je *črn* ali pa mene barve na monitrju zafrkavajo. Črn.

Putin bi jim lahko šel za vajenca za par mesecev, toliko da se nivelira malo.
Odgovori
#78
Našel:  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co...icide_rate

Druga tabela z 218 naštetimi državami. Podatki za leto 2013. Stolpec "Rate" (da se sortirati). 
Russia 9,5 in US 3,9.  Good guysi vodijo.  :-D  

SLO samo 0,7
Odgovori
#79
Mislim, da je to najboljši rezultat Rusije v zadnjih 20-letih.
Povprečno so ca.4x bolj morilski od amerikancev.
Ampak na POP vam tega ne bodo povedali, povedali pa bodo, da imano Rusi samo 10% umorov storjenih s strelnim orožjem, Američani pa kar 60%.

Ali bi bil raje ustreljen ali pretepen do smrti?
Odgovori
#80
'Get rich or die trying' ni samo moto od 50Cent ,tudi v postsovjetski Rusiji ,je tega ogromno saj še vedno poteka primarna akumlacija kapitala in bo trajalo še nekaj časa predno pridejo v  kak normalen okvir. Dodaj še alkohol faktor pa maš smrtonosni mix.
Ruse ne bodo ugonobil ameri , kinezi ali arapi ampak Vodka.

Slovenskih 0.7/100k pa nekako ne potrjuje tiste (psiho)patologije Slovenceljnov o kateri so nekateri toliko razpredal.


Drugače pa zanimivo koliko si svet in Ameri dajo o ISIS flancat , cez mejo v Mehiki pa obglavijo in pobijejo več folka kot ISIS
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)