Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ostrostrelna puška za začetnika
#1
Katero puško mi priporočate kot začetniku strelal bi od 100-1000m.
Odgovori
#2
precej velik razpon...
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#3
Nekaj v .223, da se naučiš streljati na 100-300 in pri tem ne obubožaš, če si res začetnik. V tem času boš začel spoštovati razdalje nad 300 in videl ali si za kakšno komercialno rešitev tipa .338 ali pa boš sam polnil bolj redke long-range kalibre.

Tole temo si kaj preberi (+ vrsto drugih): http://www.strelec.si/forum/thread-17342...ight=tikka
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
#4
sploh ni tako velik razpon, če dobro pomisliš.

ugodna cena, dobra puška že v štartu, možnost nadgradnje sprožilca, enostavna zamenjava cevi, enostavna zamenjava kopita, (enostavna zamenjava družine kalibra), dobavljiva pri slovenskih trgovcih, in potem se ti možnosti kar skrčijo in kot prvo varianto bo večina predlagala tikko, potem pa še lahko pade kakšen savage, čz, morda pogojno remington...

kalibri morda kaj malega 223, 6br (pogojno 243)...?
Odgovori
#5
O tem je bilo napisano že tiliko tem, da res ne bomo pisali še ta stoprvič. Poišči si med temami.
Za 100 in 300m je 223 za začetnika čisto OK, še posebej ker kupuje municijo. Če želiš nadgrajevati pa je 223 slepa ulica, ker vsi ostali kalibri temeljijo na podnožju tulca .308 (.243, 6BR, 6,5x47L, .260Rem, itd). Ampak do nadgrajevanja bo pa preteklo kar nekaj vode in potem ko polniš sam, lahko kupiš 260rem in si pokrit v vseh željenih razdaljah.
Odgovori
#6
najprej naredi izpit za polnjenje pa bos potem pusko zbiral
Odgovori
#7
howa je še tudi na spisku mnogih.
titan lahko tudi dobiš v mnogoterih variantah...

recimo tikko moraš kupiti celotno puško s tovarniškim kopitom, dočim howo in titan lahko kupiš z grs kopitom že v štartu. za tikko dobiš lahko bix n andy sprožilec... itd
Odgovori
#8
Kupiš tole ,če se zagreješ pa potem zadevo nadgradiš z šasijo za tisočaka pa si kar dobro opremljen.

http://www.egun.de/market/item.php?id=6077712
Odgovori
#9
http://www.strelec.si/forum/thread-14504.html  Whistle
Odgovori
#10
Jooojj ..kak vas pogreje zmiraj ista tema. Ampak zares pa kupujem rabljeno match enostrelko z izvlakačem družine 308w... Lahko tudi samo zaklep z sprozilcem..
Hvala
Odgovori
#11
(12-12-2016, 15:38)HenrikVIII Napisal: Jooojj ..kak vas pogreje zmiraj ista tema. Ampak zares pa kupujem rabljeno match enostrelko z izvlakačem družine 308w... Lahko tudi samo zaklep z sprozilcem..
Hvala

Če so že na začetku takšne zahteve, zakaj to ni navedeno že v prvem postu?
In da, tole je verjetno eno najpogostejših vprašanj glede nabave orožja, tako da je to res že temeljito obdelana tema. ;)
administrator / Strelec.si
Odgovori
#12
Henrik,
kontaktiraj uporabnika 6BR(ali se oglasi v trgovini Tarča), on ima en match ocevljen mehanizem s sprožilcem v 308, ki bi moral biti vrhunski.
Kaj je z vami, a ste na bombo stopu?  ...p o v r a t...
Kocka na belo, kocka na črno...

Za koga? ZA SLOVENIJO!
Odgovori
#13
To vprašanje pogrešam enih par tednov, pa sem reko ajde da ih pičim. Snnipelite hvala za info,ampak tam se bojim sploh vprašat za ceno.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)