Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
... na kratko o IDPA / SZDS
#1
Ojla, ker sem bil nehote vpleten v to debato, pa se moram oglasit... Torej, Slovenska zveza za dinamično streljanje (SZDS) uporablja pravila streljanja, katera dejansko izhajajo iz IDPA (verzija 2015 leta). Naša pravila so v slovenščini in prirejena za slovensko uporabo. Ne bom se spuščal v razlaganje 18 let starih zadev, dejansko je prišlo do odmika od osnovne IDPA organizacije s ciljem zmanjševanja stroškov za strelce in organizatorja naših tekmovanj ter ohranitve "starih" načel IDPA, katera postaja iz leta v leto bolj komercialna in IPSC podobna (razlike med obema zvezama so vedno manjše, zaradi boja za tržišče). Zato tudi naša zveza ne prireja nobenih izpitov, redno prirejamo varnostni tečaj SZDS, ki je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. Tečaj je brezplačen Eek in ga organiziramo po potrebi. Dokler bo volje, bo zveza tekmovanja prirejala enako kot v zadnjih letih.

Za kakršno koli dodatno informacijo se pa lahko pišemo/slišimo, ali pa spijemo eno pijačo in prediskutiramo temo. Moji podatki so pa že napisani v enem sporočilu...

Lep dan še naprej vsem skupaj, Dušan
Odgovori
#2
Clap Clap Clap
Odgovori
#3
Thumbup
Odgovori
#4
(06-03-2017, 11:48)45.dule Napisal: Ojla, ker sem bil nehote vpleten v to debato, pa se moram oglasit... Torej, Slovenska zveza za dinamično streljanje (SZDS) uporablja pravila streljanja, katera dejansko izhajajo iz IDPA (verzija 2015 leta). Naša pravila so v slovenščini in prirejena za slovensko uporabo. Ne bom se spuščal v razlaganje 18 let starih zadev, dejansko je prišlo do odmika od osnovne IDPA organizacije s ciljem zmanjševanja stroškov za strelce in organizatorja naših tekmovanj ter ohranitve "starih" načel IDPA, katera postaja iz leta v leto bolj komercialna in IPSC podobna (razlike med obema zvezama so vedno manjše, zaradi boja za tržišče). Zato tudi naša zveza ne prireja nobenih izpitov, redno prirejamo varnostni tečaj SZDS, ki je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. Tečaj je brezplačen Eek in ga organiziramo po potrebi. Dokler bo volje, bo zveza tekmovanja prirejala enako kot v zadnjih letih.

Za kakršno koli dodatno informacijo se pa lahko pišemo/slišimo, ali pa spijemo eno pijačo in prediskutiramo temo. Moji podatki so pa že napisani v enem sporočilu...

Lep dan še naprej vsem skupaj, Dušan

Dušan, se opravičujem ker sem te "zašpecal" :) Je pa prav da interesenti iz prve roke izvejo to kar si napisal. Sem uporabil tudi napačen izraz, namesto tečaja sem strašil z izpitom.  :/
Odgovori
#5
Dajte prosim še seznam tekem objaviti.
Če sem prav razumel, so vsako prvo soboto v mesecu?
Torej 1.aprila... kje?
Odgovori
#6
(07-03-2017, 09:19)JRC Napisal: Dajte prosim še seznam tekem objaviti.
Če sem prav razumel, so vsako prvo soboto v mesecu?
Torej 1.aprila... kje?

Tekmovalni koledar Slovenske zveze za dinamično streljanje 2017

 
V letu 2017 bo SZDS organizirala in izvedla za svoje člane šest (6) tekem državnega prvenstva SZDS 2017, eno (1) tekmo BUG ali puška in zaključno osmo (8) podelitveno tekmo v dinamičnem streljanju. Tekme bodo izvedene po naslednjem razporedu:
 
1.    Tekma DP: 04. 03. 2017
2.    Tekma DP: 01. 04. 2017
3.    Tekma DP: 06. 05. 2017
4.    Tekma DP: 03. 06. 2017
5.    Tekma DP: 01. 07. 2017
6.    Tekma:       05. 08. 2017 BUG ali puška
7.    Tekma DP: 02. 09. 2017
8.    Tekma:       07. 10. 2017 Podelitvena
 
Tekme bodo vsako prvo soboto v mesecu (od marca do oktobra), lokacije posameznih tekmovanj bodo objavljene na spletni strani www.szds.eu in na FB strani SZDS dva tedna pred tekmovanjem. Na isti spletni strani bodo objavljeni vsi rezultati posameznih tekmovanj kot tudi končni rezultati državnega prvenstva SZDS 2017.

Torej, tekmovanja so namenjena članom SZDS, kateri imajo poravnano letno članarino in dobijo vabila na svoje email naslove in se udeležijo društvenega/zveznega dogodka, kateri ni odprtega tipa (javna prireditev) ampak čisto društvenega/zveznega nivoja.

Lep dan še naprej, Dušan
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)