Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaklep se zaklene kljub zadnjemu metku še vedno v nabojniku
#1
Probam ugotoviti zakaj prihaja do problema, pa mi ni čisto jasno. Imam CZ 75 TS Orange .40 S&W (tovarniško vpasana) z izmenjalno cevjo v devetki (doma vpasana, ker so bili orožarji na sejmu/zasedeni). S .40 in nabojniki, ki so prišli s pištolo, zaenkrat nisem opazil težav, se mi pa pri devetki konstantno dogaja, da se zaklep zaklene, čeprav je 1 metek še vedno v nabojniku. Dovolj je, da vstavim 2 metka, pa se mi po prvem strelu že zaklene. Vkolikor vstavim 3, potem se zaklene po dveh itd. Uporabljam posebej dokupljene nabojnike za CZ 75 TS 9x19.

Pri .40 do tega ne prihaja, zato sklepam, da problem ni v samem slide locku... Edino kar mi pade na pamet, glede na to, da se zaklep ustavi na slide stopu je, da na to vpliva jeziček nabojnika... samo ne vem kako, če ga pa en metek še vedno tišči dol. Kaj drugega kot jeziček bi lahko dvignilo slide lock? Ne zdi se mi da zadnji metek opleta, čeprav to težko preverim...

Zraven pištole sem dobil 3 vzmeti za zaklep, težava se pojavlja pri vseh treh.

Strelivo: S&B 9x19 (rinfuza)

Se komu kaj sanja?
Odgovori
#2
Mogoče še to: opazil sem, da je zadnji metek, ko pride do problema, v magacinu pomaknjen malce naprej. Sklepam, da prihaja do trenja med naboji in tako zgornji naboj porine oz povleče spodnjega nekoliko s seboj. Žal ne vem točno koliko, se pa opazi... mislim, da kdaj tudi bolj kot je razvidno iz spodaj priloženih slik. Je že par mm lahko dovolj, da povzroča težavo?[Image: 89ffa523f3a2ddc4c9c4aff097989d68.jpg][Image: 941c2b811d066406b8a56ec2bbcaefd1.jpg][Image: 106775a33d41ea8a545c0187b9d6bf6d.jpg][Image: b45d902806da426997731354447f8513.jpg]
Odgovori
#3
Malo namaži vzmet nabojnika, morebiti je vzmet prenežna in se ustavi, če teče na suho in ne potisne zadnjega naboja dovolj ven, da ga slide zagrabi...Zgolj ugibam. Pri vseh nabojnikih je enaka težava?
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#4
Malo bom ugibal. Poglej ce imaš kakšne defekte na tistem delu zaklepa , ki drsi čez naboj (potegni čez s prstom). Lahko da ti porine naboj ravno toliko naprej da se sprednji del naboja dvigne in zadržalo zagrabi follower. Lahko bi bilo tudi zaradi nepravilnega oprijema pištole (poskusi enoročno, ne dotikaj se zadržala...da to eliminiraš)
“Sometimes you wake up. Sometimes the fall kills you. And sometimes, when you fall, you fly.”
Odgovori
#5
(27-04-2017, 11:04)poltergist Napisal: Malo bom ugibal. Poglej ce imaš kakšne defekte na tistem delu zaklepa , ki drsi čez naboj (potegni čez s prstom). Lahko da ti porine naboj ravno toliko naprej da se sprednji del naboja dvigne in zadržalo zagrabi follower. Lahko bi bilo tudi zaradi nepravilnega oprijema pištole (poskusi enoročno, ne dotikaj se zadržala...da to eliminiraš)

Bom preveril stanje zaklepa, čeprav mislim da je vse OK, sicer bi verjetno že med čišcenjem opazil. Niso krivi palci, sem bil pozoren... plus če bi bili krivi palci bi se dogajalo naključno, meni pa se kot po pravilu na zadnjem strelu. Če dam 10 nabojev, 5 ali 2, vsakič se zaklene na zadnjem. Mislim da to izloči palce/grip?

Bom preveril ko pridem domov kaj se dogaja z nabojem in zadržalom. Bom vstavil magacin v ročaj brez zaklepa in cevi, da se bo lepo videlo, če prihaja do kontakta z metkom oz kuglo kadar je ta pomaknjen nekoliko naprej... mislim da je prej lahko to kot pa da pride do kontakta s followerjem, kar je z enim metkom v nabojniku bolj malo verjetno sklepam.

Hvala obema za nasvete!
Odgovori
#6
Preden bom ugibal ;) , si bom privoščil vprašanje. 
Uporabljaš le en nabojnik in le eno ( S&B ) strelivo?
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#7
(27-04-2017, 08:35)Barbapapa Napisal: Malo namaži vzmet nabojnika, morebiti je vzmet prenežna in se ustavi, če teče na suho in ne potisne zadnjega naboja dovolj ven, da ga slide zagrabi...Zgolj ugibam. Pri vseh nabojnikih je enaka težava?
Če bi bila vzmet nabojnika prenežna oziroma se zatikala bi prihajalo do malfunctiona na feedu ali pa bi se slide zaprl brez da potegne s seboj metek. Pri meni pa je ravno obratno, slide se zaskoči, kar namiguje da nekaj dviga slide stop, čeprav naj bi bila to izrecno naloga jezička na followerju, ki pa se z enim metkom še v nabojniku ne bi smel dotikati slide stopa...

Bom še enkrat preveril ostala dva nabojnika preden z gotovostjo zatrdim, da se dogaja na vseh nabojnikih. Mislim, da sem to preveril ze par dni nazaj, je pa res da sem se zadnje dva dni več ukvarjal s testiranjem različnih tež zaklepnih vzmeti itd in zna biti da sem na koncu to spregledal...
Odgovori
#8
(27-04-2017, 16:07)357 Napisal: Preden bom ugibal ;) , si bom privoščil vprašanje. 
Uporabljaš le en nabojnik in le eno ( S&B ) strelivo?
Največ sicer res trenutno uporabljam S&B, ker ga imam 24 kg, sem pa vseeno sprobal tudi Northwest ter Fiocchi, vendar vse FMJ. Res je, zaradi nekih drugih problemov, povezanih najverjetneje z napacno izbrano zaklepno vzmetjo, sem podzavestno bil preprican, da so tezavni vsi nabojniki. Sele ko sem razmislil in naknadno tudi stestiral sem ugotovil, da do problema opisanega v tem threadu prihaja samo pri enem.
Odgovori
#9
UPDATE: Ko sem stestiral vse nabojnike naenkrat, sem hitro ugotovil, da je problem samo pri enem. Brez zaklepa in cevi sem omenjeni nabojnik vstavil v rocaj in takoj videl kako jezicek followerja kljub prisotnemu zadnjemu metku dviguje slide stop. Nabojnik je pri vrhu ravno dovolj razširjen, da se metek ustavi malenkost višje kot bi se moral, posledično pa tudi follower. Follower se postavi tudi nekoliko pod kotom (nagib z nosom gor) in tako pride do napake cca 2mm, kar je pa ze dovolj, da se zaklep ustavi, saj nabojniki tudi brez napake sedijo povsem v kontaktu s slide stopom.

Torej gre k sreči zgolj za tovarniško napako enega nabojnika. Zdaj moram pa samo še ugotoviti s katero zaklepno vzmetjo bom tudi pri polnem nabojniku imel konstantno zanesljive feede. Na tekmi sem imel dva malfunctiona (1 po nabojniku), ko se mi je nos naboja po kontaktu z rampo postavil navzgor.

Hvala vsem za pomoč!
Odgovori
#10
No, zdaj pa hitro popravit nabojnik.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#11
(30-04-2017, 13:31)357 Napisal: No, zdaj pa hitro popravit nabojnik.
Jaz sicer lahko s kleščami stisnem malo skupaj, ne vem pa če so takšna domača popravila dovolj natančna, da bodo feedi konstantno zanesljivi in povsem brez težav, ne glede na količino municije v nabojniku in vrsto, ki se bo uporabljala. Sklepam, da je vseeno bolje prositi da se zamenja, glede na to da so nabojniki novi...
Odgovori
#12
Bolje prosit, da se zamenja?
Zahtevat!!
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#13
In zaradi takšne banalnosti toliko pisanja pa kompliciranja. Kladu v roke  Doh
Odgovori
#14
(30-04-2017, 14:00)alojz1 Napisal: In zaradi takšne banalnosti toliko pisanja pa kompliciranja. Kladu v roke  Doh
Kaj češ Lojze, nismo vsi deci kot ti :) Ko te na dinamiki zastoj stane uvrstitve, se pa hitro vprašaš, če je bil tisti udarec s kladivom zgolj (b)analnost... ;)
Odgovori
#15
Daj no. Kot bi prvo pištolo videl. Saj ni vesoljska tehnologija.
Ko boš nabojnik zamenjal pri trgovcu mu pa le povej zakaj zastoj. Bo on uredil in naslednjemu prodal.
Odgovori
#16
(30-04-2017, 13:27)Žiga Napisal: UPDATE: Ko sem stestiral vse nabojnike naenkrat, sem hitro ugotovil, da je problem samo pri enem. Brez zaklepa in cevi sem omenjeni nabojnik vstavil v rocaj in takoj videl kako jezicek followerja kljub prisotnemu zadnjemu metku dviguje slide stop. Nabojnik je pri vrhu ravno dovolj razširjen, da se metek ustavi malenkost višje kot bi se moral, posledično pa tudi follower. Follower se postavi tudi nekoliko pod kotom (nagib z nosom gor) in tako pride do napake cca 2mm, kar je pa ze dovolj, da se zaklep ustavi, saj nabojniki tudi brez napake sedijo povsem v kontaktu s slide stopom.

Torej gre k sreči zgolj za tovarniško napako enega nabojnika. Zdaj moram pa samo še ugotoviti s katero zaklepno vzmetjo bom tudi pri polnem nabojniku imel konstantno zanesljive feede. Na tekmi sem imel dva malfunctiona (1 po nabojniku), ko se mi je nos naboja po kontaktu z rampo postavil navzgor.

Hvala vsem za pomoč!

Zaklepno uzmetjo...povratna uzmet verjetno, 100% bo najbolj zanesljivo delala tista ki je original v pištoli če bi rad menjal pa ne vem zakaj bi pol kak liber dva lažja Nod
Odgovori
#17
(30-04-2017, 22:23)jabolko Napisal: Zaklepno uzmetjo...povratna uzmet verjetno, 100% bo najbolj zanesljivo delala tista ki je original v pištoli če bi rad menjal pa ne vem zakaj bi pol kak liber dva lažja Nod
Ja, recoil spring... slovenski izrazi mi občasno ponagajajo :) Original je za .40 S&W, a dokler ni potrebno (golaž) ne vidim razloga zakaj bi streljal z enkrat dražjo municijo, ko pa lahko streljam tudi z menjalno devetko. Ko končno začnem sam polniti pa bo kaliber seveda manj pomemben...
Odgovori
#18
(30-04-2017, 14:00)alojz1 Napisal: In zaradi takšne banalnosti toliko pisanja pa kompliciranja. Kladu v roke  Doh

 če je edino orodje, ki ga poznaš kladivo, vsak problem zgleda kot žebelj   Wall
“Sometimes you wake up. Sometimes the fall kills you. And sometimes, when you fall, you fly.”
Odgovori
#19
Poltegrist, če je edino kar obvladaš tipkovnica potem se mi kar smiliš.
Teden dni je rabil, da ugotovi napako na nabojniku. Pa to je pri nekaterih tule klasika. Kaj, če nabojnik na trdo pade? Tudi nosite zamenjat?
Odgovori
#20
(01-05-2017, 19:05)alojz1 Napisal: Poltegrist, če je edino kar obvladaš tipkovnica potem se mi kar smiliš.

Hvala, tipkovnica mi namreč ne leži najbolje.

(01-05-2017, 19:05)al ojz1 Napisal: Teden dni je rabil, da ugotovi napako na nabojniku. Pa to je pri nekaterih tule klasika. Kaj, če nabojnik na trdo pade? Tudi nosite zamenjat?

 Vse te "kao" malenkosti, te na koncu dražje stanejo, so povzročitelji slabe volje in nenazadnje metanje denarja stran, če jih ne rešiš pred tekmo. Kar pa seveda ti ne bi vedel. ker jih ne obiskuješ. Seveda sram naj bo človeka da cel teden odpravlja napako za katero je splošno znano da sme trajati od 1 do max 3 delovne dni. Teden je nedopustno..to bi morali prepovedat, človeku pobrat orožne listine in ga za zgled drugim še sramotit na forumu.
v razmislek...ali zamenjaš  povratno vzmet preventivno?  ali počakaš da poči?, ...mogoče ne kompliciraš in počeno kar raztegneš ? ali se ti to spoh ne dogaja?
“Sometimes you wake up. Sometimes the fall kills you. And sometimes, when you fall, you fly.”
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)