Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
spremembe zakona o športu in vpliv na strelstvo
#1
Danes so v DZ potrdili nov zakon o športu, glede katerega nas je mr.T opozarjal, da bo slabo vplival tudi na športne strelce. Lahko kdo pove več detajlov o tem, oz. kateri členi bi kako vplivali na nas?
Odgovori
#2
Glede na to da je to zdaj dejstvo mislim ,da sem JRC poslal opažene člene oz alineje v njih , pa jih lahko on pripopa , jaz sem jih že  zgubil pa semi jih ne da iskat
Odgovori
#3
http://www.mizs.gov.si/fileadmin/mizs.go...2.2016.pdf

Napisal si mi tole: "Na strani 59 poglej  dodatek K 40 členu , nacionalna panožna zveza"
Odgovori
#4
Ta zakon bo poskrbel, da ne v SLO ne bo več 23 panožnih zvez, ki trenutno lahko izdajajo potrdila za pridobitev orožnih listin. To število se bo drastično zmanjšalo, posledično se bo pridobitev Ol in vseh z njim povezanih ugodnosti (reloading, prehajanje meje, itd.) precej zmanjšalo.
Odgovori
#5
Lovska zveza Slovenije zna pa kakega novega člana dobit :)
Odgovori
#6
Ja sam sm že prestopu u bratovščino. Pa tut foušije je manj.
Odgovori
#7
a ja? česa so ti bili pa fouš drugje?

Zakon o športu seveda ni bil naperjen proti strelcem saj se ukvarja z športom širše a nas je čisto tako mimogrede dobro zaj...l saj z razliko od od nas za ostale športe ni potrebno nabavno dovoljnje za športni rekvizit. če bi rabil za bejzbol kij ali hokejsko palco kategorijo A kot za pendrek in primerno hrambo bi se zelo drugače pogovarjal


Ima pa zakon o športu tudi en del ki bi moral džati za srelišča a se bojim da ga bodo povozili z ZORO, namreč da so strelišča narejena v skladu z pravilniki panog

Naslednji udar bo seveda novi Zoro ki bo močno skrajšal veljavnost OL najkasneje ob menjavi listin bo kriza.


*drugače pa nič bat vrjamem da vsaj nekaj zvez najkasneje zdaj začelo razmišljat kakoprilagodit svoj status da ostane ...lovni model aktualen tudi v prihodnje.
Odgovori
#8
Ni mi jasno, kaj pridobiš, če prestopiš v lovsko zvezo slovenije?
Lovci letno postrelijo municije v številu prstov na eni roki. Pa tudi drugače ne moreš z lovskim orožjem pokati kar tako za svojo dušo.
Če je tvoja edini motivacija posedovanje železnine, ki je shranjena v omari, potem je to seveda rešitev.

Če nimaš strelišča, kjer lahko redno treniraš ali pa se rekreiraš (tudi to je šport), potem je, vsaj po mojem mnenju, posedovanje železnine brezveze.

Meni n.pr. je blazno všeč long range, pa nimam flinte. Ob Tikki T3x TAC A1 se mi kar sline cedijo, toda, ko vstavim v kalkulacijo kje in kolikokrat bi z njo sploh lahko streljal (vsaj 300m+) ugotavljam, da bi bolj ali manj stala v omari.

Sistem kot tak že sedaj več kot uspešno zavira to dejavnost, kajti strelišč 300+ skorajda ni in jih bo v prihodnosti verjetno še manj.

In tukaj je tudi osnovni problem, kaj ti pomaga orožje, če ga ne moreš uporabljati.
Odgovori
#9
(26-05-2017, 14:10)Raccoon Napisal: Lovci letno postrelijo municije v številu prstov na eni roki. Pa tudi drugače ne moreš z lovskim orožjem pokati kar tako za svojo dušo.

Zdej razen če nimam jst na eni roki nekaj tisoč prstov, se motiš.
In ja, komot grem za svojo dušo pokat.
Odgovori
#10
mogoče misliš na streljanje golobov trap
Odgovori
#11
Ne, "nastreljevat" grem AR15.
Odgovori
#12
Ne vem no, mogoče imaš srečo in živiš v predelu Slovenije, ki je ali dovolj toleranten ali pa ruralen.
V našem koncu ljudje zastrižejo z ušesi že ob enem strelu v stilu "banda jagerska spet pobijajo nedolžne živalice".
Me pa prav zanima, kako časa bi trajalo takšno nastreljevanje, če bi se izvajalo n.pr. enkrat tedensko s kakšnimi 50 streli.
Odgovori
#13
(26-05-2017, 14:32)Rok Napisal: Zdej razen če nimam jst na eni roki nekaj tisoč prstov, se motiš.
In ja, komot grem za svojo dušo pokat.
Tako je. Jaz sem včeraj na 550m. Pa ne takole Dual Wielding Full Auto Glocks W/ 100 Round Drum Mags
Odgovori
#14
(26-05-2017, 15:46)Raccoon Napisal: Ne vem no, mogoče imaš srečo in živiš v predelu Slovenije, ki je ali dovolj toleranten ali pa ruralen.
V našem koncu ljudje zastrižejo z ušesi že ob enem strelu v stilu "banda jagerska spet pobijajo nedolžne živalice".
Me pa prav zanima, kako časa bi trajalo takšno nastreljevanje, če bi se izvajalo n.pr. enkrat tedensko s kakšnimi 50 streli.


Preseli se.
Očitno si kje iz osrednje kokoši, kjer živi povečini hipsterska banda.
Pri nas na selu ni nobenga problema.
Odgovori
#15
Nisem se poglabljal še v zakonodajo, sem pa mimogrede opazil, da zakon o športu govori o nacionalni panožni športni zvezi, Pravilnik za izvajanje Zakona o orožje pa samo o panožni športni zvezi.

Je to dvoje eno in isto?

Popravek: Nevermind, vidim da gre samo za nedosledno uporabo izrazov (kar je na žalost stalna praksa v našem parvnem redu) in da je drugje tudi v pravilniku omenjena nacionalna panožna športna zveza.
Odgovori
#16
No ja saj se lahko društva v članijo tudi v strelsko zvezo Slovenije kar se bo vrjetno zgodilo v več primerih .

* na selu sploh na kakih 'etničnih' enklavah tudi ni problema z A kategorijo in črnjaki pa to ni 'zasluga' Lovske zveze , tako da pokanje globoko v vukojeb*ni kjer nikogar ni daleč na okoli ni ravno močan argument kako fino je bit član ene ali druge druščine.
Odgovori
#17
(26-05-2017, 16:45)mr.T Napisal:  tako da pokanje globoko v vukojeb*ni kjer nikogar ni daleč na okoli ni ravno močan argument.
Pokanje v naseljih  bo počasi pozabljeno. Razen v zaprtih streliščih.
Je pa res. V nekaterih predelih so alergični na vsak pok. Tudi lovce grdo gledajo. So pa območja kjer smo dobrodošli. Kmetje pomagajo z traktorji pri spravilu večje divjadi. Tam jih streljanje ne moti. Le povedati je treba prej, da ni nepotrebnega vznemirjanja.
Odgovori
#18
pa je to lovsko etično? s traktorjem?  :-D
Odgovori
#19
Približno toliko kot z avtom, samo malo dlje traja :-D
Odgovori
#20
Kaj pa rugzak pa to? Ni več in?
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)