Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
varnostniki so v slovenskih šolah že nekaj časa pristotni.
a se je kdo vprašal zakaj je v ZDA preko 5000 samomorov med otroci in mladostniki?
Odgovori
No kaj pa mislite, da je v ZDA, kjer imajo nekatere šole tudi detektorje kovine na vseh vhodih in po več varnostnikov ,pa tudi to ni bilo brez problemov v določeni fazi so se ti rent-a-copi obnašali kot šerifi za random pregledi šolskih omaric, nahrbtnikov itd tako,da so imele šole z njimi mešane izkušnje ,pri nas imajo šole varnostnike ker je nekdo zrihtal dobr posel varnostnim službam , ne pa zaradi nasilja v šolah .
Odgovori
"Friderik Koletnik" Napisal:a se je kdo vprašal zakaj je v ZDA preko 5000 samomorov med otroci in mladostniki?
Treba je zaostriti orozno zakonodajo (karkoli naj bi to pomenilo), pa tudi ce resimo samo enega otroka ali mladostnika.

Stopnja samomorilnosti v ZDA je 1/3 slovenske.
Odgovori
1/3 med otroci in mladostniki v prid slovenije je malo za lase potegnjana- redom reda viri:
podatki za ZDA
[url="http://www.afsp.org/index.cfm?fuseaction=home.viewPage&page_id=04EB7CD1-9EED-9712-89C9540AFCB44481"]http://www.afsp.org/index.cfm?fuseactio ... 0AFCB44481[/url]
podatki za SLO
[url="http://www.irssv.si/otroci/index.php/zdravje/samomorilnost/tevilo-samomorov-med-otroci-in-mladostniki-glede-na-starost-in-spol"]http://www.irssv.si/otroci/index.php/zd ... st-in-spol[/url]

sicer pa=> prepovedat samomore pa je problem rešen, če že forsiramo prepovedi [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img]
Odgovori
"mr.T" Napisal:pri nas imajo šole varnostnike ker je nekdo zrihtal dobr posel varnostnim službam , ne pa zaradi nasilja v šolah .

Ja, a zdaj pa naenkrat to ni prav? Rođaci dobijo delo, država/občina zapravlja, s tem vzpodbuja gospodarsko rast, ekonomija cveti, denar se obrača, brezposelnost pa pada. TO je pravi recept, ne pa neko noro varčevanje... [img]{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif[/img]
Odgovori
"Friderik Koletnik" Napisal:sicer pa=> prepovedat samomore pa je problem rešen, če že forsiramo prepovedi [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img]

Friderik, odlična ideja,bi bilo za predlagat na portalu vlade. Bi znali kar hitro pograbiti. Morda bi naši vrli predstavniki s to idejo potem uspeli celo na nivoju EU... [img]{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif[/img]
Res, oblast pač najbolj ve, kaj je dobro za posameznika...
Odgovori
"Orien" Napisal:
"mr.T" Napisal:pri nas imajo šole varnostnike ker je nekdo zrihtal dobr posel varnostnim službam , ne pa zaradi nasilja v šolah .

Ja, a zdaj pa naenkrat to ni prav? Rođaci dobijo delo, država/občina zapravlja, s tem vzpodbuja gospodarsko rast, ekonomija cveti, denar se obrača, brezposelnost pa pada. TO je pravi recept, ne pa neko noro varčevanje... [img]{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif[/img]

Definitvno proti krizni ukrep tako kot varovanje strelišča SV . A kaj ko so se ti ukrepi že dolgo pred krizo ulaufal in kar nakrat še javnega WCja ni brez varnostnika , za zbrano četico bivših policistov/podjetnikov je bilo nekaj let zelo dobro poskrbljeno in nastalo je par varnostnih firm z več tisoč vsaj na črno zaposlenimi ,če je bil nivo varnosti pre visok za rabo varnostnikov so znal tudi poskrbet za kak 'incident' .
Odgovori
http://www.youtube.com/watch?v=1pKasF6l3y0
Odgovori
"mr.T" Napisal:
Citat:Kar je največji problem, z vidika lastnikov orožja je to, da marsikateri, predvsem glasnejši pro gun lobisti prodajajo podobne bučnice (ki se jih da fino diskreditirati) kot njihovi anti gun ekvivalenti in je zato neka resna razprava dosti težja.

Evo končno ,dočakali to ,da pro gun lobisti prodajajo bučke ,zaenkrat glede na to za so se zadnjih 10 let tam zakoni sproščali so bili glede bučk precej uspešnejši ,tale članek ki sem ga postal je anti-gun brez dvoma ampak vsebuje nekaj dejstev o orožju v Švici in Izraelu ,obe državi v ZDA zelo radi vrtijo kot uspešna primera držav kje ima vsak orožje ,kot lahko razbereš temu ni čisto tako ,tega da soldateski pobirajo orožje na izhodih iz kasarn tudi sam nisem vedel. Saj veš vsi vidimo poročila z fotkami na katerih je oboroženih full enih nabornikov a očitno samo tisti, ki so na 'šihtu' tisti trenutek tudi tist hec o izrelskih profesorjih ki nosijo M1 puške v razered ,to je mimo grede ta trenutek najbolj popularna pro gun izjava v zda in se kar naprej vrti da je to treba tudi v ZDA zgleda da ni čsito taka kot bi jo ti ameri radi predstavili, pa še treba je upoštevat ,da je Izrael 24/7 vojna cona .

Citat: "Leave it to the pros": Kakšnim profesionalcem? Takšnim, ki trenirajo s 60 naboji na leto? Al takšnim, ki v povprečju trenirajo 2,5x na leto?
Koliko lastnikv orožja v zda pa misliš ,da 'trenira' ,eno so športni strelci in recimo jagri a za precej folka je tisto orožje v najboljšem primeru za kako piksno počit tu in tam ,bumpfire kretenizme in podobno ,samo malo poglej ti tubo folk ima do orožje precej drugačen odnos ,še največ trenirajo zisti ki se pripravljajo na zombije [img]{SMILIES_PATH}/icon_twisted.gif[/img] .

Selektivno branje je zakon, praviš? To, da opice iz NRA (in podobni; maš sicer izjeme) govorijo in pišejo neumnosti še ne pomeni, da je sama ideja napačna. (o izvedbi bi se sicer dalo debatirat)

Mene načeloma prov nč kej dost ne zanima, kok/kako povprečen lastnik orožja trenira (tudi v istem postu sem napisal, da premalo; sploh pa povprečen lastnik orožja nima CCW dovoljenja), za bedake bo že naravna selekcija poskrbela; je pa res, da se z nekim konkretnim preizkusom pred izdajo dovoljenja, znebiš očitka o neusposobljenosti civilnih imetnikov CCW dovoljenja. Večji problem je (že ničkolikokrat omenjena) "podporna zakonodaja", neumnosti tipa "stand your ground" in pa pretiravanje s t.i. castle doktrino, ki lahko ob "napačni" uporabi pripeljejo do res absurdnih situacij ("ustrašil sem se ga in ga ustrelil, ker sem videl puško v prtljažniku" ipd. oz. "sporekel sem se z znancem in ker je večji in sem se bal da me bo pretepel sem ga preventivno ustrelil, glede na to, da je nepovebljen vstopil v mojo garažo" itd.).

Ne glede na to, da si proti nošenju, mislim, da se vseeno strinjaš, da je debata v smeri še enega AWB-ja čista neumnost brez pozitivnih učinkov (razen za trgovine z orožjem, ki beležijo rekordne promete:)).
Odgovori
Brez "stand your ground","castle doctrine" in orozja - si nemocna zrtev.
AWB ni konec, ampak zacetek nadzora nad ljudstvom. Za tem je treba prepovedati vse, prej registrirati, potem zapleniti in imas nacijo ovc.

Prej je treba lajati- dokler imas se zobe. Ko ti ostane le blejanje - poskusi s parklji metati granitne kocke.
Odgovori
"kimber" Napisal:Brez "stand your ground","castle doctrine" in orozja - si nemocna zrtev.
AWB ni konec, ampak zacetek nadzora nad ljudstvom. Za tem je treba prepovedati vse, prej registrirati, potem zapleniti in imas nacijo ovc.

Prej je treba lajati- dokler imas se zobe. Ko ti ostane le blejanje - poskusi s parklji metati granitne kocke.

Dejmo mal bolj natančno brat;) (da ne komentiram vsakega dela posebej)

To, da maš orožje, še ne pomeni, da nisi ovca (Kaj sploh loči ovce od neovc? Pisanje po forumih? Papagajsko ponavljanje izbranih idej/mnenj?).

Sploh pa ne vem od kje te fantazije (pamfleti NRA mogoče?), da si z orožjem pa kr varen pred "državo" v takšni ali drugačni obliki. A misliš, da je v današnjem času popolne zasebnosti (:)) licenciranje/registracija edini način ugotavljanja tega kdo ima orožje? Kaj si sam sposoben narest, ko ti cela ekipa "specialcev" potrka na vrata to orožje zaseč (pa naj bo protiustavno ali ne)? Naštej primere, ko so se oboroženi posamezniki s fizično silo in/ali orožjem uprli zasegom orožja v primeru Katrine in posledice.
Odgovori
"gape" Napisal:Kaj sploh loči ovce od neovc?

Attached files [Image: 2151_98ff3d48777cf73e1d20e5d795121797.jpg]
Odgovori
"Orien" Napisal:
"gape" Napisal:Kaj sploh loči ovce od neovc?
Point je bil v tem kdo definira ta "obvious".

Smo za orožje in religijo (ampak samo krščansko:)), hkrati smo pa proti porokam istospolnih partnerjev? Kdo je zdej ovca? [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]
Odgovori
"gape" Napisal:Point je bil v tem kdo definira ta "obvious". Smo za orožje in religijo (ampak samo krščansko:)), hkrati smo pa proti porokam istospolnih partnerjev? Kdo je zdej ovca? [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]

Kolikor je meni poznano, ni problemov, da se istospolni partnerji civilno vežejo. Da pa jih odklanjajo organizacije, ki se skrivajo za religioznimi idejami, se morajo pa med sabo zmenit.

What is obvious? Well, if the sky is blue, it's obviusly blue. If someone's sayin' that the sky is green, then that person should go and see the eye doctor... That's obvius. [img]{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif[/img]

Na svetu obstajajo t.i. univerzalne resnice, dokazane resnice (npr. gravitacija, naravni zakoni ipd.). Problem je, da bi nekateri radi še te resnice prikrojili za svoje namene. In tisti, ki tega ne vidijo, so pač ovce. It's that simple.
Odgovori
Pravica do posesti in nošenja orožja ni amerikanska pogruntavščina. Pravica do orožja je pojem, ki je prišel v zgodovino, po padcu fevdalnih režimov.
Casstle doktrina je neposredno povezana s pravico svobodnega meščana, da mu oblast v lastni hiši ne sme srati po glavi. Ustavna pravica do nedotakljivosti stanovanja, ki jo večina Slovencev razume kot demokratičen standard, so prazne črke na papirju, če se jo oblast odloči kršiti in je prebivalstvo goloroko.

To da se oblast odloči razoroževati stanovalce v situaciji velikih naravnih ujm ipd. je bolno, a sem prepričan, da se v primeru naravne katastrofe, neposredne vojne nevarnosti, civilnih nemirov, slovenska oblast ne bo obnašala drugače. Ne da bi priznala svojo nesposobnost varovanja državljanov in njihovega premoženja, se bo spravila nad registrirane imetnike registriranega orožja in razorožila še tiste, ki so se sposobni braniti sami.

Restrikcija civilne posesti orožja in nadzor nad državljanom, kot ga poznamo v RS, je že zdavnaj šla prek meja zdravega razuma.
Tudi, če dobimo še:
AWB, obvezna 5-letna presejalna psihološka testiranja, obveznost opravljanja izpita iz varnega rokovanja z orožjem na 5-let, naključne preiskave pravilne hrambe, omejitev števila kosov streliva, prepoved ročnega polnjenja streliva, omejitev na največ 2 kosa na glavo, ipd.,
zakonodaja, ne bo bistveno manj razumna.

Osnovni problemi slovenske zakonodaje o orožju so skrajno liberalno obravnavanje storilcev kaznivih dejanj, prepoved učinkovite samoobrambe in obsesija
kontrole nad posameznikom.
Odgovori
"Orien" Napisal:
"gape" Napisal:Point je bil v tem kdo definira ta "obvious". Smo za orožje in religijo (ampak samo krščansko:)), hkrati smo pa proti porokam istospolnih partnerjev? Kdo je zdej ovca? [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]

Kolikor je meni poznano, ni problemov, da se istospolni partnerji civilno vežejo. Da pa jih odklanjajo organizacije, ki se skrivajo za religioznimi idejami, se morajo pa med sabo zmenit.

What is obvious? Well, if the sky is blue, it's obviusly blue. If someone's sayin' that the sky is green, then that person should go and see the eye doctor... That's obvius. [img]{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif[/img]

Na svetu obstajajo t.i. univerzalne resnice, dokazane resnice (npr. gravitacija, naravni zakoni ipd.). Problem je, da bi nekateri radi še te resnice prikrojili za svoje namene. In tisti, ki tega ne vidijo, so pač ovce. It's that simple.

Kar sem hotel povedati je to, da se v ZDA kr zelo pogosto pojavlja "sveta trojica" pro god, pro gun, pro life (oz. liberalna orožna zakonodaja pride s kr obilno prtljago). Se pravi mamo veliko število oboroženih ovac:) Zakaj to sploh omenjam? V enem postu je bilo omenjeno, da po prepovedi orožja ostanejo le še ovce, kot da se eno in drugo izključujeta; nasprotno jaz trdim, da je med zagovorniki orožja kr velik delež (večina?) ovac, ki vsem ostalim delajo veliko škodo. khm NRA khm. Stanje na strani nasprotnikov seveda ni nič boljše.
Nimam problemov z libaralno orožno zaonodajo, problem imam z debilno argumentacijo.
Odgovori
"kimber" Napisal:Pravica do posesti in nošenja orožja ni amerikanska pogruntavščina. Pravica do orožja je pojem, ki je prišel v zgodovino, po padcu fevdalnih režimov.
Casstle doktrina je neposredno povezana s pravico svobodnega meščana, da mu oblast v lastni hiši ne sme srati po glavi. Ustavna pravica do nedotakljivosti stanovanja, ki jo večina Slovencev razume kot demokratičen standard, so prazne črke na papirju, če se jo oblast odloči kršiti in je prebivalstvo goloroko.
To, da ti oblast ne sme doma srati po glavi ni isto kot v domu lahko kogarkoli ustrelim in se nato zgovarjam na to, da ga nisem povabil v hišo (kar se dogaja).
Še enkrat: tudi če prebivalstvo ni goloroko, ti to nič ne pomaga, ko ti ekipa oboroženih ljudi pride odvzet orožje (to, da registracija posameznega kosa ni potrebna ljudem v primeru Katrine ni nič pomagalo). Če se cela vas/skupnost mal zorganizira je zgodba lahko drugačna, ampak vseen ne bi škodilo mal realizma.
Odgovori
"gape" Napisal:Če se cela vas/skupnost mal zorganizira je zgodba lahko drugačna...

http://www.youtube.com/watch?v=8jkNNNRkYlM
Odgovori
Citat: To, da ti oblast ne sme doma srati po glavi ni isto kot v domu lahko kogarkoli ustrelim in se nato zgovarjam na to, da ga nisem povabil v hišo (kar se dogaja).

A res? Boš podkrepil to svojo izjavo s dokazi in rezultati sodnih postopkov, kjer je bilo dokazano kar si rekel ali to nabijaš na pamet?

Citat:tudi če prebivalstvo ni goloroko, ti to nič ne pomaga, ko ti ekipa oboroženih ljudi pride odvzet orožje

...MNOGO...EDEN....EDEN...MNOGO...nekaj naredi

Daj še enkrat preberi stavek in nehaj trosit nebuloze ter bodi vsaj konsistenten če se že greš debato in se imaš za kaj več kot ovčetino oz. ne to kar očitaš nekaterim. Najprej govoriš o splošni oboroženosti potem pa to zreduciraš na en dogodek, kjer postaviš pravila v smislu en oborožen državljan in ekipa oboroženih hkrati pa prikladno pozabiš, da je 2nd mišljen predvsem za situacijo revolucije/splošnega upora kjer granitke več ne zaležejo.

Citat:nasprotno jaz trdim, da je med zagovorniki orožja kr velik delež (večina?) ovac, ki vsem ostalim delajo veliko škodo

Edina pametna poved v par postih škoda samo, ker je v tvoji glavi zelo izkrivljena oz. si prej ti ovčka s takim mnenjem kot pa kdorkoli drug s še tako bednimi pro guns argumenti.

Citat: da si z orožjem pa kr varen pred "državo" v takšni ali drugačni obliki.

Še enkrat morda se te kaj prime..

Varen pred državo oz. ljudmi, ki bi državo ugrabljali si če (je vse od sledečega res vsaj v veliki meri):

- velik del populacije ima orožje,
- velik del populacije ima jajca in jajčnike ter glavo na pravem mestu (prvo mislim da je jasno, drugo pa pomeni, da delajo kot se šika in so ustvarjalni del družbe in ne posrani paraziti, ki zajedajo tiste bolj produktivne ter da poznajo zgodovino in vedo kdo je kdo in kdo ni kdo).

Danes ti seveda orožje ne pomaga dosti (v teh razmerah) pred državo, ker so procenti povsem v prid ovčjereji (in da ne boš mislil tvoji ljubljeni predstavniki te tudi tretirajo kot takega) vendar zopet odgovori si na hipotetično zgodbico par postov nazaj in to je to brez odvečnega filozofiranja...
Odgovori
Ej Orien a te lahk prosim, da ne postaš takih resnih videov, ker lahko kdo začne razmišljat in mu pisker raznese no.....
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 3 Gost(ov)