Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
Ojla DavorM!

...pri tebi je samo problem v komunikaciji. Od vseh postov (da bom korekten - od večine njih), ki si jih objavil na tem forumu, sem si samo zapomnil neumno nabijanje okrog Siga, ki je spominjalo na 12-letnika in fotrovo pištolo (kot sem ti omenil že takrat) in strah pred zionisti. Malo si omejen...
...s temami [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] .
Ja, pišem ti pa zato, ker pljuvaš po ljudeh kot strela (uporabnik foruma, katerega težko prebavljam), a si sam potreben pljuvanja, ker si nestrpen, impulziven, neprilagojen in samovšečen.
Zakaj pa si se ti prijavil na tem forumu? Ker rad streljaš in tekmuješ, ali zato, da tupiš o globalnih premikih v orožarski zakonodaji in nas vse pripraviš na skorajšnji zaseg orožja s strani vladajočih elit (in zionističnih predstavnikov, seveda). Pusti te stvari Matotu, ker je mojster predstavljanja svojih pogledov in zgledaš kot nek njegov oporoda, katerega si ne želi, ker se s tabo niti ne strinja v celoti (vsaj kolikor ga berem/razumem).
Zakaj si se torej že prijavil na tem forumu? Saj verjetno niti ne želim vedeti. Dopusti ljudem, da imajo svoje mnenje in jim ne razbijaj jajca, ker ga ne delijo s tabo. Nismo še vsi našli izvora težav tega sveta. Ti si očitno ga in bi rad bil glavni pridigar. Saj pridemo za tabo, ampak bolj počasi [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] .

Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
Kristian že sama logika govori, da bo število umorov z strelnim orožjem v VB naspram ZDA manjša prvo zaradi števila populacije drugo zaradi prepovedi orožja v Vb.

Torej so te številke nerealne.

Da nekaj ne štima v ZDA se strinjam ampak ali se njihov način razmišljanja toliko razlikuje od našega ?
Kajti Švica je ravno tako oborožena do zob, švedska ter jemen pa nimajo takšnih problemov in streljanj.

Torej ali je problem kje drugje v antidepresivih, kakih teorijah zarote o mandžurijskih kandidatih ali pa še kje drugje je pa potrebno še ugotoviti.
Ampak mene motijo takšni kot je morgan, ki sploh ne iščejo vzrokov oni samo hočejo prepoved orožja torej imajo nekakšne drugačne motive.

Takšne diskusije pa so potrebne saj se težko odločajo o nečemu proti volji večine!
Odgovori
Bobika počisti pred svojim pragom predvsem pa o otroškem nabijanju, kajti ti si eden od razlogov zakaj sem takrat izgubil živce.

Sem že takrat povedal da sprejemam mnenje noob katerega sem tudi spoznal in moram povedati, da človek se res spozna na svoje in me veseli da mi je nekdo tako podkovan pokazal nekatere stvari ampak zaradi otroških nabijanj predvsem tvojih pa sem izgubil živce.

Tak da jaz tebe tudi ne prebavljam najbolje tako da lepo odj... v skokih in se brigaj zase itd pa če nisi opazil je tema razno tako da če nimaš kaj za povedati raje utihni in zadrži zase te tvoje osebne izlive.

In tvoje mnenje o meni je nerelevantno in si ga ustvaril čeprav me ne poznaš na podlagi tega, da sem izjavil da verjamem da je Sig še vedno dobro orožje to pa več kot dovolj pove o tebi da si en arogantnež, ki si jemlje pravico napadati in postavljati teze kdo je kakšen itd.
Odgovori
Mojih otroških nabijanj?!? [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img]
Jaz sem te pripravil, da si izgubil živce v temi "...o superiornosti P226, izkušnjah in korupciji", kot se je po tvojem najedanju preimenovala tema?!? Kar poglej si jo še enkrat - pod statistiko uporabnika DavorM je itak najbolj aktivna tema [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] . No, če si boš torej to temo še enkrat prebral, poglej, kdo vse ti je povedal, da si trdobučen in omejen (mahanje s PR parolami od Siga [img]{SMILIES_PATH}/extra_rolling.gif[/img] ). Niti nisem bil prvi, predvsem pa ne edini.
Ja, lahko ti povem, kaj si mislim o tebi, ker si s svojim pisanjem tak, kot sem ti napisal v prejšnjem postu. Malce si vzemi življenje bolj na izi, ker se mi zdi, da boš pregorel, če se boš tako razburjal in z vsakim hotel obračunati v svojih pisarijah.
Nisi pa mi odgovoril na glavni vprašanji: "Zakaj pa si se ti prijavil na tem forumu?" in "Zakaj si se torej že prijavil na tem forumu?".
Tvoj odgovor, da naj utihnem in se brigam zase in, da je to itak tema "razno", je nekako, no... [img]{SMILIES_PATH}/extra_bs.gif[/img] !

Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
"Kristian" Napisal:...saj se pomembne zadeve odločajo in rešujejo drugje, ne pa na Pierce Morgan Show-u...
Takšni prostitutki, kot je ta Morgan, imajo funkcijo "priprave terena in mehčanje raje", da potem big boysi in the back room lažje izpeljejo svoje agende... Analogije imaš v SLO kolikor češ... Šolski primer je t.i. nacionalni interes, kjer so "mnenjski voditelji" (po naročilu, seveda...) zganjali paniko, kako bo vse šlo v kurac, če pridejo tujci... No, rezultat tega nacionalnega interesa je dobro viden (če ga le hočeš videti...). Pa prosim, nočem s tem primerom sedaj začeti sranja o domači politiki... Primer služi samo za lažje razumevanje procesa, kako se razne agende elegantno prodajo ovčkam...
Odgovori
bobi:
Lažeš, kradeš bolhe ješ" ni kaj zelo odraslo

Uvideven sem rad . Edino to bi še dodal, da me ne mešat v komentiranje IPSC-ja in SigSauerja"- ja zakaj za vraga pa si se pol sploh mešal?

BMK za tvojga zigzaverja- zelo odraslo kot si rad meni pametoval

na k.... mi gre tvoj "etitud--uporaba novodobnega slenga ter pol pametovanje o pravopisu... "pise se " s prstom" itd itd kr nekaj, kr neko nabijanje, ki ste ga komaj dočakali se mi zdi.

In moje je bilo samo to da sem povedal/napisal da verjamem da Sig velja za eno od ta boljših na kar mi je noob napisal, da ni najbolj primeren za IPSC in sem mu postavil vprašanje zakaj ga pol uporabljajo določeni prvaki na kar mi je dal svoj nadaljni odgovor itd

Tu zmes pa ste se najdli določeni primerki, ki ste komaj čakali, da ste skočili kako sem jaz nor in samovšečen in bog ti ga vedi kaj še in kako pišem hvalospeve Sigu v glavnem mi prav na podel način vsiljevali besede in da sem nor ker sem kupil to vi pa tako vsi ošabno pametni, da so mi res živci popustili in sem si v tistem trenutku zaželel enega ali več vas pred seboj!

Seveda ne pozabi pa kako neumne primere ste navajali, da bi lahko pljuvali, predvsem mene pol pa tudi neko tovarno orožja kot npr. šraufi, polnitve itd vsi argumentirani odgovori so bili enostavno spregledani in posmehovani, da se je lahko nadaljevalo pljuvanje in pol ti meni o aroganci, kulturi itd pa daj lepo te prosim kot sem že rekel STOPI PRED OGLEDALO!

AJD.
Odgovori
Učer sem mel napisan post s statistiko VB (snel xlse z njihovega statističnega urada) pa se je zgubil nekje zdej se mi pa ne da še enkrat v glavnem long story short UK je daleč od tega, da bi jo lahko primerjali z ZDA oz. sta zelo primerljivi s povdarkom, da je v ZDA tako stanje ob najbolj liberalni zakonodaji med vsemi medtem ko je pa v UK zelo podobno oz. v nekaterih aspektih še dosti slabše ob najbolj restriktivni.

Ampak mislim, da vsi vemo kako lepo se da izrabljati določene številke, če jih le potegneš izven konteksta.

Je pa zadeva taka, da komur do sedaj ni jasno kam pes taco moli in kaj nam (neizbežno je že sedaj) pripravljajo je ubog patetičen stvor, ki bo v kratkem zelo neprijetno presenečen.
Odgovori
Glede same diskusije je pa tko, da več kot predstaviti svoje razmišljanje in vedenje ne moreš, seveda nekateri stvari jemljejo osebno, ker pač čutijo neko potrebo po pripadanju in "sprejetosti" ampak dejstvo je, da nben ne ve čist vsega in včasih koristi kake stvari tudi preveriti. Sam se trenutno ukvarjam s tem kdo je zadaj za furanjem vsega tega in žal tudi po par letih branja nisem kaj dosti napredoval oz. me še vedno muči kako in na kakšen način se vse skupaj fura (koordinacija, osebe, "lastniški oz. komandni nivoji" in/ali gre sploh za formalno vodeno strukturo ali zgolj sozvočje interesov in moči).

Kar pa definitivno vem je pa sledeče:

- stvari niso naključne,
- zadaj niso izključno Židje oz. niti ni židovstvo primarni identifikator (ni nepomemben ni pa glavni)
- stvari SO globalne in NISO enoznačne (v smislu, da ne obstaja antipola oz. podobno organiziranega nasprotovanja)
- stvari NISO tako preproste, da bi jih lahko množica razumela (v smislu preproste identifikacije ala vsi bankirji, old money, aristokrati, židje, črnci, bogati sloj etc...) in se efektivno uprla (za uspešen upor rabiš mobilizacijsko silo, ki pa rabi jasen cilj)

Kar se tiče pa same problematike me pa najbolj skrbi, da se plani posrečijo in da uspejo sfurat svoj sistem, ker potem bomo imeli globalno USSR na steroidih za nekaj generacij in to ni nekaj kar bi mirne vesti prepustil otrokom.
Odgovori
"DavorM" Napisal:Kristian že sama logika govori, da bo število umorov z strelnim orožjem v VB naspram ZDA manjša prvo zaradi števila populacije drugo zaradi prepovedi orožja v Vb.
Torej so te številke nerealne.
OK, če predpostavimo da podatek s tiste Wiki strani vsaj približno drži ....

Kot prvo, v zgornji statistki za leto 2011 je število vseh nasilnih smrti (upoštevajo vse, od strelnega orožja do branja ruskih realistov, ne upoštevajo pa prometnih nesreč in evtanazije kjer pač je dovoljena). Ker je številka različna radi populacije, jo normirajo da dobiš število nasilnih smrti na 100.000 ljudi. Ta je v ZDA 4.8, v VB pa 1,2 ali natančno 4x manj.

Upam da si prebral, kaj pišeš in ti tole ni slučajno ušlo... "število strelnih orožij v VB naspram ZDA manjša prvo zaradi št.populacije, drugo zaradi prepovedi orožja v VB"

Ker smo torej ugotovili, da je v celoti nasilnih smrti v ZDA okoli 4x več kot v VB (na 100.000 prebivalcev!) od tega pa je v VB 26x manj smrtnih primerov povezanih z orožjem, torej po tvojih lastnih besedah, prepoved orožja zmanjša število smrtnih slučajev?
Odgovori
Ja Kristian ok na 100,000 preb. ampak vseeno številke niso realne kajti v VB je orožje prepovedano v ameriki pa na sploh dovoljeno, pa kot si navedel je število večje za 4-kratnik.

In dosti krat se sploh ne pove, da je 8 od 10 umorov kriminalnih in nima nobene povezave z legalno kupljenim orožjem. Tu v statistiko pa so prišteti vsi uboji z orožjem tako upravičeni z strani ljudi,ki branijo dom in družino , policijski uboji ter kriminal.

Ta statistika enostavno ni dober pokazatelj resničnega stanja to hočem povedat, enako tako imamo v Sloveniji po statistiki večina prebivalstva 1.400€ plače, pol pa še verjemi statistiki je enostavno orodje za manipulacijo s podatki.
Odgovori
Lej dejstvo je da če popolnoma prepoveš orožje bo manj umorov z orožjem pa kaj tu ni jasno ne ga srat zdej s nekimi statističnimi laganji. Simpl je to ko pasulj.

RAVNO TAKO pa je tudi dejstvo da bo kriminala bistveno več in da se številke ne spremenijo bistveno na bolje (kar se zmanjša umorov s orožjem se poveča z drugimi orodji in pa poveča "petty crime").

To sploh ni argument ker povsem enako velja, da če bi prepovedali alkohol bi bilo manj pijancev in če bi prepovedali motorna vozila bi bilo manj mrtvih...

Bedarija totalna.

Za ZDA je pač tako, da imajo v ustavi zapisana nekatera preprosta pravila.
Ta pravila vlada ZDA sistematično krši in ne malo ljudi to podpira.
Posledica tega bo ali revolucija ali pa neke vrste totalitaren režim.

Na vsakem američanu je da izbere stran in to je to. Seveda zaenkrat je še časa za filozofiranje in nakladanje samo ta čas se izteka.


Pri nas je podobno vendar z zamikom in pa recimo malce specifike vendar zelo posplošeno dokaj podobna zadeva.
Odgovori
Upam, da se zavedate, da je primerjanje ZDA in Anglije kot primerjati jabolka in hruške? [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img] Edine smiselne primerjave so znotraj ZDA, kjer je čisto lep poskus, skoraj navzkrižen. Nekatere države omejujejo nošenje, nekatere omejujejo prikrito nošenje, nekatere so bolj papeške od papeža... Že sama primerjava s Kanado je verjetno zavajujoča. Kultura in politika znotraj ZDA je bolj primerljiva kot primerjava s kulturno in politično manj primerljivo Anglijo.

Statistika ne laže, laže samo tisti, ki jo interpretira. [img]{SMILIES_PATH}/eusa_whistle.gif[/img]
Odgovori
"Mato" Napisal:Posledica tega bo ali revolucija ali pa neke vrste totalitaren režim.

sam mislim, da bo drugo in vsi pisci znanstvene fantastike so imeli še kako prav ko so kazali ZDA v taki luči. Recimo Bradbury-ev "Farenheit 451" iz leta1953 ali pa Huxleyev "Brave, new world" iz leta 1931 so bili očitno jebeno preroški.

> Statistika ne laže, laže samo tisti, ki jo interpretira.
sem mal nalašč zavil v to smer in čakal kdaj se bo profesionalni statistik oglasil [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]
Odgovori
Ne obešaj se na ZDA ker je vir bližje Evropi kot pa ZDA, tam je sedaj aktualno zgolj zaradi tega, ker se je po WW zgodil prenos kapitala oz. "središča sveta" v ZDA in ima zelo nesrečno kombinacijo zakonodaje in enega dela trmastih ljudi (nesrečno kombinacijo za tiste, ki želijo NWO). Stvar je globalna in ljudje, kot so Orwell, Evola, Cioran (do neke mere celo Nietzsche [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]) itd.. so že zgodaj opozarjal na plane oz. namene, ki se sedaj bolj ali manj uspešno udejanjajo.

Btw ravno poteka Legatus srečanje tako, da glej borze v naslednjih 14-21 dneh [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]...
Odgovori
Going After Guns: ‘You can’t have police state and armed population”
Dr. Paul Craig Roberts

Sicer pa to je človek, ki je zapisal sledeče na svojem blogu:

Močni dokazi obstajajo da Washington, obe stranki imajo Rusijo in Kitajsko za cilj!
Da je cilj da se uničijo obe državi, ali da se samo zmanjša vsaka možnost zoperstavljanja svetovni hegemoniji Washingtona, v tem trenutku ni jasno. Kakršnakoli je resnična namera, nuklearna vojna je zelo verjeten izhod!

presstitute-ameriški mediji se pretvarja, da zločinska sirijska vlada ubija nedolžne državljane kateri samo želijo demokracijo in da se, če UN ne bo, bo ZDA vojaško intervenirala v cilju čuvanja ljudskih pravic. Rusija in Kitajska so očrnjene s strani ameriških funkcionarjev zaradi zoperstavljanja bilo kakšnem izgovoru za NATO invazijo na Sirijo.

Dejstva se, seveda razlikujejo od tistih katere prikazujejo „presstitutski“ ameriški mediji in člani ameriške vlade. Sirijski „uporniki“ so dobro oboroženi. „uporniki“ se borijo proti sirijski vojski. Oni masakrirajo civiliste in svoje medijske „kurve“ na zahodu obveščajo, da so to naredili vojaki sirijske vlade, zahodne „presstitutke“ pa širijo propagando.

Nekdo očitno oborožuje „upornike“ ker se orožje ne more kupiti na lokalnem tržišču. Večina inteligentnih ljudi ve da orožje prihaja iz ZDA, ali držav ameriških surogatov.

Torej, Washington je začel državljansko vojno v Siriji, kot je to naredil v Libiji, ampak tokrat so lahkoverni Rusi in Kitajci ulovili korak, in odbili da odobrijo resolucijo UN, podobno tisti katero je zahod uporabil zoper Gadafija.

Tisto kar ZDA prinašajo so državljanske vojne in razpadi držav.
Kot je to dosegel režim bila clintona v bivši Yugoslaviji.
Več držav, ko razbijejo na koščke in razbijejo na rivalske frakcije z tem je Washington čedalje močnejši!

Washington je globoko vznemirjen. V suženjstvu in pod kontrolo Wallstreeta in drugih poslovnih skupin z specialnimi interesi, oni niso v stanju, da ameriško ekonomijo rešijo od padca. Profiti nastali z kratkoročnim "gamblanjem" Wallstreeta, vojaški profiti vojaško-varnostnega kompleksa, kot profiti od proizvodnje in uslug za ameriško tržišče so daleč bolj zastopani v Washingtonu kot interesi za dobrobit ameriških državljanov.

Za zemljo katera ni sposobna okupirati Irak po 8 letih in da zasede Afganistan po 11 letih je akt norosti, da se istočasno spravlja na dve nuklearni sili. Svet nikoli v svoji zgodovini ni bil priča takšnemu idiotizmu. Psihopati, sociopati in moroni kateri dominirajo v Washingtonu bodo odpeljali svet v propast!

Zločinsko nora Washingtonska vlada, brez obzira ali demokratska ali republikanska, brez obzira na izhod prihajajočih volitev, je največja nevarnost za življenje na zemlji. Še več, edini izvor financiranja kateri imajo Washingtonski kriminalci je štampanje dolarja. V naslednji kolumni bom pisal o tem ali bo ameriška ekonomija doživela svoj kolaps preden najhujši vojni zločinci v Washingtonu uničijo svet!

Dr.Paul Craig Roberts

Asistent sekretarja za ekonomsko politiko v administraciji Ronalda Reagana

Obiščite njegov blog je kar dosti zanimivosti in pogledov tega poznavalca razmer
[url="http://www.paulcraigroberts.org/"]http://www.paulcraigroberts.org/[/url]
Odgovori
Zelo zanimivo branje:
None Dare Call It Conspiracy (Gary Allen):

[url="http://www.whale.to/b/allen_b1.html"]http://www.whale.to/b/allen_b1.html[/url]

pa še v PDF:

[url="http://ia600302.us.archive.org/35/items/NoneDareCallItConspiracy/NDCC.pdf"]http://ia600302.us.archive.org/35/items ... y/NDCC.pdf[/url]
Odgovori
Prebrano da žal pozno ampak še nekaj takih je zato pravim, da je dosti ljudi že zdavnaj opozarjalo na tole... zato me pa prime sveta jeza ko l2013 ko je že vse tako očitno, da je kar sramota če vsaj čutiš ne da je neki narobe nekateri še vedno veselo gonijo svojo "all is well".
Odgovori
"Mato" Napisal:...nekateri še vedno veselo gonijo svojo "all is well".
Orkester na Titaniku je še veselo igral, ko je bila ladja že na pol zalita...
Odgovori
Citat:Police have no responsibility to protect individuals
Public Rights | 2005 | compiled by Neal Seaman

Police have no legal duty to respond and prevent crime or protect the victim. There have BEEN OVER 10 various supreme and state court cases the individual has never won. Notably, the Supreme Court STATED about the responsibility of police for the security of your family and loved ones is "You, and only you, are responsible for your security and the security of your family and loved ones. That was the essence of a U.S. Supreme Court decision in the early 1980's when they ruled that the police do not have a duty to protect you as an individual, but to protect society as a whole."

"It is well-settled fact of American law that the police have no legal duty to protect any individual citizen from crime, even if the citizen has received death threats and the police have negligently failed to provide protection."

Sources:
7/15/05 SUPREME COURT OF THE UNITED STATES No. 04-278 TOWN OF CASTLE ROCK, COLORADO, PETITIONER v. JESSICA GONZALES, INDIVIDUALLY AND AS NEXT BEST FRIEND OF HER DECEASED MINOR CHILDREN, REBECCA GONZALES, KATHERYN GONZALES, AND LESLIE GONZALES
On June 27, in the case of Castle Rock v. Gonzales, the Supreme Court found that Jessica Gonzales did not have a constitutional right to individual police protection even in the presence of a restraining order. Mrs. Gonzales' husband with a track record of violence, stabbing Mrs. Gonzales to death, Mrs. Gonzales' family could not get the Supreme Court to change their unanimous decision for one's individual protection. YOU ARE ON YOUR OWN FOLKS AND GOVERNMENT BODIES ARE REFUSING TO PASS THE Safety Ordinance.

(1) Richard W. Stevens. 1999. Dial 911 and Die. Hartford, Wisconsin: Mazel Freedom Press.
(2) Barillari v. City of Milwaukee, 533 N.W.2d 759 (Wis. 1995).
(3) Bowers v. DeVito, 686 F.2d 616 (7th Cir. 1982).
(4) DeShaney v. Winnebago County Department of Social Services, 489 U.S. 189 (1989).
(5) Ford v. Town of Grafton, 693 N.E.2d 1047 (Mass. App. 1998).
(6) Warren v. District of Columbia, 444 A.2d 1 (D.C. 1981).
"...a government and its agencies are under no general duty to provide public services, such as police protection, to any particular individual citizen..." -Warren v. District of Columbia, 444 A.2d 1 (D.C. App. 1981)
(7) "What makes the City's position particularly difficult to understand is that, in conformity to the dictates of the law, Linda did not carry any weapon for self-defense. Thus by a rather bitter irony she was required to rely for protection on the City of NY which now denies all responsibility to her."
Riss v. New York, 22 N.Y.2d 579,293 N.Y.S.2d 897, 240 N.E.2d 806 (1958).
(8) "Law enforcement agencies and personnel have no duty to protect individuals from the criminal acts of others; instead their duty is to preserve the peace and arrest law breakers for the protection of the general public."
Lynch v. N.C. Dept. of Justice, 376 S.E. 2nd 247 (N.C. App. 1989)
New York Times, Washington DC
Justices Rule Police Do Not Have a Constitutional Duty to Protect Someone By LINDA GREENHOUSE Published: June 28, 2005
The ruling applies even for a woman who had obtained a court-issued protective order against a violent husband making an arrest mandatory for a violation.
Odgovori
Pravni okviri so pripravljeni samo še izgovor rabijo, da to začnejo na veliko prakticirati in to itak sem pride kar vidijo pri američanih ali švabih takoj kopirajo kot da je vsak drek zlato!

Samo poglejte ameriško policijo bolj spominjajo na posebne vojaške enote, policija tam se dobro-voljno spreminja v plačance za zaščito elite in v naravnega sovražnika ljudstva.
"Zanimivo" je to da je malo morje holywoodskih filmov, kateri so v 80-ih in 90-ih napovedovali, da bo točno tako in še huje!

No samo da se ne najde kaki politik tu, ki bo to zagovarjal ker pol pa še rečejo kako je to evropsko ter moderno in že nekaj let praksa na zahodu in zato bi vsi morali skakati od veselja.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)