Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
Hrvaškim vojakom v Afganistanu so pobrali orožje zaradi preveč nesreč z njimi...

http://www.reporter.si/svet/hrva%C5%A1ki...tole/19398
Odgovori
Kako že pravijo, zdolgočase roke so hudičev peskovnik? :)
Odgovori
> romunov said:
> Kako že pravijo, zdolgočase roke so hudičev peskovnik? :)

Dobra. =D>
Odgovori
Mulc koknil švalerja od mame med tem ko ga inštruktorca fotka
:-?

[url][/url]http://www.youtube.com/watch?v=dEfWy8HvGhw
Odgovori
3d printing v akciji? LOL
Citat:SKYNEWS.

Police have discovered a 3D printer which they believe criminals were using to try to make a gun, Sky News can reveal.
In what is believed to be the first case of its kind, officers in Manchester on Thursday seized a printer and other components potentially used in the manufacture of firearms during a raid.
As part of an operation to target organised crime gangs in the city, police found a trigger and a magazine they believe is capable of holding bullets, both of which are thought to have been made using the printer.
Officers believe the raid - in the Bagley area of the city - could have uncovered what could be Britain's first 3D gun factory.
Earlier this year concerns were raised that the printers, which construct everyday solid items using very thin layers of plastic, could be used to make a gun, which contained no metal parts and could therefore evade detection by security scanners at airports and other potential criminal targets.



Attached files [Image: 50e0acc1df61cc7c76b142e2682ac0.jpg]
Odgovori
Da bi bila stvar ekonomsko upravicena - ne verjamem. Vsaj ne v VB.
Odgovori
Itak, da ne to 3d printanje je zaenkrat glede orožja čista bedarija z nič tehnike lahko narediš vsaj enakovredno v večini primerov pa precej boljšo zadevo na roke ,tako iz plastike ,lesa kovine etc zadev,ki jih dobiš v vsakem hobi Obiju
Odgovori
Trenutno sem v VB in imam obcutek da je imel Orwell se kako prav. Kamere so povsod, na njih je nalepka, da snemajo zaradi nase varnosti... groza. Najprej te poskenirajo na letaliscu, potem pa s prepoznavo obrazov vedo kje, kdaj... se v najmansi vasi imajo kamere.
lp Melly
Odgovori
Mislim da imajo v VB instalinarih najvec kamer na svetu. Imajo pa najvisjo stopnjo telesnega napada (England&Wales) v EU, ki je tudi signifikantno visja od Severne Amerike.
3D tehnologija je za proizvodnjo nelegalnega orozja pomembna, samo ce domnevamo, da je vspostavljen nadzor nad veliko vecino orozja. Glede na to, da je neprijavljenega in nenadzorovanega orozja v EU v rangu velikosti nekaj 10 milionov, je 3D tiskanje resnicno obrobna tema.
Ne gre za varnost. Gre za nadzor.
Odgovori
Saj človek več ne ve, kaj bi verjel ... Ali gre res za popolni nadzor nad ljudmi, preko kamer, satelitov, in še česa, ali le za paranojo? Ali se samo meni to zdi, ker preveč berem infowars, ali ima še kdo podobne slutnje?
Odgovori
Brezdelje je hudicevo okno priloznosti.
Ko vecina volilcev pricakuje, da bo od oblastnikov dobila poklic(izobrazbo), sluzbo, stanovanje, zdravje, obcutek varnosti/srece/blagostanja/enakosti/nirvane ... in se je za to pripravljena odpovedati osebni svobodi, imas pac stanje kot je.
Odgovori
Pač sediment totalitarizma, kjer je vse regulirano, cenzurirano in omejeno. Od svobode, razmišljanja, izražanja...
Odgovori
Prepoved nošenja orožja v Kaliforniji je neustavna:

http://townhall.com/tipsheet/katiepavlic...c-n1794703
Odgovori
Res hec, da so zaključki EU komisije ,Europola precej različni.

http://www.statewatch.org/news/2013/apr/...a-2013.pdf

Attached files [Image: af62b701a758d6e2fab40ab7b66067.jpg]
Odgovori
Mene zanima, kaj je zdaj s tem Interpolovcem Ronaldom Noble, ki je ob napadu v Keniji izjavil, da je treba ljudi oborožit na svetovni ravni... Vse je tiho...
Odgovori
Me prov zanima, kako bi kakemu civilistu, ki se bi mu pištola sporžila na pribljižno enak način 'potrdili, da ni bilo ogroženo nobeno življenje'

Citat:'Pri eni od hišnih preiskav na območju Kranja je prišlo tudi do sprožitve orožja pri enem od policistov, je potrdil Japelj, a dodal, da ni bilo ogroženo nobeno življenje, ne policistov ne osumljencev.'
Odgovori
Ja podana bi bila kazenska ovadba zaradi ogrožanja varnosti pa magar se sprožilo v rudniku, kjer je bil civilist sam.
Odgovori
> mr.T said:
> Me prov zanima, kako bi kakemu civilistu, ki se bi mu pištola sporžila na pribljižno enak način 'potrdili, da ni bilo ogroženo nobeno življenje'
>
>
Citat:'Pri eni od hišnih preiskav na območju Kranja je prišlo tudi do sprožitve orožja pri enem od policistov, je potrdil Japelj, a dodal, da ni bilo ogroženo nobeno življenje, ne policistov ne osumljencev.'


Kako kako, ja vse živo bi mu naprtili pa a je res al ni saj to je vendar normalno in tudi sam prav dobro veš ...ne vem kaj sprašuješ.
Odgovori
Mislim, da bo ta nesrečni policist, ki je ustrelil v tla bolj kaznovan kot vseh 50 aretiranih skupaj.
Odgovori
> alojz1 said:
> Mislim, da bo ta nesrečni policist, ki je ustrelil v tla bolj kaznovan kot vseh 50 aretiranih skupaj.


Drži.
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 7 Gost(ov)