Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
8.6.2013 Trening Bloška polica
#1
Objavljam vabilo za odprti trening na Bloški polici. Vse informacije so v priponki. [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img]



Attached files http://www.strelec.si/forum/uploads/2_ea...1c504b.doc (42 KB)Â
administrator / Strelec.si
Odgovori
#2
Odlično, pridem.
Odgovori
#3
Prijatelji streljanja, do treninga je še cca 15 dni, na dan treninga
prijave so mogoče, samo da si organizator zadržuje pravico do
spremembe pogoj prijave (le za tiste , ki zamudijo e-prijavo).
Organizator bo pripravil proge na 500m, 300m, 100m - sniper
100m puška (razno do dovoljenega kalibra po elaboratu strelišča)
50m MK puška, 25m VK-MK-pištola revolver skrajnje desno pa
za tiste ljubitelje dinamike bomo improvizirali dinamično progo.

V okviru treninga bomo organizirali mini tekmo (po dogovoru le tistih ki bodo trenirali),
Na treningu bo mogoče pridobiti potrdilo za upravno enoto.

Organizator
hvala in srečno

[img]{SMILIES_PATH}/fsniper.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/qleft6.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/qleft1.gif[/img]
Odgovori
#4
Tudi jaz pridem
Odgovori
#5
Bi lahko kdo ponovno prilepil priponko? Zgleda je med nadgradnjo foruma izginila.

Hvala.
Odgovori
#6
Meni jo prikaže. Notri je tole:

Citat:VABILO
Center za usposabljanje Vipava

V sodelovanju s Strelskim društvom Veteran Bloke prireja v soboto, dne 8.6.2013
Trening streljanja z različnim orožjem

Trening bo potekal na strelišču Bloška Polica.
Zaradi kvalitetnejše organizacije je za udeležbo treninga je potrebna predprijava. Predprijave pobiramo na elektronsko pošto maljkovic7@gmail.com ali telefonu 040-438-914, najkasneje do petka, 7.6.2013 do 12. ure.
Trening bo potekal od 9:00 do 14:00 ure. Streljanje bo omogočeno do razdalje 500 m. Na delu strelišča bo tudi omogočen trening dinamičnih disciplin s postavitvijo prog za kratkocevno orožje. Dovoljena je uporaba vsega orožja, ki je določen z elaboratom strelišča, to je do kal. 8,6 mm. Strelci si orožje in strelivo priskrbijo sami. Pripadniki SV lahko streljajo z lastnim ali službenim orožjem.
Za trening se plača 8 €, v kar je všteta tudi malica. Prijavnina se poravna pred tekmovanjem.

VARNOST
Na strelišču se strogo spoštuje varno rokovanje z orožjem!
Vsi udeleženci so dolžni upoštevati varnostna navodila organizatorja!
Z orožjem se rokuje samo na strelski liniji in varnostni coni!
Orožje mora biti obvezno vedno obrnjeno v varno smer! Razen med samim streljanjem,
mora biti orožje vedno z odprtim zaklepom oz. vidno zavarovano in brez vstavljenega okvirja!
Organizator lahko zaradi varnostnih razlogov po svoji presoji opozori ali odstrani osebo!
Na strelišču je obvezna uporaba zaščitnih sredstev!
Vsak strelec se udeležuje treninga na lastno odgovornost!



Strelski pozdrav!

Vipava, 10.5.2013
Odgovori
#7
Zdaj se je meni tudi pojavila ikona za priponko :)
Zanimivo
Odgovori
#8
Obilo treninga vam želim......žal vas bo majčken preveč, tko, da je konec s prijavami
:!!

vreme bo tko kot sem naročil m/
Odgovori
#9
Priprave so v teku.
Odgovori
#10
Vreme nam je lepo zdržalo.
Ostalo bodo pa udeleženci komentirali. :-h
Odgovori
#11
Kar se mene tiče, je časovnica spet uspela kljub temu da vas je bilo kr precej, dosti več kot sem pričakoval. točno število ne vem ma je po zadnjem štetju Irme čez 42 strelcev.

Mislim da je tokrat bilo za vsako dušo nekaj, presenetljivo pa je to, da se je zbralo tolko folka na dinamiki, če bi vedel bi to zadevo še bolj popestril...............za vse ljubitelje streljanja pa obljubim da se bom vedno v interesu strelcev potrudil in sodeloval v imenu Slovenske vojske in Veterana Bloke po najboljših močeh da bi bili vsi srečni in zadovoljni. Zahvalil bi se Mateju...on ve zakaj, njegov prispevek je za strelstvo pomemben... odprl mi je oči. Zahvala gre Emilu, saj je kuharska mojstrovina njegova lepša plat...hehehe. Vsi smo dali svoj prispevek, kar je pohvalno, vsem skupaj pa hvala za udeležbo in potrpežljivost.............Malke, ali za tiste ki me poznajo po imenu, ..DOMINIK
Odgovori
#12
Odlično je bilo, prva liga.
To razmerje 1 trening - 1 tekma je zakon.
Kar tako naprej.
Odgovori
#13
Se vidimo 29.6.2013 na istem mestu (tekma).
SDV Bloke
Odgovori
#14
Vrhunska prireditev ogromno streljanja in resnično vse špilalo kot mora. Praktično nič ne bi mogli izboljšat res en izjemen dan. Hvala.
Odgovori
#15
Hvala. Res je bilo organizacijsko poštimano kot se šika :).
Odgovori
#16
Vidim,da vsi povprek hvalite trening, katerega bistvo je nabijanje do onemoglosti, saj rezultati niso pomembni. Za mene je trening , da si nastrelim puško na razdalje, ki so zanimive za tekmovanja. Ta trening je imel veliko pomankljivosti predvsem so se tarče lepile z nalepkami, tako da je več strelcev streljalo v iste tarče in ni bilo nobene preglednosti, Vsak strelec bi moral imeti svojo tarčo, ki bi jo dobil po koncu vsakega streljanja. Če nima vojska denarja za tarče in je blagajna SD prazna potem to povejte pa bo vsak strelec prinesel in odnesel svoje tarče in tako imel pregled za analizo na domu. Na 300 m so prej zalepili tarče, kot sem uspel videti zadetke, tako da sem streljal le v "bojevo brdo" samo da je pokalo. Ko sem to videl sem se pobral domov in na takem treningu me ne bodo več videli. Ko so nekateri strelci videli tarče postavljene na 500 m je bil komentar, da bi bilo dobro poleg tarče imeti vsaj večji kamen v katerega bi najprej streljali, da bi videli, če so kamen zadeli sicer na tako majhne tarče ne moreš nastreliti puške. Kar se pa tiče malice je to najbolj obrobma stvar, saj sit in napit ne moreš streljati preciznjaka. Drugič naj si SD raje le sposodi " vojaško strelišče" in sama vodi streljanje, saj v španoviji se ve kako je. Drugič namesto malice kupite spodobne tarče, za vse ostalo pa naj poskrbi vsak strelec zase, saj je to le trening, mar ne.
Odgovori
#17
Kako si kdo naredi trening ali porabi svoj čas je njegov problem, če pač štiri uri nabija do onemoglosti je to povsem lasten problem imaš kot si narediš.
Takisto bi lahko prinesel svoje tarče, kdo te je oviral da nisi, mi smo si jih?
Na 500m tarča je bila taka kot se je oblikovala skozi izmenjavo mnenj ob iskanju skupnih pravil in se strinjam da je premajhna (mislim na kroge, ki so 2x manjši od ameriških) vendar pa je papir na katerem bila nastikana (B2 se mi zdi) povsem dovolj velik, da vsakkdo, ki zna na pol streljat pride vanj.
Skratka tvoja kritika je povsem brez vsebine saj za tisto kar očitaš si sam kriv oz. stvari niso v domeni organizatorja (recimo to, da nekdo trofi B1 papir na 500m s ostrostrelsko puško v mirnem vremenu :) :) :)).

Citat:Ko sem to videl sem se pobral domov in na takem treningu me ne bodo več videli.

Sej te tudi tako ali tako nismo :).
Odgovori
#18
Pozdravljeni,

se pridružujem pohvalam za trud in organizacijo treninga. Vsekakor se bom takega
dneva še udeližil, žal mi je le, da nisem v prtljažnik naložil še kakšen kratkocevni kos, saj je bilo časa dovolj, razmere pa dokaj dobre.

Da pa ne bom samo hvalil in v duhu še bolše organizacije, pa za v bodoče res tudi
sam priporočam lastne tarče.
Malo me je tudi motilo, da so se nekateri na razdalji 300 m kar "utaborili" na svojih strelskih mestih. Ne samo časovno ( od začetka pa do konca treninga) pač pa tudi po širini. Tu bi od kolegov strelcev le pričakoval, če so videli, da nas še nekaj, ki smo prišli s pozicij 100 m, še nestrpno postopa za njihovimi hrbti, malo več razumevanja. Lahko bi se po 2 urah zasedanja strelskih mest umaknili za eno rundo streljanja željnim. Pa ni nobene zamere, da ne bio takoj kdo skočil do plafona, da je to pač trenig, ki časovno ni omejen.

V pričakovanju novega vabila vsem lep pozdrav in še enkrat hvala organizatorju(jem),

Jaka Ivan Budič
Odgovori
#19
Dragi moj "moskito" - na začetku treninga in med prijavami je bilo objavljeno, nekateri ste se pogovarjali z mano, nekaj minut pred pričetkom sem povedal da so tarče postavljene, da vsak strelec lahko pride do mene in bo dobil novo tarčo v nadaljevanju streljanja, kako bo gledal zadetke pa je res samo problem strelca tudi za to sem vam omogočil čas, celo sem nekatere peljal pa mi ni bilo treba---pa kaj bi še hoteli da vam pripeljem hostese da vam hrbet zmasirajo.....obešaš se na bogega kuharja, ki je svoje delo opravil z odliko...nenazadnje bi prišel do mene in bi to rešili v nekaj sekundah....tvoja objava je pokazatelj da nisi prišel na trening, tem več iskat temo za naredit zgago na forumu----oprosti imaš pa v eni stvari popolnoma prav ta moment se vojska nerazmetava z denarjem in vso logistiko ki si jo videl je last SD Veteran Bloke ...in prosim te ne dajaj nelogičnih komentarjev ker me spominjaš na Marijano Lončarič.

In na koncu, kot dodatek: "Prideš, prečekiraš situacijo, vprašaš vodjo aktivnost za vsa nejasne možne situacije, ki se lahko pripetijo (če ti kaj ni jasno) dobiš odgovor ali pojasnilo in se odločiš domov ali streljam" ....Edino se strinjam z "jakacirnik", to pa je moja napaka, saj bi lahko postavil 20 tarč na 300m in 20 na 500m.........

Ampak da trening ni dobro organiziran to pa lahko danes pripoveduješ svojim otrokom "Bilo je nekoč v deželi........."
Odgovori
#20
Jakacirnik: Kdor jezika špara kruha strada... Samo postopanje za hrbtom ne bo dovolj dobro treba kaj tudi rečt, kakor mi je znano nben ne grize sicer dost lajamo ampak ugriznjen pa še nben (razen ene delovne nesreče :) ) ni bil.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)