Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tekmovanja z vojaško puško M-48 v letu 2014
#1
Ker je za ta tekmovanja, ki so po dolgem času zatišja spet svetla luč glede sodelovanja med SV in civilno družbo/strelci, precej zanimanja in relativno malo informacij, objavljam tule vsaj nekaj dokumentov za tiste, ki ne vedo kam bi se obrnili. ;)

Še nekaj teksta, kopiranega s te strani: http://www.veterani-sostanj.si/index.php...&Itemid=53

> Slovenska vojska bo v letu 2014 izvajala strelska tekmovanja z vojaškim orožjem (puška M-48) za člane društev ter za vse zainteresirane državljane Republike Slovenije NAMEN TEKMOVANJA Slovenska vojska si ob osnovnem poslanstvu in nalogah, ki vključujejo tudi pomoč drugim državnim organom in organizacijam ter civilnim združenjem pri zagotavljanju varnosti in blaginje državljanov, stalno prizadeva, da z dodatnimi aktivnostmi, ki jih izvaja na območju Republike Slovenije podpira ohranjanje in krepitev obrambne kulture in domovinske zavesti državljank in državljanov ter podpira in ohranja javno mnenje o obrambnem sistemu in Slovenski vojski. CILJNA SKUPINA Športno tekmovanje v streljanju je namenjeno društvom kot npr.: Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS), Zveze Slovenskih častnikov (ZSČ), Društvo upokojencev MORS, Zveza društev in klubov MORiS oz. društvi s katerimi ima SV sklenjene pogodbe o sodelovanju, ter drugim društvom in organizacijam, kakor tudi z vsemi ZAINTERESIRANIMI DRŽAVLJANI preko prej navedenih organizacij, zvez in društev. Tekmovanja se bodo izvajajala v ekipni konkurenci. Ekipa bo štela tri člane ne glede na spol. PREDSTAVITEV ORGANIZACIJE IZVEDBE TEKMOVANJ Organizator strelskih tekmovanj je Slovenska vojska. Organizira se letno na več območij tekmovanj, ki se zaključijo s finalno tekmo na državni ravni v jesenskem času. Slovenska vojska zagotoviti vso logistično podporo, varnost in uradno osebje za izvedbo tekmovanja. Imamo tri ravni tekmovanj.
>
> PRVA RAVEN: Na ravni domicilnih enot na širših območjih Ljubljana, Maribor, Novo mesto, Celje, Kranj, Postojna in Nova Gorica. Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj se izvede na strelišču po izvedenem tekmovanju.
>
> DRUGA RAVEN: Izvede se na območjih v pristojnosti 1.BR in 72.BR. Na drugo raven se uvrsti po pet najboljših ekip iz vsakega območja iz prve ravni tekmovanja. Razglasitev rezultatov se izvede na strelišču po izvedenem tekmovanju. Podelitev priznanj se izvede na slovesnosti ob dnevu Slovenske vojske. (15. MAJ)
>
> TRETJA RAVEN: Tretjo raven se izvede na območju celotne države. Na tretjo raven se uvrsti po pet najboljših ekip iz vzhodnega in zahodnega dela države iz druge ravni tekmovanja. Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj s tretje ravni ter objavo rezultatov zmagovalnih ekip s prvih dveh ravni tekmovanja se izvede na slovesnosti, ob odhodu zadnjega vojaka JA iz Republike Slovenije. (26. OKT)

Attached files http://www.strelec.si/forum/uploads/11/b...53245d.doc (1017 KB)Â http://www.strelec.si/forum/uploads/54/a...46fc11.doc (43.5 KB)Â http://www.strelec.si/forum/uploads/97/2...11e8ae.doc (47.5 KB)Â http://www.strelec.si/forum/uploads/b8/4...041f53.xls (28.5 KB)Â
administrator / Strelec.si
Odgovori


Prispevkov v tej temi
Tekmovanja z vojaško puško M-48 v letu 2014 - od mastermind - 31-03-2014, 16:27Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)