Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Zavrnitev Direktive v celoti je bila že od vsega začetka malo verjetna. V kolikor bi se to zgodilo bi čez nekaj let, ko bo spet kdo s Kalašnikom hodil po Parizu,  spet bila predlagana v isti obliki. 

Nekateri predlogi, ki jih je spisal Uroš P. so dobri, kajti predlagajo alternative popolni prepovedi, tako bo Bruseljski volk sit in koza cela. Namesto prepovedi B7 naj se orožje prilagodi tako, da je vzpostavitev rafalnega ognja bistveno težja oz. praktično nemogoča. Ne strinjam pa se z biometričnimi registri, omejenemu številu nabojev in da nabojnik postane ključni del orožja. Ključni deli orožja so jasno definirani, torej tisti deli ki so ključni za vzpostavitev ognja, kamor pa nabojnik, kopito, merki itd. ne smejo spadati.  To bi prineslo samo birokratsko zmedo in finančno breme za državo in lastnike orožja. Ne strinjam se niti s predlogom, da naj bo orožje zbirateljev na razpolago tudi vojski. Torej govorimo o nekakšnem solastništvu ali delnem lastništvu oz. nekakšni nacionalizaciji zasebne lastnine.

EK se zaenkrat še ni vtaknila v število nabojev, kapaciteto magazina, razširitev ključnih delov orožja na neključne itd... S takimi predlogi pa jih samo rajcamo, kaj bi v prihodnje lahko predlagali... Ne diraj lava dok spava.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od p0gi - 26-02-2016, 22:38