Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(25-04-2016, 14:53)Mato Napisal: Dokaj irelevantno praviš, pejt počekirat mal postov nazaj (in v drugih temah) kako so nekateri pametovali o "smotrnosti" in "racionali" tistih, ki bi nosili orožje, sedaj bo pa kar predsednik (ki verjetno skoraj gotovo to ne bo) eden od "tistih", ki nosi orožje... irelevantno praviš....hmmm

Nošenje orožja je bilo nekdaj pokazatelj statusa osebe (v prisotnosti kralja recimo), danes je to predvsem pokazatelj svobode tako uma kot osebe znotraj sistema.

Hotel sem povedati, da bo (morebitni) avstrijski predsednik (in njegov odnos do orožja) irelevanten v tem procesu sprejemanja EU direktive. Predsednik ne sodeluje v EU parlamentu niti kot poročevalec, niti kot poslanec. Koliko bo lahko vplival na avstrijske člane EU parlamenta pa je spet drugo vprašanje. Ne poznam strukture njihovih poslancev, ugibam pa, da svobodnjaki nimajo veliko sedežev v EU parlamentu.


Pomembno je, da EU poslanci zavrnejo direktivo, ki bo očitno (v takšni ali drugačni obliki/vsebini) šla naprej v parlamentarno proceduro, torej v razpravo na generalno zasedanje parlamenta in potem sveta Evrope.

Vse razprave v IMCO so pokazale in dokazale, da predlagatelj dobesedno nima pojma in zagovorniki direktive se vedno bolj zapletajo v nesmisle, laži in nestrokovnost. 
Ali bo to dovolj, da se Junckerjevo agendo zaustavi pa ne vem.
Skrbi me, ker EPP tako dolgo molči.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od JRC - 25-04-2016, 16:16



Uporabnikov, ki berejo to temo: 6 Gost(ov)