Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Debata je namenjena temu, da si izmenjamo različna mnenja in ne temu, da vsi tulimo v isti rog. Vse kar sem hotel povedati pa je to, da je naša zakonodaja že sedaj dokaj stroga in moraš kar nekaj vložiti, da prideš do orožja in zelo hitro tudi ostaneš brez njega.

Orožje imamo iz različnih vzrokov, pri meni je to čisto običajen hobi. Hobi je zadeva, ki ni nujna za preživetje a ti izboljšuje kvaliteto življenja, ker počneš nekaj kar te veseli. Je dobrodošla sprostitev pri reševanju vsakodnevnih problemov doma in v službi.

Tako kot pri vsakem hobiju je le ta smiseln, če ga lahko uresničuješ. Če ti zapirajo strelišča in povečujejo birokratske ovire, potem prej ali slej trčiš ob zid, ko tvoj hobi ni več realno uresničljiv ali zaradi številnih preprek v tem ne vidiš več nobenega smisla.

Seveda se ti zaradi tega ne bo podrl svet, bo pa preostal dokaj grenak priokus. Kako lahko sploh dojemaš državo, ki ti:
- onemogoča tvoj priljubljeni hobi,
- na tebe gleda kot na terorista ali pa potencialnega manijaka?

Počasi postajaš apatičen do vsega, kar je povezano z državo. Na državo ne gledaš več kot na domovino, temveč kot na zaporniško celico, kjer se nekdo izživlja nad tabo.

Iz takšnega stanja državljanov se potem rojevajo razni Brexiti, podpora ekstremističnim strankam itd… Ljudje so siti vsega in glasujejo za nekaj, za kar sicer vedo, da je slabo a upajo da se bo vsaj kaj spremenilo. Mimogrede, zaradi te direktive je bila samo v tej niti večkrat omenjena ideja za izhod iz EU.

Včasih resnično dobim občutek, da državljani in birokrati ne sedimo v istem čolnu.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50