Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
izjave poslancev in evropske komisije na temo orožja
(04-01-2016, 11:14)matjaz43 Napisal: Vsak od nas presneto dobro loči med dementnimi sosedami in raznoraznimi barabami s slabimi nameni zato je ta primrjava bolj za lase privlečena. Kar se tiče pravne zaščite, imunitet,..... sam sem mnenja, da bi moralo biti uzakonjeno, da se naklepni storilec KD-ja zavestno odloča o svojem delovanju s tem nase prevzema tudi vso odgovornost, posledice in se zavestno odreka nekemu delu pravne zaščite. Naklepni storilec KD-ja bi se moral tudi zavedati, da s svojimi dejanji daja določeno imuniteto v roke oškodovanca, ogroženca, napadanega,....  V nadaljnih postopkih bi moralo biti glavno vodilo, kdo je iniciator KD-ja, kdo je zavestno, naklepno,...sprožil akcijo,... in po drugi strani kdo je bil v to dogajanje postavljen, prisiljen in se je samo branil.
Načeloma naj bi se v civilnih zadevah ocenjevalo obseg osebne odgovornosti za nastalo posledico. Težava nastane, ker je ocena marsikdaj postavljena na podlagi zmotnega izhodišča kaj je v dani situaciji razumen odziv, ne nazadnje pa tudi kaj je dejansko mogoče.
Celo strelci na tem forumu so očitno prepričani, da je storilca (na primer vlomilca - napadalca) mogoče onesposobiti s strelom v okončino. V kolikor bi takšno mnenje bilo temelj za sodbo v civilnem postopku, bi sodnik odločil, da vsaka hujša poškodba od zgornjega okvira, že predstavlja nesorazmeren poseg in bi tako vlomilec dobil odškodnino.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: izjave poslancev in evropske komisije na temo orožja - od Iurium humanorum - 04-01-2016, 11:36



Uporabnikov, ki berejo to temo: 3 Gost(ov)