Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
strelišče na Dolenjski cesti zaprto?
#10
(12-05-2017, 13:59)ravnohrib Napisal:
(11-05-2017, 19:58)Kristian Napisal:
(11-05-2017, 18:20)JRC Napisal: Slisal sem, da je strelisce na Dolenjki zaprto, ker so zaradi luknje (lukenj?) v zascitni steni neke krogle 'pristale' v avtomobilih na parkingu.
Ali kdo ve kaj vec?
Najbrz gre za kaksno zacasno zaprtje, dokler se ne sanira stena?

V soboto je na strelišču potekala tekma in trening ISSF reprezentantov. Na parkirišču za streliščem so v enem (ali dveh?) avtih našli luknje. Prišla policija, pokazalo se je da so na več strelskih mestih MK strelišča luknje v steni.
Zanimivo je, da inšpektor ni zaprl strelišča ampak samo problematične strelske proge, kljub očitno nezadostni barieri (=zgolj betonski modularni zidak), ki naj bi zaustavljala krogle. 

Jaz osebno pa vem, da za streliščem ne bom več parkiral. Če je krogla prebila pleh avta, bo tudi mojo kožo, pa še kaj pod njo...

V bistvu so najbolj nevarni strelci za okolico iz kategorij BR - tolk časa nažigajo v isto točko, da bi še hardox preluknjali. Ni zaščite razen kupa zemljine pred njimi. :) Za ostale povprečne strelce je zid dovolj.  :-D
Teh točk je več in so lepo razmetane.

(12-05-2017, 14:08)volodja Napisal: Kod zanimivost, da so zmanjšal število uslužbencev na Enega človeka ki opravlja več funkcij, včasih ne ve kjer se mu glava drži, da o varnosti ne govorimo. Določeni klubi-člani pa morajo sami limat tarče na 50m in 100m, dobiš ključ in vozi, kako je šele to varno pa naj vsak  sam sklepa, na lastni koži doživel pri postavljanu tarče na 50m, da so streljali Mk za trening, ni bilo prijetno ko si slišal in videl kako naboji letijo v vhodna vrata! Ti pa zdaj pejd ven če upaš, ampak to je pač tržno gospodarjenje, upam da se nebo zalomilo na kakšnem strelcu. Tako da popolnoma razumem možakarja na strelišču, da rajši da ključe in greš sam postavit tarče na 50 in 100.

Tudi sam jih postavljam na 50 m, pa ni tako hudo. Je pa pametno imet očala. 100m pa sploh ni problema, je breg zadaj.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: [split] Novice na temo orožja in strelstva na slovenskem - od mm38 - 12-05-2017, 15:01Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)