Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FDV-jevci razorožujejo Slovensko vojsko? - razprodaja protioklepne tehnike
#83
(24-07-2017, 12:21)sailor Napisal:
(24-07-2017, 12:21)sailor Napisal:
(24-07-2017, 11:48)Bkbeorn Napisal: Kolega problem je samo v tem, da daješ napačne primere, ki je vsak specifičen in odvisen od okolja. Primerjati partizansko gverilo iz leta 1943 s sodobno gverilo... Primerjati opremo gverile iz 43 s sodobno. Primerjati taktiko, ki je bila večinoma improvizacija saj niso imeli izkušenj z novo dodelano na podlagi izkušenj. In ne nazadnje primerjati partizansko gverilo iz leta 43  brez keša z gverilo iz 2017 z neomejenim dotokom denarja- posledično opreme, financiranim in s podporo tudi iz strani politike in mamilarskih poslov. Odličen primer Kolumbija:  Zakaj je morala država podpisati sporazum z gverilo o predaji orožja, če pa bi jih lahko tako kot si ti nakazal z youtube posnetki, posekala v gozdu iz zraka. Saj so opazni kot kresničke ali kako že? ;) Ni vse črno-belo, je treba bit specifičen in primerjati primerljivo s primerljivim. 

Vietkongovci so izbrali za njih najboljšo možno taktiko in njihove razmere. Kaj drugega bi pa lahko še naredili? Na hitro sezidali mesto sredi džungle in se šli urban fight? ;)  


Seveda je vsak primer specifičen in tukaj je težko potegniti črto. Predajo orožja v Kolumbiji je tudi težko komentirati brez vedenja kakšni interesi so bili v ozadju vlade in zakaj jih ni zraketirala, ker bi jih lahko. Če pa si prišel do spoznanja da ni vse črno-belo potem je namen tega off-topica dosežen in sklepam, da v hipotetičnem primeru napadene Slovenije ne trdiš več, da je njena najboljša možna obramba "gverilski nacin-hosta".

Vietkongovci so res izbrali najboljšo možno taktiko glede na njihove razmere, saj na podeželju ni obstajalo nič drugega kot kolibe iz bambusa. Poleg tega so šli all-in ker so vedeli kakšne izgube so imeli zavezniki med WW2 na pacifiških otokih tipa Iwo Jima. In bili so dobro pripravljeni ter vkopani veliko preden so se marinci leta 65' izkrcali.

Ok imam občutek, da si se rahlo izgubil v poplavah vseh info, ki smo ti jih dali.;))) Ne vem točno kje si prebral, da se ne strinjam več s tem, da je gverilski način obrambe Slovenije( v hipotetičnem smislu) primeren? Dal sem ti primer zakaj nimaš prav, ko trdiš da je gverilski način bojevanja passé in ti si to razložiš na tak način? Napisal sem ti v začetku, da za moje pojme glede na NAŠ geografski teren republike Slovenije in trenutno vojaško številčnost in oprem, ki jo imamo, najboljša taktika gverila in še najmanj trije so ti odgovorili isto in ti še vedno trdiš svoje. Tudi prav, saj te pravice ti nihče ne odreka, ampak malo realnosti pri celotni zadevi (se pravi ne gledati skozi oči Johna Ramba z revolverjem sredi Preširnovega trga na hummerju ;) ), če že komentiraš, je pa dobrodošlo. 
Urbano bojevanje je seveda v današnjem svetu neizogibno, saj nas je vedno več, vedno večja mesta in divjine je vedno manj, ampak za Slovenijo pa za enkrat še vedno velja, da smo gozdnato bogata država, če nas ne bo lubadar zjebal. ;)
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: FDV-jevci razorožujejo Slovensko vojsko? - razprodaja protioklepne tehnike - od Bkbeorn - 24-07-2017, 13:43



Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)