Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FDV-jevci razorožujejo Slovensko vojsko? - razprodaja protioklepne tehnike
#96
(24-07-2017, 10:26)Shooter Napisal: No recimo da nas napade Italija ki ima cca 100.000vojske kako bos ti obranil z 7000vojske vsa mesta oz.nudil odpor.
Realno stanje ce ima italija od tega 50.000bojnega dela ima slovenija po moje okoli 1500 ljudi.
Ko pride do invazije smo gotovi v v urah ne dneh.Tudi rekrute nemores delno usposobit.
V ukrajnini je drugace ker so v ozadju Rusi in tudi ruska vojska ki sigurno nudi logistiko vojsko in podporo.......Isis podpira marsikdo v ozadju.Tukaj bi sam vzel kot najbolj primerno balkansko vojno tam pa ves da je padla srebrenica padel je vukovar itd itd......
Prevec se osredotocate na vojne kateri imajo v ozadju velesile in tudi podporo le teh.....Pa kdo mislis da bo pomagal slovencem ko pride do vojne....lep primer je migrantska kriza nakoncu ostanes sam razen ce nimas kaj pomenbnega za ponudit "zavezniku".

Shooter, tak v redu fant si v živo, samo to pa o teh vojnah - nimaš prav.

Poglejmo po vrsti:
Slovenija je vse svoje sosede, razen Hrvaške - že doživljala kot okupatorje. Tudi, ko se je Slovenija osamosvajala, so imeli dosti za povedati Habsburgi, plemiška rodbina, ki se jim kolca po nekih drugih časih. Ne verjamem, da pomoč od kod sploh bo.
Spremenilo se je od leta 1942 do sedaj samo to, da tudi četrta soseda kaže pač neke ozemeljske aspiracije. Pustimo zakaj, pač kaže.
Vojna v Sloveniji (če bi se) se ne bi začela s frontalnim napadom Italije. Gotovo bi se Slovenija najprej "zahaklala" s katero od sosed. To je sedaj kandidatka Hrvaška.

Nadaljni scenarij pa bi bil bolj Sirsko-Krimski. Zaskrbljene sosede bi prestopile mejo, v "skrbi" da zaščitijo nekaj. Manjšine, begunce, kar češ. Seveda je potrebno konvoje prve pomoči varovati - z vojaki.

Tako neka mehka pomoč polagoma prerase v trdo okupacijo. Potem manjka samo še referendum. To so probali v "Mali Rusiji", kot si samo ljubkovalno pravijo, samo dejansko jih Rusi nočejo. Vsaj za zdaj ne, ker si ne morejo privoščiti nadaljnjih konfliktov z Zahodom.

V državi pa ponavadi divja vojna in Slovenija bi se gotovo razklala na partizansko-domobranskem vprašanju. Sosedje pa bi (privoščljivo) to gledali zraven in seveda "pomagali".

Zdravilo za te probleme je trdna ekonomija in močna vojska. Trenutno pa nas varuje tudi to, da ima Hrvaška enormne ekonomske probleme, Italija tudi. Avstrija ekonomskih problemov kot takih akutnih nima, krizo so kar dobro prebrodili, manjka pa Avstriji preboj, ki ga pa tudi ne doživlja.

Pa da ne mi mislili, da Avstrijci niso že probali. So, samo so popušili. Imeli so Alpe-Adia banko, pa Raiffeisen se je s poslovalnicami točno pokrila z mejami nekdanje Avstro-Ogrske. Avstrijci so edino podcenili zvijačnost Balkancev in dejansko so popušili do daske: Hypo banka, Raiffeisen in Kreditanstalt.

Kar želim povedati, Slovenijo bodo, če bodo, v vojno potegnili mehki spori. Namesto frontalnega napada pa bo prišla prva pomoč - pomoči potrebnim.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: FDV-jevci razorožujejo Slovensko vojsko? - razprodaja protioklepne tehnike - od bbbbbb2011 - 24-07-2017, 22:00Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)