Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ruski Lobaev arms v Sloveniji?
#25
(02-12-2017, 00:59)mr.T Napisal: Odlično poznaš kar nekaj dejstev o LA. Objektivno in zelo dobro razloženo.  :sniper:


Narobe razumeš 

Ritter&Stark so prevzel in na novo postavil Rusi ista ekipa ,ki je gor postavila Orsis  denar pa je za obe prišel od Ruske mularije ,ki razvija igre za računalnike in jim denar štrli pri ušesih ven.

Vladislava Lobaeva poznam posredno preko kolega Speedy Gonzaleza z katerim sodelujem pri designu kopit. enivejs .Speedy je v ZDA avtoriteta in 'hall of fame' Benchrest strelec in vrhunski puškar zadnje čase bolj F klase ,hkrati je tudi eden redkih ,ki v ZDA učijo puškarstvo . Vlad je pri enem nastopu na Super Shoot (Benchrestu) ugotovil ,da tam nimaš kaj balinat brez ornk krepel kakega eminentenga puškarja, Vlad se je v ZDA šel učit puškarstva prav pri Speedy Gonzalezu ( da ne bo pomote tam ni povdarek na okraševanju orožja z gravurami in rezbarijami kot pri nas)
Po vrnitvi iz ZDA je v Rusiji postavil proizvodnjo cut rifled cevi (šolanje v ZDA in firmo v Rusiji le financiral nek ruski hendler z letalski gorivom), in začel za  razvojem čisto tekmovalnih orožij a takrat je bila zakonodaja v Rusiji za proizvodnjo sila neugodna tako Tsar Cannon je bil prvi privatni proizvajalec orožja v Rusiji naredili so vsega 80 kom orožja ko jim niso podaljšali licence za proizvodnjo, tako je firma zaklučila posle , potem so srečo pizkusili v Arabskih Emiratih kjer so delali za TADS In v tem času so se začele razvijat bolj vojaške puške. Tam so razvili cca 20 različnih modelov orožij in dve se proizvajata pod znamko Caracal.

Ko se je v Rusiji zakonodaja glede orožja izboljšala so ponovno dobili licenco in zalaufal rusko proizvodnjo . Trenutek slave in prepoznavnost teh pušk je bil v tem ker so jih za zaščito predsednika nabavile ruske varnostne službe , tist čas še precej neroden model podoben temu Sumrak v kalibru .408 Cheytac za delovanje proti ostrostrelcem kjer rabiš več dosega kot nasprotnik.

V glavnem pa je za brandom precej več PR kot substance saj je teh pušk zaenkrat bore malo, ljudi pa z njimi dražijo že nekaj časa.
vmes pa so se spustili še malce več PR v podiranje rekordov z streli zdaj že blizu 4300m

Ena zadeva ,ki so jo vsi ti Rusi -> Ritter&Stark ,Orsis, Lobaev dojel je ,da je za preboj glede natančnosti potrebno začet izdelovat boljše cevi v lastni režiji. To pomeni cutt-rifiling z najboljšimi tehnologijam honanja izvrtin ta tenutek na trgu.

Vsi ostali proizvajalci kvalitetnih ostrostrelskih pušk so ali na kovanih ceveh(Sako) ali pa na vlečenih, ki jih večini  dobavlja Lothar Walther ,ki je edina firma na svetu,ki zmore zagotavljat kvalitetne cevi v količinah potrebnih za serijsko proizvodnjo malce večjega obsega.

Zdaj bo par forumašev pametnih kaj pa ameriški Bartlein,Shillen,Krieger etc super ameriške cevi , pogosto boljše od LW a nič manj pogosto tudi slabše od LW. Tisto kar od teh firm zmaguje po odmevnih tekmovanjih v ZDA so prebrane cevi ,ki jih vrjetno ne boste nikoli v življenju vidl saj jih vedno dobijo na voljo ,da jih preberejo  izbrani puškarji. 
Vrhunske cevi ,ki so uporabne za BR niso narejene ,ampak prebrane iz množice 'neuporabnih' , proizvajalci cevi vedo kdaj se posreči kak izjemen lot cevi in takrat zazvoni tulifon kakemu izbranemu puškarju. To služi promociji saj tako te dobre cevi večinoma končajo pri tekmovalcih vsaka taka zmagovalna pripelje na stotine kupcev, ki v roko potem dobijo kar pač je včasih čisti drek .Dobre cevi je iz vidika proizvajalca cevi škoda prodajat naključnim Francijem,Lojzom ali Mihatom saj ti ne bodo z tem dosegli nič odmevnega. zmaga pri Rajkotu ,Streli ali B ligi ali 'meriškemu' ekvivalentu teh pač ni vredna omembe.

Kar se pa tiče Ritter & Stark koncept puške je na menjavi cevi in kalibra skupaj z integrirano montažo optike , kar je čist bulšit če nimaš na vsaki cevi druge optike.Tud malo ni soroden Lobevu, ki zasleduje bolj koncept nosilnega zaklepišča na katerega se vijači vse ostalo.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
Ruski Lobaev arms v Sloveniji? - od Ales - 30-11-2017, 12:36
RE: Ruski Lobaev arms v Sloveniji? - od Bobo - 30-11-2017, 15:51
RE: Ruski Lobaev arms v Sloveniji? - od mr.T - 30-11-2017, 16:00
RE: Ruski Lobaev arms v Sloveniji? - od mm38 - 30-11-2017, 16:05
RE: Ruski Lobaev arms v Sloveniji? - od Mato - 30-11-2017, 16:23
RE: Ruski Lobaev arms v Sloveniji? - od Mato - 30-11-2017, 16:26
RE: Ruski Lobaev arms v Sloveniji? - od mr.T - 30-11-2017, 16:39
RE: Ruski Lobaev arms v Sloveniji? - od mr.T - 30-11-2017, 20:03
RE: Ruski Lobaev arms v Sloveniji? - od Mato - 30-11-2017, 20:49
RE: Ruski Lobaev arms v Sloveniji? - od mr.T - 30-11-2017, 21:40
RE: Ruski Lobaev arms v Sloveniji? - od mr.T - 02-12-2017, 00:59
RE: Ruski Lobaev arms v Sl - od Lobaev Arms Ljubljana Europe - 06-07-2019, 11:21Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)