Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
puška 6.5 Creedmoor vs 308 win - kaj bi se bolje prodajalo
#68
Pa naj še jaz nekaj povem okoli tehle kalibrov, ko se že toliko prerekate. 
Ko sem jaz kupoval novo puško, sem slučajno videl v Tarči Sabattija in mi je bil tako všeč, da sem šel po nabavnega, razbil doma prašička in ga  kupil. Potem ste vsi navalili name, kaj sem tako neumen, da sem vzel kaliber .308  itd. Da skrajšam zgodbico, z njim sem zadovoljen in veselo pokam. 
No sedaj pa pride žalostni del zgodbe. Ker je tudi sin očitno pobral nekaj mojih genov, tudi on rad strelja in kot "strokovnjak" sem mu svetoval, naj pa on vzame raje kaliber 6,5 x47 Lapua, ker to bodo pa sami muši. In je fant veselo naročil Sabattija TLD v omenjenem kalibru v  Proarmisu, ki ga bi uvozil preko Frankonije. Puško je naročil in tudi v celoti plačal lani novembra, dobavni rok pa naj bi bil 3 mesece. Vmes sva šla malo smučat (pa ja ne bo prišla ravno med smučanjem), pa malo telefonarila, pa bo marca ali aprila, pa bo konec maja, pa bo ko bo če bo. Tomaž se zgovarja na Frankonijo, Frankonija na talijane, taljani imajo pa itak kar naprej feragosto, sin pa kolne mene, ker mu dajem take pametne nasvete. Sicer mu govorim, da sem tudi jaz čakal  fičota 15 mesecev, ampak imam občutek, da današnjo mladino take zgodbice ne zanimajo več.    
 No v glavnem, kupite puško v kateri kolem kalibru vam paše, samo da je na legerju pri trgovcu, kajti vse ostalo zna povzročiti precej slabe volje in uničenih živcev, kot pa kakšna devetka več na tarči.

Lp božo
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: puška 6.5 Creedmoor vs 308 win - kaj bi se bolje prodajalo - od bozosemrov - 12-06-2019, 13:00



Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)