Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
krajša analiza strelskega tekmovanja
#8
(01-07-2019, 10:49)romunov Napisal: Ena sama analiza verjetno nič kaj veliko. Bi bilo pa zanimivo pogledat kako se rezultati oz. razvrstitve tekmovalcev spreminjajo v času in glede na tekmovanje. Tako bi lahko videl na katera tekmovanja hodijo dobri tekmovalci, ali je kako tekmovanje, ki posebej izstopa. Analizirati se da tudi proge, kot je bilo to videti na progah 4 in 5, ko je tudi ta najboljšim zaštekalo.
Z dovolj analiz tekem bi lahko tudi videl kako se tekmovalci v Sloveniji grupirajo glede na sposobnosti - ali obstaja nekakšna elita, ki teče kroge okoli ostalih, ali smo vsi bolj golažarji z neko normalno porazdelitvijo. Tako bi lahko argumentiral zakaj npr. ekstra podpreti ta res dobre strelce. S časom bi lahko tudi napovedoval kako se bodo odnesli novi perspektivni strelci (nekaj takega delajo za baseball, tekmovalne konje...).

Konec dneva bi lahko z dovolj podatki bolj premišljeno izbiral katerih tekem se udeležiti, da ne kasiraš vedno Mestke in Polajnarje, kjer itak nimamo šans. :)
Mah, z analizami še nihče ni nikamor prišel, tako v strelstvu kot kjerkoli drugje. Edino kar šteje je, da če hočeš kjerkoli kaj doseči, velja samo delo (trening), predanost stvari, pa seveda da imaš čas in sredstva za to kar počneš. Bistven sestavni del uspeha pa je, da pri tem zelo uživaš, kajti če hočeš nekaj na silo, sigurno ne boš uspel. Ja analiziraš pa lahko pri vsem tem...ampak, zmeraj samo sebe, da vidiš kje si še šibak in kaj moraš še narediti, da boš boljši...itd...ker če se boš poskušal meriti z boljšimi od sebe in biti čimprej tako dober kot so oni, si zajebal :) . Ali drugače, če greš na tekmo obremenjen z rezultatom...si popušil že v štartu :). Pa tudi izogibati se konkurenci je težka napaka...pojdi tja, kjer so najboljši , pa boš videl koliko ti še manjka. Biti uspešen v strelstvu je proces ki traja, potrebuješ čas, denar, talent in čisto glavo. In ne nazadnje, nesebičnega izkušenega kolega, ki ti je pripravljen pomagati...teh pa je žal malo. Niti ni na zadnjem mestu strelsko društvo, katerega član si, tudi to je eden izmed dejavnikov, ki lahko pozitivno ali nagativno vpliva na tvoj razvoj...saj poznaš že skoraj malo oguljeno frazo: timski duh?  Hand
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: krajša analiza strelskega tekmovanja - od Ivan 22Lr - 01-07-2019, 22:12Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)