Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
... o nekomentiranju novice z dolenjske
#1
Citat:https://www.rtvslo.si/crna-kronika/brezi...zil/583302

Posredujem kar celo novico. Kdo so ti akterji pa nikoli ne bomo izvedeli, a ne? (retorično vprašanje, sploh ne odgovarjat)

Quote:
Brežiški policisti so se v petek zvečer napotili v Novo vas in Ponikve, od koder so prejeli več klicev o streljanju, grožnjah z orožjem ter zasledovanju po cesti, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Policisti so nato v akciji ustavili dve vozili, v katerih je bilo več ljudi. Po prvih ugotovitvah – zaradi nasprotujočih izjav dejansko stanje in vlogo posameznikov namreč še preverjajo – naj bi imeli v Ponikvah zabavo, ko se je mimo pripeljal siv avtomobil, v katerem je bilo več ljudi, iz vozila pa naj bi odjeknili streli v zrak. Avtomobil, v katerem so bili poleg voznika in sovoznika še štirje mlajši ljudje, je nato z veliko hitrostjo odpeljal stran. Za njim so se z drugim avtomobilom pognali udeleženci zabave in poskušali vozilo dohiteti ter ustaviti. Med vožnjo so vanj metali različne predmete.

Vratolomno zasledovanje so prekinili policisti. Vozilo, iz katerega naj bi streljali, so zasegli in odpeljali na policijsko postajo zaradi nadaljnjih preiskav. Policisti so na kraju našli in zavarovali različne sledove (tudi tulce nabojev) ter ugotovili identiteto akterjev dogodka, ki prihajajo z novomeškega in brežiškega konca.

O dogodku še zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in preverjajo vse okoliščine dogodka. Po koncu preiskave bodo o ugotovitvah obvestili državno tožilstvo.

Japajade, ne odgovarjat, kajneda.
Itak so bili to "prebivalci vasi v okkolici" , tako da statistika o kriminalu "necivilov" na Dolenjskem ne obstaja in ne oblasti ne policiji ni treba nič narediti. (No ja, policaji zavijejo na stransko cesto, ko bi morali srečati kombi z ukradenimi tablicami ... in problema ni.) Le Dolenjci preštevajo nove luknje krogel v fasadah, ostajajo brez žlebov, trgovke trepetajo pred organiziranimi skupinami "kupcev" itd.
Se bo moral zgoditi nov Ambrus?
Ja seveda, jaz vzbujam nestrpnost, "necivili" so pa zlati angelčki, (Ki se sesanjem socialnih podpor vozijo z BMWji - videl pred 2 dnevoma.)
Odgovori


Prispevkov v tej temi
... o nekomentiranju novice z dolenjske - od slavcr - 08-06-2021, 22:23Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)