Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
No, stvar je takšna. Ministri pridejo in gredo, ampak da bi nov zakon preprosto zapovedal, da se mora orožje oddati v roku 14 dni, pa je zelo malo verjetno, razen če pademo v nov totalitarizem, diktaturo, čemur logično sledi nasilje, represija , policijska ura, hitra sodišča, izvensodni poboji...

Zaradi zaostrenih družbenih razmer oz. varnostne situacije v prihodnosti, se lahko zaostrijo pogoji za pridobitev dovoljenja, omejiji se kapaciteta nabojnikov, omeji število kosov orožja, količinsko omeji nakup streliva, zaostri nadzor... Ampak to bo veljalo za naprej, ne pa za nazaj.

Končno smo pridobili pravico do posesti orožja na osnovi Zakona, nabavna dovoljenja nam je izdala pristojna UE, orožje je registrirano v bazi MNZ, skratka ne vidim razloga da bi nam kdo karkoli jemal.

Je pa tako, da vsak sodi druge po sebi. Če kakšen FDV-jevec sodi, da je orožje namenjeno pobijanju ljudi, je jasen problem v njegovi glavi, ne v nas, lastnikih legalnega orožja.
Se pa je že kar prijela moja teza, da je orožje, ki je resnično namenjeno pobijanju ljudi, hranjeno v arzenalih vlad, ter da ima država monopol nad pobijanjem ljudi (policija, vojska).
Največ orožja namenjenega pobijanju ljudi, pa prodajo stalne članice Varnostnega sveta Združenih narodov. ZDA so recimo v letu 2011 prodale za 66,3 milijarde USD orožja [url="http://www.finance.si/zda_leta_2011_prodale_za_66_3_milijarde_dolarjev_orozja_1_500351"]http://www.finance.si/zda_leta_2011_pro ... a_1_500351[/url], nas civiliste pa omejujejo s 100 USD za nakup kopiščka iz ZDA (ITAR).
Odgovori


Prispevkov v tej temi
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje? - od - 24-09-2012, 11:40



Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)