Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
Leto ali dve nazaj sem slišal, da naj bi enemu varnostniku iz enega strelskega kluba na notranjskem vzeli orožje, ker da ni uspel pozitivno opraviti psihotestov. Vprašanje je edino, zakaj je psihoteste ponovno delal? Mogoče jih zahteva varnostna firma vsake toliko časa? To so vse informacije, ki sem jih slišal iz druge/tretje roke, tako da jih tretirajte kot take.

Kar bi jaz rad videl je to, da se psihična evalvacija človeka dogaja od rojstva (starši) preko šole (učitelji + psihologi) in službe (psihologi) konstantno. Veliko več interakcije (sploh v šoli) z ljudmi, ki so trenirani, da zaznajo psihične deviacije in ne samo tehnično poučevanje matematike. Na tak način bi se zdravstvena kartoteka deviantov polnila tekom celega življenja in bi pri nakupu orožja (ali vozniškega izpita) bil potreben zgolj nekaj sekundni vpogled vanjo. Ali bolje rečeno, taki osebki bi bili že zdavnaj primerno internirani.

Zdravniški. Sem proti, sploh ko nam je predavatelj povedal, da živi slepi človek, ki ima orožni list. Čemu torej fizični zdravniški pregled? Če ima človek kakšne napade (epilepsija & co.) je itak zabeleženo v kartoteki.

Prideš do Rebca, keš na pult, dej mi unga Glocka tam. Pokaži mi osebno, klikne na BG Check, potem na PSI Check, vse zeleno, pokasira in nasvidenje.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje? - od - 06-01-2013, 20:29



Uporabnikov, ki berejo to temo: 3 Gost(ov)