Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje?
"Orien" Napisal:Nevarne želje imaš, ni kaj. Še več nadzora, to nas bo sigurno rešilo...
Meni je jasno, da je tu vprašanje "kdo bo kontroliral kontrolorje". Ampak ker nimamo sistema, ki bi deviante iz družbe izločil nam devianti vladajo.

"Orien" Napisal:Pa še nekaj: če je nekdo pri 12 malo bolj "živ" in ima težave s katero učiteljico, še ne pomeni, da je pacient in da ga moramo zaznamovati za celo življenje.
"Živ" ni psihološka opazka, kaj šele oznaka, da je nekdo pacient. Poleg tega zaznamek ene učiteljice ne pomeni nič, da je nekdo devianten mora potrditi več neodvisnih psihologov. "Kontrolorje" je potrebno kontrolirati, če bi sistem slučajno bil takšne sorte, ne pa da je opazka enega "špiclja", ki si se mu zameril enaka oznaki, da si šizofrenik. In pa oznaka, za katero se ugotovi, da je nastala na podlagi zlobe mora biti sankcionirala.

Glej, jaz ne nudim perfektnega sistema, kar se tega tiče. Poizkušam zgolj razmišljati v smeri kako deviante izločati iz družbe, pri tem mi je jasno, da lahko povsod prihaja do zlorab, da ne rečem kršitev človekovih pravic. Ampak brez vsaj ene mere kršitve pravic, se deviantov ne bomo znebili praktično nikoli; sedaj se znebimo zgolj malih tatov, pametni devianti nam pa vladajo in se nam režijo.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
Strelski incident izgovor za zaostritev zakonodaje? - od - 06-01-2013, 21:06



Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)