Ocena teme:
  • 2 Glas(ov) - 3.5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prva pištola z napisom Made in Slovenia - REX zero 1
(28-10-2016, 10:42)burt Napisal: Velika razlika je, če gre za konstrukcijsko napako pri pištoli ali je težava v naboju (Kaboom). Ko vsi vemo Kaboom raztrešči vsako pištolo od Glocka do železja.

Recimo prvi primerki Berette M9 (92) so imeli, koliko je meni znano, konstrukcijsko napako zaradi katere je odletel zaklep iz vodil in je nekaj marincev ostalo brez zob.

Tako da fantje, te zadeve je potrebno ločiti.

Prvi primerki Berette M9 so na endurance testu (več kot 30 000 izstreljenih nabojih) popadali zato, ker ima zgornji del berete izstružen velik kos materiala, ter je upper receiver (navlaka) razvila na najbolj obremenjenih delih razpoko, ki je počila in je del pištole odlomilo ob repertiranju.
Ker se to ni dogajalo na testih (zdaj pa se je), so takrat Italijani obkrivili metalurgijo zgornjega dela pištole, ki je bila narejena v Ameriki in ne v Italiji.
Zgornje dele pištol so zamenjali in od takrat so zdržale 30 tisoč nabojev.
Takrat je nastal tudi "brigadir" model te pištole, ki je imela zgornji del na mestih odebeljen. Konstrukcijsko je to pri tej pištoli šibka točka in dokler bodo oni odstružili lep kos kovine ven, ta pištola ne bo imela "neomejenega" veka trajanja.
Glock pa ima med vsemi pištolami najbolj nepodprto komoro. Tudi to je konstrukcijska odločitev, zato, da pištola požira vsako strelivo.
V kalibrih, kot je .40 S&W kjer so pritiski veliki, potem pri robu tulca useka ven. Sploh če je tak primer, da je nekdo recimo ustrelil naboj, ki ima rahlo vgreznjeno kroglo od nenehnega vlaganja naboja v cev.
In tudi pri glocku je to še vedno enako.

Konstrukcijska odločitev, zaradi katere ima tudi glock vsaj v .40 S&W šibko točko.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Prva pištola z napisom Made in Slovenia - REX zero 1 - od bbbbbb2011 - 11-11-2016, 16:37



Uporabnikov, ki berejo to temo: 3 Gost(ov)