Ocena teme:
  • 4 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predlogi spremembe ZORO in podrejenih pravilnikov
#75
357: Logično in povsem pravilno je stališče, da nek Inšpektor, ki je popoln aberveznik na področju strelstva NE SME in NE MORE predpisovati, kako naj za varnost poskrbi "bilokera" disciplina/športna zveza/panoga/kup usposobljenih posameznikov. Problem je ker pri naših birokratih ni ne logike ne pravilnosti, razen božjih kompleksov in stališč, da so oni alfa in omega vsega ter, da se morajo stvari urejat kakor se njim osebno zdi prav.

Biatlon sem ti izpostavil, ker je medijsko pokrit, dokaj splošen in razširjen šport, ki s svojimi specifikami "draži" zakonske predpise sploh, če bi morali to disciplino stlačiti v okvire predlaganih sprememb (in pod predpostavko, da bi inšpektorji to "novo" zakonodajo tako striktno izvajali, kot jo na medijsko nepokritih dogodkih). Point je bil, da je zakonodaja slaba in da če se nekomu zdi nevarno, da par mandeljcev s pištolami za pasom nažiga platke v kamnolomu 200m stran od hiš, hkrati se mu zdi pa povsem normalno, da par mandeljcev s puškami na hrbtu teče kroge okoli strelišča in strelja manj kot 100m stran od nekaj sto gledalcev ob istih pogojih in isti zakonodaji potem problem ni v mandeljcih, disciplini ampak tistem nekomu, ki je najmanj kar je nesposobnež in hipokrit.

Če si opazil so dali svoje predloge tudi ljudje iz stroke (balistik) in so pač več ali manj korektno navajali fizikalne zakone hkrati pa vsi KOLEKTIVNO zignorirali, da ne govorimo o random pokanju nekih vaških posebnežev ampak streljanju ljudi, ki so certificirano usposobljeni za ravnanje z orožjem in so nevarni koti in smeri povsem drugačni od kotov in smeri, ki bi jih pričakovali od recimo random strelca (razlika med komercialnim in društvenim streliščem, ki jo nihče več noče videt za primer). Ti predlogi niso nič drugega kot poizkus onemogočanja streljanja saj je predlagane spremembe oz. predpise nemogoče izpolniti v praksi.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Predlogi spremembe ZORO in podrejenih pravilnikov - od Mato - 19-10-2015, 07:58



Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)