Ocena teme:
  • 4 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predlogi spremembe ZORO in podrejenih pravilnikov
(04-05-2017, 11:52)JRC Napisal: Mato, pa ste ostali tudi kaj pripravili in poslali na ministrstvo?

Da bo jasno ozadje: pred časom, ko se je izvedelo za ustanovitev Medresorske Delovne Skupine, smo zainteresirani predstavniki klubov in zvez želeli sodelovati pri diskusiji, vendar je MNZ zavrnil z izgovorom, da nas že zastopa predstavnik SZS. Nekako smo se kljub kratkem roku (manj kot en dan) uspeli uskladiti da nas predstavljata dve osebi, predstavnik SZPS (B.Stojanovič) in predstavnik zveze MORIS.
V tem času smo poizkušali z argumenti nekako doseči, da se največje nebuloze ukinejo, ves čas pa smo zastopali argumente, da "problematika ne obstaja" in da se očitane kršitve (hrup, prekrški inn ostale zadeva), zaradi katerih bi naj sprožili celotno urejevanje, ko preveriš statistiko dejansko pokažejo kot nične.
MNZ ves čas dela po principu močnejšega, ne pošilja zapisnikov, ne vpisuje naših predlogov itd.
V zadnjem pozivu smo se predstavniki strelskih združenj poizkušali povezati z LZS in ostalimi ter zagovarjati stališče, da ne podpiramo sprememb zakonodaje zaradi sprememb samih, saj realni razlogi za spremembe ne obstajajo.
Ti pred sestankom pa smo izvedeli, da je Rok Štupar v svojem imenu kot prestavnik SZPS poslal na MNZ svoje videnje predlogov, ki namesto da bi jih kategorično zavrnil, tako kot smo se dogovorili pereče probleme samo malo ocelofani in našminka. Kakorkoli, drek povaljan v cuker, še ni potica ampak je za vse normalne še vedno isto - drek.

S tem smo MNZ pokazali da nas ni treba resno obravnavati, da se med sabo ne znamo in ne zmoremo uskladiti. Še več, če bo le priložnost bodo posamezniki kot npr. U.Palhartinger in R. Štupar še pritrdili predlaganim spremembam in občasno dodali še kaj kar so MNZ-jevi avtorji slučajno izpustili.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Predlogi spremembe ZORO in podrejenih pravilnikov - od Kristian - 04-05-2017, 14:17



Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)