Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(26-11-2015, 17:04)JRC Napisal: @fritz: zakaj je orožje privilegij?
Privilegij je za privilegirane.
Se ti smatraš privilegiranega, ker imaš orožje?
Jaz se ne, saj sem:
a) denar za nakup moral zaslužiti in mi ni bil podarjen
b) pred tem moral opraviti tečaj, zdravniški pregled, izpit....

Nisem Fritz, ampak to si zasluži pošten odgovor.

Orožje je v evropskih državah privilegij zato, ker ni nikjer uzakonjena pravica do posesti orožja, za katero bi morala država posebej ukrepati, da se jo bi nekomu odvzelo. Povedano v slovenščini: če ni v Ustavi RS, ni pravica v polnem pomenu besede.

Kot si sam zapisal, si ti bil prisiljen državi v posebnem postopku dokazovati, da ti izda dovoljenje za posest orožja ali pa še kaj drugega z orožjem. Ker si to storil, ker si ta preizkus prestal in, ker so državi dokazal, da si zaupanja vredna oseba, se bi lahko upravičeno štel med posebej privilegirane osebe, ki jim je v postopku uspelo dokazati, da so vredni tega zaupanja.

Pravica bi bila, če bi lahko stopil v trgovino, šele nato pa ti bi država začela dokazovati, da tebi res ne gre zaupati takšnega predmeta, ki ga lahko en lolek zlorabi s tako hudimi posledicami. Ustavo se sicer lahko spremeni in dopolnjuje, dokler pa takšnega dopolnila ni, toliko časa so stvari takšne, kot pač so.

Jaz se že zgolj zato čutim privilegiranega in hkrati tudi osebno prizadetega, ker bo vse to dokazovanje na koncu vredno en velik nič. Pri tem krivda sploh ne bo na moji strani, temveč na strani nekih tretjih oseb na katerih dejanja in odločitve sploh nimam vpliva.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Tomanejc - 26-11-2015, 17:53



Uporabnikov, ki berejo to temo: 12 Gost(ov)