Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Spoštovani,

zahvaljujemo se za posredovano sporočilo. Kot ste tudi sami navedli, je 11. januarja 2016 potekala seja Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, na kateri so poslanke in poslanci obravnavali predlog Evropske komisije za razorožitev evropskih državljanov, ki na legalen način posedujejo orožje. Sklic seje so zahtevali poslanke in poslanci SDS, ki so v zahtevi za sklic seje poudarili, da uredba Evropske komisije vsebuje konkretne predloge prepovedi pri legalno registriranem orožju. Poslanke in poslanci SDS so takrat še izpostavili, da bi z omenjenim ukrepom Evropske komisije prizadeli vse tiste, ki se legalno in predvsem vestno ukvarjajo z orožjem: športne strelce, zbiratelje in lovce. V poslanski skupini SDS smo tudi večkrat že poudarili, da so športni strelci in lovci tisti, ki so leta 1991 po razorožitvi Slovenije v slovenski osamosvojitveni vojni odigrali pomembno vlogo. Celotna zahteva za sklic nujne seje odbora je dosegljiva na tej povezavi: http://imss.dz-rs.si/imis/10753290cca490aff667.pdf, sami pa ste že navedli internetno povezavo, kjer so dosegljive tudi vse razprave poslank in poslancev SDS o tej temi na seji.

Je pa poslanec SDS dr. Vinko Gorenak včeraj na ministrico za notranje zadeve mag. Vesno Györkös Žnidar naslovil pisno poslansko vprašanje prav v zvezi z namero Evropske komisije o omejitvi posesti orožja. Kot meni v svojem poslanskem vprašanju, je namera Evropske komisije, da državljani po novem ne bi bili več upravičeni do posesti orožja, skregana z vsako zdravo kmečko pametjo.

V zvezi s tem je poslanec ministrico vprašal naslednje:
1.Ali ste seznanjeni z namero Evropske komisije, ki še bolj omejuje posest orožja in kakšno je vaše mnenje o tej nameri?
2.Kako je Republika Slovenija sodelovala pri obravnavi predloga omenjene direktive in kakšno je stališče Republike Slovenije do teh predlogov?
3.Kakšno imate mnenje o pravici državljanov, da posedujejo orožje za potrebe lova, športnega strelstva in samoobrambe?
4.Ali imate kakršnekoli namere po spreminjanju Zakona o orožju in zaostrovanju pogojev za njegovo posest?

Celotno poslansko vprašanje je dosegljivo na povezavi: http://www.sds.si/novica/evropska-komisi...ozja-11723.

Prijazen pozdrav,

mag. Mateja Erčulj
Odnosi z javnostmi PS SDS
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Klemenc - 20-04-2016, 09:56



Uporabnikov, ki berejo to temo: 6 Gost(ov)