Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
izjave poslancev in evropske komisije na temo orožja
#24
(12-12-2015, 19:19)romunov Napisal: Imamo v naših vrstah kakega puškarja, ki bi bil pripravljen v krajšem tekstu (največ nekaj 100 besed) napisati kako je potrebno deaktivirati orožje, da ga je praktično zelo težko rekativirati? Tekst naj bo napisan v taki obliki, da ga bo razumel vsak (poslanec). Če takega junaka tule ni, bi lahko kdo to sporočilo posredoval kakemu pripravnemu puškarju? V zahvalo dobi točke dobre karme.

Dobro bi bilo, da svoje mnenje izrazi kakšen pooblaščen strokovnjak in poda svoje strokovno mnenje. 
Na podlagi tega pa bi poslanci lahko uporabili svojo možnost, da naročijo raziskave s tega področja, katerih uradni rezultati bi bili uporabljeni za argumentiranje v bodočih razpravah. 

Predvsem bi bilo pametno, da se raziskave opravijo glede:

1. Kakšne so možnosti, da se orožje kategorije B7 v bodoče izdela/predela tako, da bo onemogočena predelava ali nadgradnja v avtomatsko. Če to ni mogoče, ali obstaja možnost, da razni full-auto kiti za konverzijo in prožilni mehanizmi avtomatov postanejo klasificirani kot ključni deli orožja, in ne bi bili več v prosti prodaji.
(Vemo, da EC najbolj moti ravno ta konverzija B7 v avtomatsko. Ali poleg nerazumne popolne prepovedi obstaja še druga pot?)

2. S kakšnimi postopki je možna reaktivacija deko orožja, ki bi bilo deaktivirano po standardih, ki so bili nazadnje predlagani? Kakšna orodja in znanja so potrebna za to, ali se orožje lahko reaktivira v vsaki domači delavnici? Ali so za to potrebni posebni stroji, orodja in znanja, ki jih posedujejo puškarji? Ali je za reaktivacijo potrebno izdelati nekatere ključne dele orožja na novo, kar bi pomenilo kršenje že obstoječih zakonodaj? Je smiselno popolnoma prepovedati avtomatsko deko orožje zaradi strahu pred reaktivacijo (saj je predlagano, da naj bi bilo avtomatsko deko orožje onesposobljeno po bolj strogih standardih), pri ostalih tipih orožja pa je ta strah odveč?
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: izjave poslancev in evropske komisije na temo orožja - od p0gi - 12-12-2015, 20:54



Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)