Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
izjave poslancev in evropske komisije na temo orožja
#68
(18-12-2015, 11:04)JRC Napisal: Bi pa dodal še nekaj: ker sem tudi jaz napisal, da bo morda ostalo samo pri prepovedi B7 in da bo B4 ostalo - seveda se strinjam, da se je treba boriti za obstoječe, pridobljene pravice. Moje razmišljanje v smeri B7/B4 je šlo zato, ker pa ne verjamem, da bi direktivo v celoti zavrnili. In če so moje bojazni pravilne, je potem vsaj po mojem smiselno zelo natančno izoblikovati dopolnitve direktive, ki bi "zabetonirale" pravico do B4. 
Temu jaz pravim realna pričakovanja, čeprav se vam zdi predaja v naprej.
In še to: ne vem, zakaj B7 sploh obstaja, saj je dejstvo, da enako orožje nekateri prodajajo v kategoriji B4, drugi pa v B7.

Zakaj pa bi bilo potrebno prepovedat B7? Koga in zakaj moti B7? Kaki utemljeni razlogi za prepovedat B7?.....? Glej, vsi ampak res prav vsi imetniki orožja iz kategorija B7 smo do njega prišli na zakonit, legalen in transparenten način. Vsi smo bili varnostno preverjeni po zamislih in idejah države, vsi smo bili tudi zdravstveno preverjeni, vse smo vodeni v vseh možnih in nemožnih evidencah, država ima v vsakem momentu možnost, da kateregakoli od nas preveri,....in še in še in še. Pravzaprav smo mi strelci skupina ljudi, ki jo država resnično nadzoruje, ve o tej skupini domala vse, država ve točno za vsakega posameznika kdaj, kje, kako, pri kom, zakaj,.... je nabavil nek kos orožja in zakaj ga uporablja.
Ok, mogoče res obstaja nek utemeljen in tehten razlog, da si oblasti želijo B7 uvrstiti med "prepovedano" orožje ampar, prosim naj nas o teh utemeljeni in tehtnih razlogih obvestijo, naj podajo razlog, naj nam dajo vedet zaradi česa je smiselno, da civilisti nimamo v posesti orožja B7.
Neki kvazi kompromisi češ, ok, mi odstopimo B7 samo da obdržimo B4,.... so brezvezni. O teh kompromisih bomo diskutiral v nadaljevanju, pred tem nam mora oblast razložiti, zakaj nam hoče odvzeti B7.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: izjave poslancev in evropske komisije na temo orožja - od matjaz43 - 18-12-2015, 17:03



Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)