Ocena teme:
  • 2 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prva precizna puška za streljanje od 100 do 300m
#26
To so te klasične mantre kupi MK pa boš začel "na začetku" čisti bullshit - "od starih mačkov". MK je MK in je namenjena za točno določeno streljanje tako kot je to kar je Kristian napisal namenjeno za točno določeno streljanje.

Če hočeš streljati z MK pač kupi MK, če hočeš pa streljati od 100-300m nimaš pa s MK KAJ POČET. Lahk debatiramo do nezavesti kaj bi če bi ko bi ampak dokler je tako kot je je tole kar je Kristian napisal in dodal Mr.T biblija za vse, ki mislijo karkoli kupiti v smeri naboja s sredinskim vžigom, ki se bo uporabljalo za streljanje na bilokero razdaljo večjo od 100m.

Dodal bi samo še, da če se greš neko "ostrostrelsko" streljanje pa naj si gre za razne G-class (golaž class) ali B-class (balkan class) ali pa T-Class (tacticool class) je definitivno edini resni in pameten nakup Tikka t3 tac a1 (testirana v soboto na Bloški) in dokler nisi vsaj nekajkrat med prvih pet pri nas v katerikoli disciplini, kjer se strelja na bilo kaj nad 100m je treba biti samo tiho in trenirati. Ko si pa med prvih pet vsaj 3x ti je pa dovoljeno vtipkati v google "custom rifle action"....

Glede kalibrov je pač tako, da se je treba odločit kaj hočeš in mislim, da je ključno vprašanje ali boš imel eno puško ali več in ali misliš se iti streljanje resno ali ne. V odvisnosti od tega potem izbereš, sam sem sicer anti .223 in mi Kristianova logika ni všeč (raje treniram kot potem tekmujem in vzamem v zakup, da streljam dražje) še manj pa kaliber ampak če bi streljal .338 za tekme bi potem tisti "v zakup" hitro ratal manjši in .223 malo manj zoprn...
IN SHORT: Kdor koli bo iskal karkoli  v smislu "kaj kupiti" nima kej razmišljat končno je na voljo res kvalitetno in cenovno povsem ugodno krepelo, ki te pač olupi za 2.1k ampak če se hočeš iti streljanje je to pač to -> 2.1k/8000 nabojev kolikor jih v .308 kalibru defi zdrži = ? Če ti je pa to preveč sploh če ne misliš filat (6.5cr, .260rem alternative klasiki .308) pa potem Tikka T3 varmint in .223 po Kristianovem receptu.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Puška za začetnika za 100 - 300m - od Mato - 15-05-2017, 17:11Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)