Ocena teme:
  • 2 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prva precizna puška za streljanje od 100 do 300m
(24-01-2018, 22:00)CargoX.io Napisal: Lepo po slovensko...Forum naj bi bil namenjen za izmenjavo mnenj in nasvetov, ocitno pac smo tudi tukaj le v Sloveniji. Dobil Mr.T-jev ‘merilec’, z nalepko cez njega s ceno (zanimivo odstranjevanje nalepke btw). Pohvalim lahko da ima geberite tarc, flag method,mirage, a to je to. Kristian, glede na napisano dvomim da si kdaj sploh videl Mildot master. Z njim lahko dejasko enostavno preveris razdaljo tudi za tarce vecje od 100cm, tudi razdalje ima nad 1200m Da bullet dropa niti ne omenjam. Tko da, thx za zelo slab nasvet

Saj to je problem z mildot masterjem ker realno ni 1+m tarč za merit ampak precej manjše ,na tacticool tekmah je to  za nas tipično 45cm  če so silhuete , če je pleh pa tud precej manj10 -30cm kaj lahko tam z mildot masterjem nič , prav tako je nerealno pričakovat precizne strele na večjih razdaljah saj so za tiste potrebne natančne ocene razdaje na manj kot 10m , ponovno čisti bulšit je ponujat mill kalkulacijo za 1.5 KM ker itak ne štima saj si razdaljo narobe zmeril za vsaj100m v večini svetlobnih pogojev in tako bo cil tudi zgrešil za vsaj 10m. Treba je malo kaj v praksi probat ne samo po internetu.
Optično so meritve do cca 1000m izvedljive z precej prakse in pravimretiklom kot je naprimer MSR , saj je treba trenirat augenmas , in par emsecev brez treninga je augen mas ponovno treba izostrit z nekaj prakse saj je zelo hitro pokvarjilv skill.

Ta mil calc je narejen za praktične takme kjer je mildot master neuporaben ker so tarče pre majhne .Predno smo naredili ta mil calc ki ga imaš je bil narejen vojaški do 4km a to ni namenjeno za meritve razdalj do tarč za strel ampak za izvidovanje 

Mildot master je za precej drug namen , vojaška raba je v izvidovanju  ,kjer se z pomočjo zemljevida in mil meritev sestavi skico , razdalje , kote ,'položajev' tarč etc. 
Za samo streljanje pa ni tolk praktičen ozirioma samo po tem ko se z zemljvidom popravi razdalje kar je tudi izvedljivo v praksi saj je ostrostrelski par ponavadi dolgo v položaju predno , če sploh kdaj ustreli, pred tem pa sestavlja natančen nabor podatkov razdalj etc.

Kot vidiš na hrbtu so vse tekmovalne tarče pod 100cm.

Tako pa zgleda to v praksi če na srednih razdaljah in v kvalitetnih optikah mirage ovira natančnost merjenja ,tu nastopi augen mas in izkušnje .  Poznamo par fantov ki so sposobni tja do 1100m dokaj natančno ocenit razdalje a za to je treba vadit in ti  vadijo celo leto
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Prva precizna puška za streljanje od 100 do 300m - od mr.T - 24-01-2018, 23:34Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)