Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FDV-jevci razorožujejo Slovensko vojsko? - razprodaja protioklepne tehnike
(25-07-2017, 17:44)fritz Napisal:
(25-07-2017, 13:06)Bkbeorn Napisal: By wiki: Francoska tujska legija (francoskoLégion Étrangère De Français) je elitnain specialna enota francoskih oboroženih sil....specialna enota. Sm uposteval tvoj nasvet in prebral na wiki. ;) pa ti bom stopil nasproti in bil bolj natancen, se enkrat: znotraj tujske legije imajo svojo 'specialno enoto' Groupe Commando Parachutists. Drugac sem ze prilimal en link o specialni enoti znotraj tujske legije- opis enega od tujskih vojakov, pa ga bom se enkrat, gre za opis enega od pripadnikov legije: https://www.quora.com/Is-the-French-Fore...rench-Army. Kaj pa je lastnost in glavna prednost dobre gverile kot odlicno poznanje terene, divjine? In seveda, ce se hoces proti taki taktiki boriti, se moras znajti v divjini in ne samo urbano. 

Lej, sem ti že enkrat napisal, da je tisti, ki je to pisal na slovensko wikipedijo popolnoma nestrokoven. Wikipedijo, če že, se uporablja tako, da se preveri povezave na podlagi katerih je članek napisan. In nalepil sem ti bistveno resnejši članek iz angleške wikipedije, kjer imaš tudi relevantne vire.

Francoske specialne sile so naštete tukaj in spadajo pod francosko poveljstvo specialnih operacij, tako kot ameriške spadajo pod SOCOM in britanske pod UKSF. Padalci pač niso specialne sile četudi sebe tako vidijo, tako kot slovenski motorizirani bataljoni niso padalci, čeprav nosijo bordo-rdeče baretke. Komandosi v tujski legiji niso specialci per se, četudi imajo težje usposabljanje kot padalci temveč so primarno 'stezosledci' oz pathfinderji in takšne najdeš v vseh večjih padalskih enotah, ker jih te potrebujejo.

Če želiš ugotoviti ali je neka enota specialna ali ne, je treba pogledati čemu je namenjena. Tukaj imaš težiščne naloge belgijskih specialnih sil in tukaj osnovo njihovega usposabljanja, tukaj pa informacije o tem, kaj so padalci komandosi tujske legije.

Dobri vojaki so dobri vojaki in uporabni tako za konvencionalne operacije kot tudi gverilo, če so za to usposobljeni. Bolj kot je neka enota uporabna v ekstremnih pogojih in za posebne naloge, manj je ljudi, ki ustrezajo temu profilu in dražje ter daljše je usposabljanje. Marsikakšna enota je elitna med pehoto ali specialna po nalogi pa to še vedno ne pomeni, da gre za specialne sile.
Iz linka, ki sem ti ga poslal, opis legionarja: "But even inside our elite force we have our ‘special forces’. In Calvi (2REP) we have the GCP, Groupe Commando Parachutists. These guys along with DINOPS (equivalent to SEALs in concept) of the 1REG and a similar detachment in 2REG are our boys that go further than the rest of us. You can’t even tryout until you’ve served two years unlike many other special forces around the world. As Pierre said, these guys have very specific roles they play, hence ‘special.’ Having said that, each company in a regiment has a specific role, and each section in a company has a role, and each member of a section has a role. So to say we are just general isn’t correct. For example, 2REP means you are an infantryman and parachutist, then you might be in 2° Compagnie which is the company that specialize in mountain warfare, then you’d have an individual speciality such as medic or MILAN or mortar."

Lahko ti prevedem v slo, ampak predvidevam, da ni potrebe.;) Jaz to berem malo drugace kot ti razlagas, ampak konec koncev, who cares, kajnede? Sej se ne misliva vpisat.;)
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: FDV-jevci razorožujejo Slovensko vojsko? - razprodaja protioklepne tehnike - od Bkbeorn - 25-07-2017, 19:26



Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)