Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4, 5 ali 6 col
#1
Lep pozdrav
zadnjič je v naši "strelski druščini" potekala debata o pomembnosti dolžine cevi na natančno streljanje. Vem, da vas je tukaj kar nekaj strokovnjakov pa me zanima, če se da argumentirano, utemeljiti pomemnost dolžine-pri pištoli seveda, da ne bo pomote. Isti tip pištole (proženje, merki) vendar različna dolžina cevi.
Branko
Odgovori
#2
Razdalja med merki. Večja kot je, manjša bo napaka. Tudi pri dolgocevnem orožju je razdalja pomembna, zato olimpijci montirajo podaljške z nosilcem muhe. 
Manurhin Mr38 recimo uporabi cev 5 3/4 ampak potem merek postavi na konzolo da dobi dodatno razdaljo...
Odgovori
#3
(12-01-2018, 13:57)Kristian Napisal: Razdalja med merki. Večja kot je, manjša bo napaka. Tudi pri dolgocevnem orožju je razdalja pomembna, zato olimpijci montirajo podaljške z nosilcem muhe. 
Manurhin Mr38 recimo uporabi cev 5 3/4 ampak potem merek postavi na konzolo da dobi dodatno razdaljo...

Pozdravljeni
več kot 300 ogledov pa samo eno mnenje, hvala seveda Kristjanu za to !
Odgovori
#4
Na to temo je bilo že precej napisanega, pa se verjetno nikomur ne da jovo na novo. Wink
Poskusi malo pobrskati...
administrator / Strelec.si
Odgovori
#5
saj ni kaj, daljša cev je prednost
Odgovori
#6
V teoriji seveda ampak v praksi malo drugače. Vsekakor je boljša daljša cev, vendar s tem ni zagotovljen dober rezultat.

Za željen rezultat je veliko pomembnejših drugih stvari (tehnika, dihanje, proženje, koncentracija, jasno kilometrina, tudi kako ti orožje sede v roko, itd)

Sam bi rekel, da se zgoraj naštete stvari seštevajo v dober rezultat.
Odgovori
#7
v matematiki bi rekli da je to potreben vendar ne tudi zadosten pogoj za dober rezultat. JE pa res,d a med top 10 na Alpe Adria ligi verjetno nihče ne strela z manj kot 6 colami? Ali se mogoče motim?
Odgovori
#8
Mislim,da se ne,nekaj jih je sicer z 5 3/4 cole ostalo pa 6.
Imam vse kar potrebujem.
Odgovori
#9
Mojih 5 centov na temo. Za streljanje na znano razdaljo bi bila teoretično dovolj cev 3 alii 4 cole s podaljškom spredaj na max. dovoljeno namerilno razdaljo med merki. Kratka cev pa zato, da je tut premik cevi po strelu čim manjši, dokler je naboj še v cevi. Ne trdim, da je to 100%, ampak načeloma naj bi zadeva držala vodo. Bi pa vsekakor rad prebral še druga mnenja glede tega
Odgovori
#10
(15-01-2018, 23:07)frumn Napisal: Mojih 5 centov na temo. Za streljanje na znano razdaljo bi bila teoretično dovolj cev 3 alii 4 cole s podaljškom spredaj na max. dovoljeno namerilno razdaljo med merki. Kratka cev pa zato, da je tut premik cevi po strelu čim manjši, dokler je naboj še v cevi. Ne trdim, da je to 100%, ampak načeloma naj bi zadeva držala vodo. Bi pa vsekakor rad prebral še druga mnenja glede tega
Kot npr. Walther GSP?
Odgovori
#11
Zagotovo je natančnost odvisna od dolžine cevi, pa tudi od kvalitete cevi, zračnosti v pištoli sami, proženju.... Jelen Bojan strelja že nakaj časa s 5 col pištolo (Proarmis Prodynamic), ki jo uporablja tudi za dinamično streljanje. Zagotovo pa dolžina cevi in razdalija med merki ter proženje omogoči doseganje boljših rezultatov.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)