Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[split] [ipsc.si] 7. tekma PP in Državno prvenstvo SZPS 2018 – pištola & revolver – obvestilo
#9
(12-10-2018, 11:13)jabolko Napisal:
(11-10-2018, 12:17)IPSC Boštjan Napisal: Še eno pojasnilo k organizaciji tekmovanj Slovenske zveze za praktično streljanje, saj jih nekateri jemljejo mogoče malo premalo resno.

IPSC tekmovanja so po zahtevnosti organiziranja tako statičnih kot dinamičnih strelskih disciplin, med bolj zahtevnimi. Medtem, ko pri nekaterih tekmovanjih ni potrebnih predhodnih dokumentov in obvez, so tu le-te določene v Tekmovalnem sistemu SZPS in v Tekmovalnem in klasifikacijskem sistemu SZPS. Seveda, priporočljivo je, da se organizatorji seznanijo in upoštevajo nasvete pri izvedbi tekmovanja -  https://www.ipsc.si/tekmovanja/izvedba-tekme/ in tekmo pripravijo tako, kot določajo vsi zgornji akti zveze in sklepi predsedstva. Ukazi predsednika zveze, kot jih navaja predsednik SD Hrvatini v aktih SZPS ne obstajajo, saj ima predsednik pri svojem delu in odločanju, tako kot ostali člani predsedstva, en glas in nič več. Mogoče so navade organiziranja ostalih tekmovanj nekoliko preveč ukoreninjene, vendar je pri naših tekmovanjih odločanje nekoliko drugačno. Vsekakor pa so organizatorji tekmovanj deležni nasvetov in pomoči članov predsedstva in ostalih, ki bi radi, da so tekmovanja čim bolj kvalitetna.

Organizatorje bodočih tekmovanj prosimo, da upoštevajo zgoraj navedene dokumente in sklepe, da bo tekmovanje organizirano kvalitetno in tekoče ter da bodo tekmovalci odhajali z dogodkov zadovolji in veseli ter da bo edino morebitno slabo voljo povzročal njihov tekmovalni dosežek. Preden se nekdo odloči, da bo organiziral tekmovanje, mora vedeti kakšne obveznosti ga čakajo, saj članstvo SZPS, ki se udeležuje tekmovanj pričakuje, da bodo tekmovanja potekala tako, kot to določajo mednarodna pravila in akti zveze, v okviru katere se tekmovanja odvijajo.

Zaradi slabih izkušenj z dolgoletnim članom te zveze v letošnji sezoni na točno na tem strelišču na 3. tekmovanju pokalnega prvenstva SZPS 2018 (prijava ekipe ob koncu tekmovanja), je bila prijava ekipe tokrat možna preko sistema prijave na spletni strani zveze. Ravno tako je bil to del 2. sklepa v točki 3 zapisnika seje predsedstva 26. 6. 2018 (zapisnik je bil posredovan vsem predstavnikom članov 6.8.2018). Prijava ekipe pa je še možna do začetka tekmovanja posameznega člana ekipe, saj se med časom od prijave do tekmovanja člani ekip lahko poškodujejo, zbolijo ali imajo druge, nepredvidene obveznosti (služba). Torej, če en član ekipe tekmuje v predtekmovanju, mora biti ekipa prijavljena/spremenjena do začetka predtekmovanja, v kolikor pa vsi člani tekmujejo v glavnem delu, pa lahko ekipo prijavijo/spremenijo tudi pred začetkom glavnega dela tekmovanja. Vsekakor pa je ne morejo prijaviti/spremeniti po pričetku tekmovanja bilo katerega člana ekipe. Poleg tega se je treba zavedati, da mora organizator pripraviti tudi medalje za ekipno razvrstitev in če ve, koliko ekip bo (če bodo), tudi ve, kakšne so njegove obveznosti pri podelitvi.

Organizatorje prosimo, da v bodoče neprimernih skic prog z neprimernimi opisi ne pošilja v pregled predsedniku Tekmovalno strokovno tehnične komisije in predsedniku sodniškega združenja v potrditev in soglasje. V SZPS oz. IPSCju v Sloveniji pri opisih prog nimamo "Nationalsev", "shooting aree", nimamo "Distances", nimamo "relax" začetnega položaja, niti "surrender" položajev, tudi nimamo opisov, kot je "...ko te postanejo vidne any order free style, železne tarče morajo pasti...", strelne tarče (npr. kovinske tarče) so vedno v eni barvi,...niti ne uporabljamo besedil začetnega položaja kot je "Strelec relax poljubno v shooting area". To ne sodi v opise prog tekmovanj Slovenske zveze za praktično strelstvo.

Če rabite pomoč, sporočite. Z veseljem vam bomo pomagali. In če vam je ponujena, jo sprejmite, saj je interes vseh, da bo tekmovnje dobro organizirano.

IPSC je športno strelstvo, ki se odvija v skladu z mednarodnimi in ne domačimi oz. priložnostnimi pravili, zato je včasih kakšna odločitev SZPS ali pa morebiti tudi kakšne sodnika za kakšnega tekmovalca "bizarna", "nerazumljiva", "nečloveška", "nelogična", ...vendar, še vedno skladna z mednarodnimi pravili. Večkrat jih preberete, lažje vam je na tekmovanju. Tak strelski šport pač IPSC je in tak bo tudi ostal - skladen z mednardnimi pravili in akti SZPS ter sklepi predsedstva SZPS.


LP

Boštjan

Te čist razumem lepo povedano in je tud prav da tako je...ampak neki pa nekje ni ok, glede na to da imamo 
prepogosto PRILOŽNOSTNE rezultate, ki so uradni...in posledično uničeno prvenstvo za oškodovane po krivdi organizatorja. 

To rešite in dobite odgovorne, ne pa da se ne ve niti kdo koga sodi in to v soboto pred tekmo, ko se nebi smelo tekmovat saj je 
predtekmovanje organizirano izključno v petek ...evo kršenje pravil ne vem kako lahko to dopustiš kot predsednik Slo IPSC ja.
Z takim neodgovornim početjem bo primat kralja strelstva počasi zbledel, oziroma predan drugi zvezi.  :)) :hand:
Raba množine ni čisto na mestu, sam naprimer se veselim sobotne tekme in tudi zaključka prvenstva, ki ga celostnogledano ocenjujem kot korak v pravo smer. Tekem je bilo veliko, organizacija dobra, različni zahtevnostni nivoji in konfiguracije. Skratka pozitivno. Napake pa vodstvo postopno rešuje. Ko radi griješi, če ne delaš nič tudi napak ni.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: [ipsc.si] 7. tekma PP in Državno prvenstvo SZPS 2018 – pištola & revolver – obvestilo - od Ljutica Bogdan - 12-10-2018, 12:15



Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)