Ocena teme:
  • 3 Glas(ov) - 3.33 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o orožju
#18
(19-12-2018, 16:14)romunov Napisal: Pisanje pripomb ni težko. Odprete novo e-mail sporočilo, dodate naslovnika, napišete naslov "pripomba na osnutek <vstavi ime in številko zadeve>". Potem pa v telo napišete kratek povzetek sprememb, katere se vam zdijo dobre in premik naprej, predvsem pa kritika členov, za katere mislite, da so za en kurac. Napišite kakšna bi bila po vašem boljša alternativa. Podpis. Pošlji. K pasulj.

Dodajam: pošiljamje pripomb je možno tudi neposredno preko strnai, kjer je predlog spremembe zakona objavljen, na način, da se brezplačno prijavite, in potem po pritisku na gumb ODDAJTE KOMENTAR, vpišete željene komentarje.

Opozoril bi še na eno posebnost, ki bi jo veljalo izkoristiti. Pri pripravi zakonodaje je namreč obvezen "MSP test", in ga mora organ, ki pripravlja spremembo zakonodaje obvezno opraviti.
Citiram: "prispeva k uresničevanju ciljev pripravljavcev, ne da bi pri tem neupravičeno omejevali ali kakor koli zmanjševali priložnosti malih ali srednje velikih podjetij na trgu in omejevali razvoj poslovnega okolja." .

Mala in srednja podjetja, ki živijo (tudi) zaradi športnega strelstva, bi morala v svojih pripombah posebej izpostaviti, da bi omejevanje športnih strelcev, z na primer zahtevo po članstvu v olimpijskem komiteju, namesto zahteve po članstvu v mednarodni zvezi, kot to predvideva EU Direktiva, ali pa z zaostrovanjem zahtev pri hrambi zaradi posesti prekategorizirane kategorije A za potrebe športa, zmanjšalo možnost malih in srednjih podjetij na trgu, ter omejilo razvoj poslovnega okolja, in da zahtevajo, da se te vplive upošteva, in posledično jasno napiše, da predlagana sprememba zakona ne izpoljnuje MSP Testa.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o orožju - od goranzivec - 19-12-2018, 17:42Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)