Ocena teme:
  • 3 Glas(ov) - 3.33 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o orožju
#45
Res ne vem kaj prebirate , tule jasno piše da ne boš dobil nabavca ,ker ti je maksmalni doseg golaž tekma.Citat:''Posameznik ima upravičen razlog za izdajo dovoljenja za nabavo orožja iz razloga športa, če predloži dokazilo, da je član strelskega društva oziroma strelske organizacije, ki je članica Olimpijskega komiteja Slovenije po predpisih o športu in v njej redno strelja vsaj 12 mesecev. Posamezniku se iz razloga športa za nabavljeno orožje lahko izda orožni list, če predloži dokazilo, da tekmuje v uradnem tekmovalnem sistemu po predpisih o športu. V vseh ostalih primerih se lahko izda dovoljenje za posest orožja.
Strelska organizacija iz prejšnjega odstavka mora voditi evidenco članstva.Torej za vse te polavtomat flinte ,ki ste jih letos in lani kupovali bo zabava oz bodo ostale v sefih


Citat:Veljavni orožni listi, dovoljenja za posest orožja ali orožni posestni listi, ki so bili izdani za polavtomatsko orožje, ki je po tem zakonu razvrščeno v 6a., 7. ali 8a. točko kategorije A in je bilo pred uveljavitvijo tega zakona razvrščeno v kategorijo B, ostanejo v veljavi, če je bil vpis tega orožja opravljen pred 13. junijem 2017. Če imetnik orožje, ki je po tem zakonu razvrščeno v 6a., 7. ali 8a. točko kategorije A in je bilo pred uveljavitvijo tega zakona razvrščeno v kategorijo B, prenaša, nosi ali uporablja, mora pri pristojnem organu izkazati upravičen razlog iz tretjega odstavka 17. člena zakona ali pogoj iz druge alineje četrtega odstavka 24. člena zakona ter orožje razvrstiti v kategorijo po tem zakonu.

Citat:na 5 let bi po novem UE po uradni dolžnosti preverjala zadržek javnega reda in zanesljivost, ne pa drugih pogojev, ki so zahtevani npr. za orožni list za športno orožje.

torej po tvoje ZORO ok ker imaš lahko kar že imaš , novega pa itak ne misliš kupit ali kaj?
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o orožju - od mr.T - 20-12-2018, 15:39Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)