Ocena teme:
  • 3 Glas(ov) - 3.33 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o orožju
#52
(20-12-2018, 16:44)mr.T Napisal: Pri nas zelo popularne  VZ58 , VZ61 pa še kaj (vglavnem vse polavtomatsko ,kar je koštalo pod 900Eur)so predelane iz vojaškega surplus full avto , to je 6A to je bil del, ki ga je EU direktiva izrecno napadla seveda z napačno domnevo ,da jih je simpl nazaj v full avto predelat. Tako ,da sem kar fasciniran nad tem ,da folk te kose še kar kupuje , ko pa jim je bila že od sprejema direktive zapečatena usoda.

Ja ta datum 13. junij 2017 pa je očitno nalašč hakeljc za folk, ki je po sprejetju direktive na veliko nabavljal polavtomate (vrjetno jih nobeno leto pred to direktivo ,trgovci niso toliko prodali , kot po tem) .

Se strinjam, kolegi so poskušali ujeti še zadnji vlak po sprejemu direktive, sedaj pa bo potrebno pokazati a++ papirje.

Ampak če pogledamo sedaj veljavni Pravilnik o izvajanju zakona o orožju, je že sedaj določal v 3. odstavku 4. člena določal a++ papirje, vendar pa je bila praksa po UE različna, na Koroškem niso izdajali orožnega lista za šport in se še dodatno sklicevali na Zakon o športu in sicer na določbe o športniku.

Citat:Strelsko športno društvo ali druga sorodna organizacija izda svojemu članu potrdilo za pridobitev dovoljenja za nabavo orožja v smislu tretje alinee prvega odstavka 17. člena zakona. Za pridobitev orožnega lista pa mora posameznik predložiti tudi potrdilo športne panožne zveze iz katerega je razvidno, da tekmuje s takšno vrsto orožja v uradnih tekmovalnih sistemih panožnih športnih zvez doma ali v tujini. Članu strelskega društva, ki ne tekmuje v uradnih tekmovalnih sistemih, pa se lahko izda dovoljenje za posest športnega orožja.

Citat:32. člen
(športnik)
(1) Posameznik se registrira kot športnik, če je star najmanj 12 let, je član športnega društva, ki je včlanjeno v NPŠZ ali ZŠIS-POK, in ima s strani OKS-ZŠZ potrjen nastop na tekmovanju uradnega tekmovalnega sistema ter je vpisan v evidenco registriranih in kategoriziranih športnikov.
(2) Ne glede na prejšnji odstavek je športnik tudi posameznik, mlajši od 12 let, vendar ne mlajši od 10 let, ki je registriran v olimpijskih športnih disciplinah individualnih športnih panog, pri katerih lahko na svetovnih prvenstvih v članski kategoriji nastopajo športniki mlajši od 18 let.

Skratka, raje nič ne rečem :)

99% orožnih listov za šport je že sedaj izdanih v nasprotju s predpisi...
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o orožju - od Pero75 - 20-12-2018, 16:56Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)