Ocena teme:
  • 3 Glas(ov) - 3.33 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o orožju
#61
(20-12-2018, 22:29)Mb92 Napisal: Nevem kako lahko veljajo neki zakoni ki bojo sprejeti (če bojo) v prihodnosti za nekoga ki je orožje nabavil pred veljavo teh zakonov. Kako se lahko zgodi da posestni list z trajno veljavnostjo naenkrat velja še le nek določen čas ki bo predviden za prekategorizacijo. Kako ti lahko na upravni enoti zaračunajo menjavo listine saj so jo hoteli izvesti oni in ne jaz (jaz jo imam ravno zato ker je trajna). 
Zanimivo je tudi da jaz ko sem pridobival posestni list konec leta 2017 ni nihče omenjal nikakršnih obetov o prekategorizaciji in podobno, zato sem tudi nabavil razne ‘sporne kose’.

Lahko povem da je bilo enako pri zdravniških pregledih za poklicne voznike kategorij C,E,D... Od datuma ko se je sprejel nov zakon naprej je potrebno opravljati zdravniškega na 5let vsi ostali ki so ga pa opravili pred tem datumom pa imajo veljavnost do 80. leta starosti in ni predvidena menjava vozniškega dovoljenja.

P.s. že vidim koliko pregovarjanja bo na u.e. če pride do realizacije teh bedarij.

Če prav razumem, posest ostane enako, za orožni list so pa pregledi na 5 let? S tem, da bi verjetno generalni pregled za službo, ki je na 5 let, če že, po neki logiki morla veljati tudi za 'obnovo' orožnega lista?

Bottom line...občutek imam, da se bo število strelcev v bodoče precej zmanjšalo. Vsaj dokler bodo ljudje volili politike, ki jih volijo sedaj.

Ko bodo, če bodo ljudje dojeli, bodo zavladali politiki, ki bodo državljanom iz razloga varnosti dali veliko večje pravice do orožja, kot jih imamo sedaj. Imena boste pa že sami izbrskali, če bo interes.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Javna obravnava Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o orožju - od Ales - 20-12-2018, 23:09Uporabnikov, ki berejo to temo: 3 Gost(ov)